Fitbit Versa viedpulksteņa apskats

50

Līdz visam ir jāizaug pamazām – soli pa solim. Kad es sāku ar saviem apcerējumiem par laiku, es nemaz nenojautu, ka tā, pa vienam viedajam pulkstenim pēc otra un jau pēc pāris mēnešiem manu roku nu jau uz ilgu laiku rotās „viedpalīgs”. Ja pirmais piegājiens ar Garmin VivoMove HR mani tikai nedaudz pakacināja, tad jau nākamais – pavedināja uz impulsa pirkumu.

Un tā – iepazīsimies, Fitbit Versa. Fitbit ir tā kompānija, ka savulaik iegādājās vienu no pionieriem gudro pulksteņu lauciņā – Pebble. Cik var spriest pēc komentāriem internetā – daudzi to nav ne aizmirsuši, ne piedevuši. Bet dažkārt jau dzīve ir interesanta tieši ar to, ka kāds kādu aprij, jo, lai bizness spētu pastāvēt mežonīgajos kapitālisma apstākļos, tam jāpakļaujas zināmiem noteikumiem.

Reklāma

Man ir bijušas vairākas karstas diskusijas par šādas ierīces nepieciešamību, jēgu un man savā ziņā ļoti patīk ieviestais termins „viedpalīgs”. Turklāt, ja mēs runājam par ap roku liekamiem viedpalīgiem, tad amplitūda ir tiešām plaša – sākot ar vienkāršām fitnesa aprocēm par pārdesmit eiro līdz 500+ eiro dārgiem viedpulksteņiem, ka svarīgākais, kas potenciālā viedpalīga īpašniekam būtu jānoskaidro – kā tieši šī ierīce man var palīdzēt. Jo tieši daudzo un dažādo funkciju klātbūtne tad arī nosaka šo milzīgo cenu amplitūdu. Turklāt – tas ir koks ar diviem galiem: jo vairāk funkciju, jo smagāka ierīce ar īsāku baterijas darbības laiku.

Sāksim ar svarīgāko funkciju uzskaitījumu, lai saprastu, vai tās attaisno cenu latiņu – 200 eiro.

  • Krāsains, skārienjūtīgs 300x300px LCD ekrāns ar GorillaGlass
  • 4 Gb iekšējā atmiņa
  • Wi-Fi un NFC (Fitbit Pay funkcijas nodrošināšanai)
  • Optiskais sirdsdarbības sensors
  • Soļu skaitīšana, intensitātes minūtes nedēļā, miega uzraudzīšana, sadedzināto kaloriju skaits
  • Vairāk kā 15 treniņu palīgu
  • Iebūvēts barometriskais altimetrs un akselerometrs
  • Bluetooth mūzikas atskaņotājs
  • Viedie ziņojumi no savienota viedtālruņa
  • Fitbit lietotne Android un iOS, kā arī Windows datoriem un tīmekļa pārlūkā
  • Iebūvēts akumulators ar darbību līdz 4 dienām
  • Ūdensizturīgs korpuss
  • Ekrāna spilgtuma sensors
  • Svars 36 gr., izmērs – 38x38x10 mm
  • Cena – ap 200 eiro

Izskats un uzbūve

Šis ir viens no tiem retajiem gadījumiem, kad ierīce dzīvē izskatās pat nedaudz labāk, kā reklāmas materiālu 3D datorgrafikā. Un tas, galvenokārt, pateicoties patīkamajām noapaļotajām ekrāna malām, kas atstāj patīkamāku iespaidu nekā reklāmas materiālos.

Fitbit Versa ir ļoti viegls un pateicoties korpusa slīpajam dizainam rada arī salīdzinoši plāna pulksteņa iespaidu. Lai arī korpuss veidots no plastmasas, starp to un lielisko ekrānu ir plata alumīnija mala, kurā iestrādātas trīs pogas. Pats ekrāns, lai arī neaizņem visu virsmas laukumu, ir ļoti košs, turklāt to sargā Gorilla Glass stikls un ļoti labs oleofobiskais pārklājums. Šis tiešām ir tas gadījums, kad nebūs jāraizējas par nospeķotu ekrānu. Pieejami ir vairāki krāsu varianti, bet LMT piedāvā tikai melnu.

