Xiaomi Mi 8 apskats – flagmanis par puscenu

Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš

24

Kā jūs mēdzat svinēt dzimšanas dienu? Xiaomi izlēmis svinēt savu astoto darbības gadu ar jubilejas tālruni Xiaomi Mi 8. Beidzot šī sērija nonākusi mūsu platuma grādos un jāteic, ka tas ir lielisks notikums, jo šobrīd šis ir lētākais pie mums nopērkamais tālrunis ar jaudīgo Qualcomm Snapdragon 845 procesoru. Pārsteidz ne vien čipkopa, bet arī ekrāns, kameras, uzbūve un simpātiskā cena – ap 450 eiro.

Aptuveni divas nedēļas, iepazīstot šo tālruni, sadraudzējos gan ar izgrauzumu ekrānā, gan pašu viedtelefonu kopumā tā, ka būs grūti no tā atvadīties, tādēļ nevilkšu garumā un metīšos apskatā.

Tehniskā specifikācija

  • Ekrāns: Super Amoled, 6.21 collas, 1080 x 2248, ap 402 ppi, ap 83.8% ekrāna, korpusa attiecība, HDR10, DCI-P3, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
  • Operētājsistēma: Uz Android 8.1 bāzētais Oreo MIUI 9.6 interfeiss
  • Kameras: aizmugurē divi objektīvi – 12 MP, f/1.8, 1/2.55″, 1.4μm, četru ašu optiskā stabilizācija, dual pixel, PDAF; 12 MP, f/2.4, 56 mm, 1/3.4″, 1.0μm, AF, 2x optiskais palielinājums, 2x LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps video. Priekšā – 20 MP, f/2.0, 0.9μm
  • Procesors: Qualcomm Snapdragon 845, četri 2.8 GHz Kryo 385 Gold un četri 385 Kryo Silver kodoli, Adreno 630 apakšsistēma
  • RAM: 6*/8 GB
  • Atmiņa: 64*/128/256 GB, atmiņas kartes lasītājs – nav
  • Savienojumi: 2G/3G/4G, WI-FI 802.11 a/b/g/n/ac, WI-FI Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD)
  • GPS: duāls A-GPS uztvērējs, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
  • Papildus: infrasarkanā sejas atpazīšana, pirkstu nospiedumu lasītājs, akselometrs, žiroskops, barometrs, kompass, USB Type-C ar Quick Charge 4.0+ ātro uzlādi, divas SIM kartes
  • Izmēri un svars: 154.9 x 74.8 x 7.6 mm, 175 g
  • Akumulators: nenomaināms Li-Po 3400 mAh
  • Cena: ap 450 interneta veikalos

*testa ierīcei

Lielisks, bet nepārsteidzošs dizains

Pirms bakstīt ar pirkstu acī, ka tālrunis ir pārāk līdzīgs Apple iPhone X, un nenoliedzami tāds tas arī ir, jāteic, ka dizains nu jau ir līdzīgs arī daudziem citiem no Ķīnas atceļojušiem Android telefoniem. Tādēļ mēģināšu uz brīdi aizmirst konkurentus un analizēt to, ko turu rokā.

Manā plaukstā iegulstas lieliski kopā salikts tālrunis, kura priekšu un aizmuguri sedz Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls. Alumīnija rāmis nemanāmi saplūst ar stiklu. Aizmugures malas ir noapaļotas, plaukstas par to var teikt tikai un vienīgi paldies. Stikla aizmugure ir diskutabla izvēle, jo bezvadu uzlādes iespēja tālrunim nav, turklāt Xiaomi Mi A2 pierādīja, ka pat lētākā tālrunī ražotājs spēj piedāvāt, lieliski izstrādātu, izturīgu alumīnija korpusu. Pirkstu nospiedumu lasītājs ir īstajā vietā un ir ergonomiski sasniedzams. Neesmu sajūsmā par izvirzīto kameru moduli, bet tas tiek atrisināts ar komplektā iekļauto silikona ietvaru. Lai gan neesmu keisu piekritējs, jo komplektā iekļautais izskatās palēts un ir īsts pirkstu nospiedumu magnēts, bet tālruņiem ar stikla aizmuguri tas ir minimums, kam būtu jāatrodas komplektācijā, par to daļēja uzslava Xiaomi.