Kopumā jāsaka, ka uzbūves kvalitāte ir ļoti laba – tas pats attiecas uz silikona siksniņu un komplektā esošo lādēšanas dokstaciju. Patīkami, ka komplektācijā iekļauta papildus siksniņa dūšīgāku roku īpašniekiem.

Ja iepriekšējā apskatā es gari un plaši izpaudos par procesu, kas sevī iekļauj lietotnes instalēšanu tālrunī, konta izveidošanu, ierīču sapārošanu, tad arī šeit uzreiz nekāds plug’n’play nesanāks: būs vien jāseko daudzajiem soļiem gan tālruņa, gan pulksteņa ekrānā un ar savu pusstundu laika šim procesam būs jārēķinās. Un nē – Garmin gadījums nebija nepatīkams izņēmums – arī Fitbit varētu šo procesu padarīt nedaudz vienkāršāku un saprotamāku. Tas pats attiecas uz dažādu uzstādījumu atrašanās vietu un pieejamību pulksteni, tālruņa lietotnē, datora lietotnē vai tīmekļa lietotnē. Bet, kā vienmēr, labā ziņa ir – kas ar šo procesu ir tikts galā, viss strādā nevainojami!

Ierīces vadība

Tā kā ierīce ir saņēmusi LCD ekrānu, tad te, protams, izpaliek jebkāds always-on. Ekrāns aktivizējās, kad pacel roku un tiek attēlota pēc noklusējuma uzstādītā pulksteņa „seja” ar laiku, datumu, soļu skaitu, sirds ritmu un nodedzinātajām kalorijām. Ekrānu iespējams aktivizēt arī ar jebkuru no trim pogām. Katrai pogai ir papildus sava funkcija, gadījumam, ja skrējiena laikā pirksti ir tā sasvīduši, ka skārienjūtīgais ekrāns negrib reaģēt. Pie skārienjūtīgā ekrāna vadīšanas žestiem ir jāpiešaujas, bet pāris stundas „paspēlēšanās” un tu jau būsi zirgā.

Galvenās funkcijas

Kā jau šādam „viedpalīgam” pienāktos, galvenais uzdevums ir uzskaitīt un vēlāk dažādos grafikos parādīt tavas ikdienas aktivitātes – tas skaita soļus, pakāpienus, sirds ritmu un nodedzinātās kalorijas. Izejot no šiem parametriem (un kustību specifikas) tas spēj atpazīt un fiksēt dažādas fiziskās aktivitātes – skriešanu, peldēšanu, svaru cilāšanu, aerobiku utt. Un paralēli tam visam – nodedzināto kaloriju daudzumu.

Par sirdsdarbības monitorēšanu un kalorijām stāsts ir īpašs un nav tik vienkāršs, kā fitnesa ierīču ražotājiem labpatīkas to pasniegt. Vairāk par šo tēmu var iepazīties te.

Ja izvēlēsies viedpulksteni nenoņemt arī guļot, tad tiks mērīts arī tavs miegs. Ja man jāsaka godīgi, tad līdz galam tā arī neesmu izpratusi to dziļā, seklā un REM miega padarīšanu. Pēc mēneša ilga novērojama – tas nekādi nemijiedarbojās ar tādiem emocionālajiem stāvokļiem, kā „visu nakti ļoti slikti gulēju” vai „šonakt gulēju kā nosista”. Ceru, ka kāds advancēts miega speciālists man to izskaidros!

Nākošais līmenis, ja tā var teikt – vairāk kā 15 dažādi treniņu palīgi, kuri lieti noderēs iesācējiem – uz ekrāna tiks parādīti dažādi vingrojumi. Nezinu cik tas ir nopietni – ja es gribu vingrot, tad man ir sava nopietna vingrojumu kolekcija Youtube. Katram cilvēkam tomēr ir savas specifiskas vajadzības, kas izriet no vecuma, veselības stāvokļa un dzīvesveida.

Protams, ja lietotnē aktivizēsi attiecīgo funkciju, tad pulkstenis ik pa laikam atgādinās izlocīt kājas.

Fitbit Versa nav aprīkots ar GPS uztvērēju, tāpēc skrējienos būs jādodas ar tālruni kabatā ja gribēsi precīzu sava skrējiena attēlojumu kartē, apļu laikus. Man gan liekas dīvaini šodien doties ārā no mājas bez tālruņa kabatā kaut vai drošības dēļ!

Toties, pulkstenī ir BT mūzikas atskaņotājs un vieta apmēram 300 dziesmām (apmēram 2,4 Gb vieta atmiņā). MP3 failu kopēšana uz pulksteni ir ne tikai ļoti lēns, bet arī piņķerīgs process – nāksies instalēt Windows desktopa lietotni datorā, kuram ir stabili strādājošs BT savienojums. Man tas izdevās tikai ar kādu piekto piegājienu un trešo datoru: neesmu pārliecināta, ka šis darbiņš būs pa spēkam katram ierindas lietotājam! Pieejama dziesmu saraksta sinhronizācija ar Deezer mūzikas servisu, diemžēl Spotify (pagaidām) nav pieejams.

Paziņojumi no tālruņa

Fitbit Versa ir spējīga attēlot informāciju par ienākošajiem zvaniem (ar korektu latviešu valodu), tos pārtraukt, kā arī saņemt jebkura veida paziņojumus no tālruņa. Tālruņa lietotnē iespējams ne tikai izvēlēties kurus paziņojumus saņemt, bet arī izveidot ātrās atbildes; turklāt katrai lietotnei atšķirīgas. Ja darba izmanto WhatsApp, tad var sagatavot tādas atbildes kā „Sazināšos, tikko varēšu”; savukārt FB Messenger – jau ko privātāku/draudzīgāku.

Papildus funkcijas

Fitbit lietotņu veikalā iegādājams ne tikai dažādas pulksteņa „sejas”, bet arī daudz lietotnes – spēles, kalkulatori, kalendāri, ziņu lapas. Te gan jāsaka, ka drazu proporcija ir apmēram tāda pati, kā Google Play lietotņu veikalā. Tā teikt – katram pēc gaumes un saprašanas.

Viedpulkstenis ir aprīkots ar NFC, lai nodrošinātu Fitbit Pay iespēju. Diemžēl sarakstā nav nevienas Latvijas bankas. Bet par to man bēda maza, jo maksājumus ir jāapstiprina ar PIN kodu, kas mazajā ekrānā esot diezgan paliels izaicinājums.

Baterijas darbība un uzlāde

Fitbit sola četras dienas ar vienu uzlādi, kas ir ļoti tuvu dzīvē sasniedzamajam rezultātam – ar ieslēgtiem visiem sensoriem un BT sinhronizāciju. Izmantojot papildus funkcijas (vingrojumu attēlošana ekrānā, mūzikas klausīšanos) šis laiks var sarukt līdz 2-3 dienām. Pilna uzlāde no nulles notiek divu stundu laikā uz ērta uzlādes doka. Internetā gan ir atrodami daudz pārmetumu, ka katrai Fitbit ierīcei ir sava veida lādētājs. Varbūt neliels magnētiskais klipsis būtu ērtāks cilvēkiem, kas daudz ceļo ar ierobežota tilpuma rokas bagāžu, bet man nav pretenziju, kamēr mans darbagalds nav nokrāmēts ar desmit dažādiem lādētājiem. Bet es pilnībā pievienojos tiem, kas iestājas par viena vada risinājumu visam.

Kopsavilkums

Man patika kāds stāsts, kam uzdūros meklējot informāciju par šo ierīci internetā, kuru nedaudz pārfrāzēšu:

es mostos ar maigu vibrāciju – tas ir mans Fitbit Versa modinātājs. Es varu ar to mosties, jo es varu aiziet ar to gulēt. Jo es zinu, ka tas neizlādēsies. Jo es zinu, ka tas ir viegls. Es varu labāk izgulēties zinot, ka neiekraušu vienu kreiso blakusgulētājam pa vaigu…

Lai nepazustu tulkojumā – šis ir viedpulkstenis, kas nav jālādē katru nakti. Tas sver tikai 36 gramus iepretī divas reizes smagākiem citu populārāko ražotāju nopietnajiem fitnesa/sporta viedpulksteņiem.