Daži ražotāji atsakās no 3.5 mm austiņu ligzdas, lai korpusu padarītu ūdens un putekļu drošu, šis nav tas gadījums. Divu SIM karšu atvilktne šķiet tik precīza, ka tai būtu jābūt ūdens drošai, bet nē. Ir sajūta, ka inženieri centušies tālrunim piešķirt IP noturību, tomēr pusceļā atmetuši tam ar roku.

2018. gada ekrāna tendence – “iGrauzums”

Vai man patīk izgrauzumi ekrānos – nē. Vai man izdevās sadzīvot ar Xiaomi Mi 8 izgrauzumu – jā. Par visu pēc kārtas.

Pirmkārt jāteic, ka Samsung ražotais Super Amoled ekrāns ir lielisks, kontrasts ir patīkams, krāsas labi kalibrētas, vairāk kā 700 luksu spilgtums godam tiek galā ar ekrāna saskatīšanu ārā. Ja tomēr ir vajadzība, iestatījumos iespējams pielāgot krāsu temperatūru savām vajadzībām. Ekrāna apakšā ir neliels zodiņš, bet ikdienā pie tā ātri pierod. Te gan jāsaprot, ka iPhone X izdevies ekrāna apakšu piebīdīt maksimāli tuvu korpusa apakšai, jo izmantots daudz dārgāks risinājums – lokans ekrāns, kas ielocīts korpusa apakšā, bet Xiaomi Mi 8, zodiņu izmanto kā vietu, kur ekrāns satiekas ar mātes plati, tādēļ arī zodiņš.

19:9 displeja malu attiecība iegūta ekrāna izgrauzuma dēļ. Diemžēl izgrauzums ir lielāks kā piemēram Huawei P20. Tajā apslēpta: laba selfiju kamera; skaļrunis, kas diemžēl sava mazā izmēra dēļ neuzrāda tik labus rezultātus kā citu firmu flagmaņi; sensori; balta paziņojumu diode, kam īsti nav jēga, ja ieslēgts vienmēr darbojošais ekrāns (Always On Display); infrasarkanais raidītājs un infrasarkanā kamera. Izgrauzuma viens no mīnusiem ir tas, ka ekrānā atstāta pārāk maza vieta paziņojumiem – vienā pusē redzams pulkstenis, otrā baterijas līmenis (procentu rādītājam nav vietas, tas parādās tikai nolaižot paziņojumu joslu), tīkla un WI-FI signāla rādītāji. Problēma, ka lietojot tālruni varat palaist garām ienākošos paziņojumus, jo ekrānā tiem vienkārši nav vietas, tādēļ iesaku uzreiz ieslēgt Always On Display. Interfeiss ļauj izgrauzumu paslēpt, padarot to melnu, bet te nākamais trūkums – melnie toņi nav tik melni, lai saplūstu ar ekrāna apmalēm, turklāt nez kādēļ nogrieztas tiek arī vairākas pikseļu līnijas zem izgrauzuma. Citi ražotāji ar izgrauzumu slēpšanu tiek galā daudz elegantāk. Rezultātā, es atstāju nepaslēptu izgrauzumu un dīvainā kārtā diezgan ātri pieradu pie tā esamības.

Ja mājas ekrānā ir pulksteņa logrīks, tad pulkstenis izgrauzumā pazūd – asprātīgi

Izvēlies sev piemērotāko atbloķēšanu!