Es nevienu nemudinu veikt impulsīvus pirkumus un tikai ilgāks laika nogrieznis rādīs, cik šis solis ir bijis attaisnots. Ārā ir karstas vasaras dienas un melns silikons arī Āfrikā ir melns silikons. Pēc četru nedēļu lietošanas es varu droši apgalvot vairākas lietas – es neesmu atklājusi neko jaunu par sevi ne sirdsdarbības, ne soļu vai pieveikto attālumu ziņā. Uz visām manām dienām vai nedienām ar vingrošanu/nevingrošanu, kalorijām ir vislielākajā mērā attiecināms latviešu teiciens „suns zina, ko ēdis”. Ja man dienas beigās pietrūkst to pārsimts soļu līdz dienas normai, es tak varu aizvilkties līdz tam veikalam nopirkt kādu kūciņu, ne?

Kas tiešām ir forši? Ienākošie zvani un paziņojumi no tālruņa. Un iespēja uz tiem atbildēt ar paša ieprogrammētiem paziņojumiem. Esmu piefiksējusi, ka apskatot paziņojumus viedpulkstenī, tiek patērēts mazāk laika tālrunī, kur parasti viena vienkārša darbība var novest pie „es te vēl drusku Twitter palasīšu”.

Ja viedtālrunis ir jau kļuvis par pašsaprotamu lietu un mūsu uzdevums ir kaut kādā mērā palīdzēt izvēlēties, izklāstot savu bieži vien subjektīvo viedokli, tad par fitnesa pulksteņiem man nav tādas īpašas pārliecības. Vai tev to vajag? Ja uzskaitītās funkcijas un to darbība spēj kaut kādā mērā sniegt solītu „viedo” palīdzību, tad šis vieglais fitnesa pulkstenis ar 3-4 dienu baterijas darbības laiku noteikti ir apskatīšanas vērts!

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
50 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
dzhonsons
17.07.2018 10:04

Principā, diez gan padārgi tāda veida “pulkstenim”. Amazfit Bip par 50€ paveic gandrīz to pašu. Un akumulatora darbības laiks ir labāks :)

madarasaule
17.07.2018 10:25
Reply to  dzhonsons

Nu reāli lētāk par 75 nedabūsi. Un ir daži mīnusi – plastmasa vs alumīnijs; uz tausti ir tāda lētāka sajūta… kas man svarīgi – uz paziņojumiem nevar atbildēt ar sagatavotiem ziņojumiem. Salīdzinošajos testos saka, ka Fitbitam esot precīzāki sensori. Bet jā, baterijas darbības laiks ir pārsteidzošs. Te svarīga katra nianse, lai izvēlētos sev atbilstošāko.

dzhonsons
17.07.2018 10:29
Reply to  madarasaule

Es savu pasūtīju par 49.58€ :)
Principā, pilnībā apmierina. Soļus skaita, paziņojumus piegādā (man atkal atbildēšana nav svarīga. Svarīgāk redzēt ziņas, neaiztiekot telefonu), pulkstenis redzams. Viegls, ērts.
Bet, jā, katram savas nianses svarīgākas :)

madarasaule
17.07.2018 10:33
Reply to  dzhonsons

Es neliegšos – būtu gribējuse, lai Versa arī maksā 50 eiro.

Mick
17.07.2018 10:27

Lietoju šo mantiņu, nu jau gandrīz mēnesi. Ar iespējām un piedāvāto, esmu apmierināts kā pitons. Ir gan pietiekami precīza datu uzskaite, gan arī tas, ka pulkstenis piedāvā visus, nu vai gandrīz visus iespējamos, paziņojumus, kā arī iespēju regulēt mūziku telefona atskaņotāja. Ne tikai gabalus uz priekšu un atpakaļ, bet arī skaļumu. Manā izpratnē, beidzot adekvāts viedpulkstenis, kurš der gandrīz visam, un maksā adekvātu ciparu. Un jā, reālā ikdienas lietošanā, četras dienas bez jautājumiem.

17.07.2018 11:15

Diezgan bezjēdzīga lietiņa bez GPS. Ja grib pa ģošo, tad jāņem Xiaomi Mi Band 3 un miers. Funkcijas tās pašas.

madarasaule
17.07.2018 11:31
Reply to  Artis Ābols

Kā jau es minēju – nespēju to atrauti skatīties no tālruņa līdzesamības, tāpēc gps neesamību neredzu kā trūkumu. Ja Tev ir tālrunis, tad precizitāte vienmēr būs lielāka, aprēķinos tiek ņemts vērā arī visu iespējamo torņu datu triangulācija un daudzi citi algoritmi, kāpēc tālrunī vienmēr atrašanās vieta ir precīzāka. Bet kā jau es minēju – katram savs: man viena no svarīgākajām funkcijā ir kļuvusi atbilde uz ziņojumiem.
Un MiBand, atšķirībā no Versas nederēs peldētājiem. Versa perfekti skaita i roku vēzienus, i nopeldēto baseina garumu skaitu.

Kristaps Skutelis
17.07.2018 11:41
Reply to  madarasaule

Tā kā tas nav kaut cik normāls sportam piemērots pulkstenis, tad tā GPS neesamība tik tiešām nav pārlieku liels trūkums (tiesa, tad cenai arī bija jābūt par kādiem 100 eiro zemākai). Ja ierīce vairāk cierētu uz kaut cik nopietnu sporta trekošanu, tad tur bez GPS neiztikt. Kurš gan gribēs skriet ar telefonu.

GGrs
17.07.2018 11:45

Bet sportošana nav tikai skriešana :D Man gps nekad nav bijis vajadzīgs sporta pulkstenī (lietoju vecu polar a300 ar pulsa jostiņu)

Kristaps Skutelis
17.07.2018 11:47
Reply to  GGrs

Nav, bet ja skrien/brauc ar velo vai dari kaut kādu citu sportu, kura laikā mēro kaut kādus kaut cik vērā ņemamus kilometrus, daļai sportotāju pēc tam gribas to visu redzēt kartē.

madarasaule
17.07.2018 11:46

Ušakovs, noteikti, skrien ar telefonu – lai var izsaukt ātro palīdzību. Pilni pierīgas meži ar kontingentu – ar telefonu drošāk. Un vēl autovadītāji. Tātad: pirmā atbilde ir drošība.

Kristaps Skutelis
17.07.2018 11:47
Reply to  madarasaule

OK, meitenēm varbūt citādāk.

madarasaule
17.07.2018 16:35

Tev, kā “nūģim” jau nu citus nūģus vajadzētu saprast labāk…comment image

Kristaps Skutelis
17.07.2018 16:41
Reply to  madarasaule

Sākotnējie Pebble pulksteņi bija nūģīgi (līdz kādam Pebble Steel), bet viss, kas nācis pēc tam no viņiem un arī šis Versa vai Apple Watch nav nūģīgs.

madarasaule
17.07.2018 16:48

Hm. man jau liekas, ka ir. Un neesmu droša, ka viedpulksteņi nepieciešama kā suga. Vienkārši slimīga tieksme uz gadžetiem :)

And-so
17.07.2018 16:56
Reply to  madarasaule

Nu nu, tieši kontingenta dēļ telefonu ir drošāk neņemt līdzi, jo tad paliksi tikai bez pulksteņa, nevis bez pulksteņa, telefona un zobiem :D

Lapsinieks
17.07.2018 12:01

tāpēc jau šis arī ir tikai viedpalīgs, nevis sporta pulkstenis. cena, savukārt ir tikai atļaušanās jautājums. piekrītu, ka varētu būs zemāka. bet tur ir arī baigie emocionālie apsvērumi – ir cilvēki, kas nekad nepirks LG mūzikas centrus, lai kā kāds nemēģinātu iestāstīt, ka tie dara ze seim…
pazīstu cilvēkus, ka ir megakruta sporta pulksteņi. viņiem silda sirdi, ka tas ķieģelis uz rokas ir pārbāzts ar funkcijām, lai arī skrien tikai pāris dienas nedēļā pa vienu un to pašu maršrutu, turklāt tā īsti nejēdz neko no progas telefonā

Kristaps Skutelis
17.07.2018 12:10
Reply to  Lapsinieks

Cena nav tikai atļaušanās jautājums. Jāskatās kas dotajā ierīču kategorijā notiek tirgū un 200 eiro verķu cenā notiek diezgan daudz no brālīgās Āzijas puses un patiesībā kaut kādā mērā konkurents ir arī pirmās paaudzes Apple Watch. Un tieši ne pārāk lielā starpībā ar Apple Watch man liek šķībi raudzīties uz šo Fitbit veidotāju. Jo paņemot rokās abas ierīces.. nu.. gribas skumji nopūsties un Fitbit nolikt kaut kur skapja tumšākajā un tālākajā nostūrītī.

Lapsinieks
17.07.2018 12:34

apple watch ir jālādē katru dienu… tas ir 2x dārgāks gandrīz; un kā var šis būt līdzīgs apple watch, ja šis ir pebble time next paaudze, kas bija vēl pirms epļvača?

Kristaps Skutelis
17.07.2018 12:49
Reply to  Lapsinieks

Ā, respektīvi, Fitbit un tā produktu lietotāji samierinās, ka viņu ierīce ir kaut kas otršķirīgs? Kur tad paliek tiekšanās uz perfekciju, sekošana tirgus līderiem?

Lapsinieks
17.07.2018 13:01

nezinu. pieņemu, ka daudzi cilvēki par tādām lietām neaizdomājās. manā draugu lokā nav neviena, kam jebkādas mantas prevalē vērtību sistēmā, kas cepījās par trendiem vai kam kas ir līdzīgs. es pat nevaru pateikt kāds kādam ir telefons, jo tas nekad nav bijis uzmanības objekts satiekties. poņimaješ? ja eplis uztaisīs pulksteni, kas nav jālādē katru dienu – cepuri nost. tikmēr tirgus līderis var nervozi pīpēt stūrī – es par viņu vienkārši nedomāju.
bet pēc būtības – tu veikli izšļūci nio jautājuma, nafig apple nospēra viepulksteņa ideju un formu no pebble. šo gadu laikā, kopš mēs esam virtuāli pazīstami, esmu ievērojis, ka Tev ir zināma sāpe, kaut kas nepiepildīts ilgās pēc Stīva Džobsa maigā apkampiena :D

Kristaps Skutelis
17.07.2018 13:09
Reply to  Lapsinieks

Es dzīvoju ar filozofiju, ka ierīcēm, ko lietoju ir jābūt ne tikai funkcionālām, bet arī tādām, ko gribas paņemt rokās, kas neizraisa riebuma sajūtu. Ja abas puses izpildās, tad šāds produkts var maksāt arī gana daudz. Versas gadījumā izpildās varbūt tikai daļēji funkcionālais gals, tāpēc tā cena nešķiet adekvāta. Bet, protams, tas ir tāds izlepuša cilvēka subjektīvais skatījums. Galu galā, ne visiem patīk meitas.

Zini pret ko man ir zināma sāpe? Pret idiotiskiem un faktuāli neprecīziem tekstiem.

Lapsinieks
17.07.2018 13:18

aprādi, lūdzu, un es izlabošu faktuālās neprecizitātes!

Edgards
17.07.2018 19:57
Reply to  Lapsinieks

Ir, ir Skutelim patika pret Džobsu un pārējam epļu hypam. Piekrītu Lapsiniekam

Kristaps Skutelis
17.07.2018 23:09
Reply to  Edgards

Manuprāt, jums ir reāli novecojusi informācija, kungi. Sūdīgs no manis Apple fanbojs, kam mājās pašam lietošanā jau pāris gadus nav neviena paša Apple gadžeta. Vieni vienīgi Androīdi, pīšļi un gārmini. Pavisam sūdīgs fanbojs.

Artis
19.07.2018 14:30

Pats lietoju Apple Watch Series 3 Nike + 42 mm
Piekrītu tavam tekstam (ierīcēm, ko lietoju ir jābūt ne tikai funkcionālām, bet arī tādām, ko gribas paņemt rokās, kas neizraisa riebuma sajūtu) par 100%. Savu 500 € pirkumu nenožēlo ne par vienu centu.

Artis
19.07.2018 14:22
Reply to  Lapsinieks

Nu nebūs gan 2 x dārgāk. Uz tādu pašu izmēru (38mm) par 60 eirīšiem vairāk. Baterija kalpo 2 dienas. Zinu, jo sievai tāds ir. Funkcionāli dara daudz vairāk par Fitbit Versa (ja ir iPhone un MacBook) un izskatās labāk.

Lapsinieks
19.07.2018 14:37
Reply to  Artis

nu labi, pirmais aplevačš tomēr ir jau historī. piekritīšu, ka izskatās labāk. bet “dara vairāk” ne visiem vajag. par lādēšanu – nezinu – man paziņa lādē katru nakti, ja vēl izmanto daudz funkciju – i dienu neizvelk. tas tā – no malas

Kristaps Skutelis
19.07.2018 14:42
Reply to  Lapsinieks

Mhm, diezgan nejēdzīgi, ka arī vēsturisks pirmais aplevačs > modernais un pavisam svaigais Versa :)

Lapsinieks
19.07.2018 14:47

nu paga. mēs tak gribam visu jaunāko! Vai tad lietas pa pāreis gadiem morāli nenoveco? es jau teicu, ka aplvačš izskatās labāk – ček. more premium – ček. vairāk funkciju – ček. bet dārgāks (LV oficiāli cik būs no USA pa 240 zaļajiem?) smagāks un biežāk jālādē. un pilnvērtīgai izmantošanai vajag citus ābolproduktus, kas ne visiem ir pie sirds

Kristaps Skutelis
19.07.2018 14:50
Reply to  Lapsinieks

Nu, re, mēs jau kaut kur sākam nonākt. Sāpe jau ir par to, ka pat vecs aplevačs ir labāks par jaunu Fitbitu.

Lapsinieks
19.07.2018 14:56

Kristap. Vecs mersis ir labāks par jaunu golfu. manuprāt – visprecīzākā alegorija. tikai ne visiem vajag to mersi.
Un tik un tā – baterijas darbības ilgumā un svarā – zaudē – grozies kā gribi

Artis
19.07.2018 21:59
Reply to  Lapsinieks

Nejauc pirmo Apple Watch ar Series 1. Series one ir otrais pēc kārtas un reāli velk 2 dienas pie daudz izmantošanas.comment image

Lapsinieks
19.07.2018 22:12
Reply to  Artis

nejaucu. pirmo nemaz vairs nevar offic nopirkt. tikai series1

03.08.2018 09:41

Kur problēma telefona maku-aproci ap roku liekamo iegādāt? Baigi viņš tev smags. Saprastu, ja 3kg [spēļu] laptopu līdzi būtu jāstaipa.

Kristaps Skutelis
03.08.2018 09:56
Reply to  Kristaps

Smags, smags.

NTTW
17.07.2018 14:36
Reply to  Artis Ābols

Man piemeeram ir svariigi GPS lai buutu pulkstenii. Jo kad es skrienu, tad nenjemu liidzi telefonu. Peec iespeejas mazaak papildieriices. Sportojot ir jaabuut tikai tev pasham un veelmei sportot, nevis sekot liidzi telefonaa kaadi ir rezultaati. Taapeec es kad njeemu pulksteni bija svariigi lai speetu aizstaad telefonu aarpus maajas. Es biju izveeles priekshaa starp Fitbit Ionic un Apple Watch 3 LTE. Panjeemu AW3 LTE un to ko man vajag veic godam. Varbuut buutu veerts izmeegjinaat Fitbit Ionic un izveelee buushu kljuudiijies. Laiks raadiis.

Artis
20.07.2018 07:30
Reply to  NTTW

Un kā Tu lieto lte funkciju Latvijā?

KKTK
17.07.2018 14:56

Nez. Taspats kas garmin vivoactive 3 Music, bet tam papildus ir arī GPS…

Kriss
17.07.2018 16:14

Es pareizi saprotu, ka pulkstenis ļauj apskatīt informāciju par saņemtajiem zvaniem un ziņām, kā arī atbildēt uz, piemēram, WhatsApp ziņām, bet neļauj atbildēt uz telefona zvaniem? Respektīvi, nevar runāt pa pulksteni kā to ļauj Apple Watch?

madarasaule
17.07.2018 16:26
Reply to  Kriss

Jā, viss pareizi. Telefona zvanu var tikai noraisīt.

digitalk
20.07.2018 01:12
Reply to  madarasaule

klau, par tevis pārfrāzēto stāstu. ko nozīmē “Es varu labāk izgulēties zinot, ka neiekraušu vienu kreiso blakusgulētājam pa vaigu”? kāds tam sakars ar pulksteni, kurš nav jālādē katru nakti?

Puika
17.07.2018 19:56

Es arī 7dien iegādājos viedpulksteni. Cena – līdzīga kā aprakstā – manam nedaudz zem 200 EUR. Vienīgi manam ir GPS, lai gan atmiņa laikam 3GB tikai.
It kā pilnībā var iztikt bez viedpulksteņa, bet vismaz man pagaidām ir interesanti. Tāda kā jauna rotaļlieta.
Piekrītu, ka paziņojumi ir laba lieta. Ar to palīdzību esmu cilvēks kursā par visu notiekošo, neizvelkot telefonu no kabatas.
Kopumā – forša manta ir viedpulkstenis, lai gan nav arī pārāk nepieciešama.

Pumba
24.08.2018 13:52

Amazfit Stratos. GPS, Wifi, Bluetooth, 4Gb ROM. Pulsa jostiņu slēdzu plāt Polar H7. Paziņojumi no visām aplikācijām. Skrienot var klausīties mp3 no pulksteņa, kā arī iespējams pārslēgt dziesmas uz Spotify, kas skan mobilajā. Esmu ļoti apmierināts. GPS atrod 3-5 sekundēs, ja dati atjaunoti. Cena: 140Eur no AliExpress.

jellyfish
27.08.2018 10:49

Fitbit versa ir vairāk fitnesa pulkstenis nekā smart watch. Var nosaukt daudz pulksteņu ar tādām pašām funkcijām, bet nevienam lētajam pulkstenim nebūs tik precīzs pulsometrs. YouTube ir daudz video kur tiek salīdzināts fitbit versa ar citiem pulksteņiem un neviens no fitbit konkurentiem nerāda pareizu pulsu, kad ir paaugstināta sirdsdarbība, t.i pulsometrs netiek līdzi. Tātad kāda jēga pirkt lētu fitnesa pulksteni, ja tā rādījumi ir pilnīgi garām?

madarasaule
27.08.2018 11:59
Reply to  jellyfish

Praktiskajam latvietim novicini cenu un Voila. Neviens tos mērījumus pēc pirmās nedēļas neskatās anyway.

Inita
31.01.2019 11:22

Sveiki, man ir trīs dienas šis Fitbit Versa un otro rītu, pēkšņi nesaņemu paziņojumus par SMS utt, vienīgi zvanus tik. Pirmā rītā pēkšņi parādījās, un otrā atkal nav! Vai kādam arī tāda problēma?

Madara Saule
31.01.2019 11:52

Tur jāskatās, kas par telefonu. Man Mate20pro kādu mēnesi negribēja draudzēties, sapratu, ka 9 androīds pie vainas. Tad pats fitbits kaut ko palaboja un tagad viss iet rūktdams.

Inita
31.01.2019 12:21
Reply to  Madara Saule

Telefons Apple 8 un vakar no rita paziņojumi nebija 2h un vakara viss ok, šorit atkal nekā un veljoprojam nav, esmu vīlusies