Vienmēr tālruni iespējams atbloķēt ar veco, labo taustiņu labajā sānā, kam pilnai laimei gribētu atšķirīgu tekstūru, lai intuitīvāk to atrastu. Aizmugures pirkstu nospiedumu lasītājs ir ne tikai ergonomiski ērtā vietā, bet tas ir ļoti ātrs, uzticams un precīzi strādā arī ar mitriem pirkstiem. Moderni būtu lietot sejas atpazīšanas iespēju, bet atcerieties, ka tā nav droša, tas tiek brīdināts arī iestatījumos. Tiesa, ja pie tiem tiekat. Izrādās, ka mūsu platuma grādos šī iespēja pagaidām nav pieejama, tādēļ reģions jānomaina piemēram uz Itāliju un jārēķinās ar papildus liekprogrammatūru, kas tiek instalēta, mainot reģionu. Ikdienā sejas atpazīšana strādā lieliski. Infrasarkanās gaismas atbalsts, ļauj ar seju atbloķēt tālruni pat tumsā. Atliek vien nospiest atbloķēšanas taustiņu vai divreiz pieklauvēt ekrānam, ja šo funkciju esat aktivizējuši iestatījumos, un uz priekšu. Sistēmu neizdevās apmānīt ar fotogrāfiju, bet drošībai tomēr iesaku izmantot pirkstu nospiedumu lasītāju.

Iespaidīga veiktspēja, uzticama baterija

Xiaomi Mi 8 sevi dēvē par flagmani, tādēļ savu nosaukumu tas attaisno izmantojot Qualcomm Snapdragon 845. Geekbench norāda, ka tālrunis spēj mēroties spēkiem ar Samsung Galaxy Note8. Bet tā ir tikai teorija. Praksē procesors un 6 GB RAM lieliski spēj darbināt apjomīgas aplikācijas. Ikdienā interfeiss ir plūdens. Vienīgais mīnuss, ka 64 GB vienā brīdī šim stipriniekam var izrādīties par maz un atmiņas karšu lasītāja tālrunī nav. Iesaku uzreiz skatīties 128 GB versijas virzienā.

Par pasaules mēroga inovāciju Xiaomi uzskata dubulto GPS antenu, kas izmanto L5 standartu. Šeit gan grūti pateikt, cik ļoti tas ir mārketinga triks, jo praksē navigācija strādā precīzi, bet nekas neliecina, ka labāk vai sliktāk kā citiem. Turklāt YouTube pieejamos apskatos atsevišķi pētījumi pierāda pat sliktāku veikumu kā citiem flagmaņiem.

Akumulators ir uzticams. Atkarīgs no lietošanas intensitātes, dienu izdevās beigt reizēm ar 28%, reizēm ar 40% uzlādi. Pa nakti telefons pazaudēja tikai 4% no uzlādes, bet no 20% līdz pilnai baterijai ātrais lādētājs darbu paveica stundā un 23 minūtēs.

Tālruņa spožums un posts – MIUI 9.6

Xiaomi ir firma, kas no sākuma savu biznesu uzsāka tieši ar programmatūras MIUI ražošanu. Pašus telefonus tā nolēma ražot tikai vēlāk. Tas liek domāt, ka ar programmatūru viss būs kārtībā. Nu, tik rožaini viss gan nav.

Sākšu ar patīkamo pusi. Vizuāli MIUI ir viena no pievilcīgākajām saskarnēm, kādu esmu redzējis. Iedvesma gūta gan no iOS vizuālajiem risinājumiem, gan no Material Design filozofijas. Ir patīkamas vizuālās pārejas un kustīgas ikoniņas. Patīkami, ka tālruni sākot lietot, ar MIUI 9.5, jau pavisam drīz saņēmu atjauninājumu uz 9.6 versiju. Atjauninājumu regularitāte būtu jāuzskata par Xiaomi interfeisa stipro pusi. Ir sajūta, ka pielāgot var pilnīgi visu tikai tad jārēķinās ar pacietību, jo iestatījumu sadaļa piedāvā tikai sev saprotamus labirintus.

Interfeisam ir diezgan liela ēnas puse. Latviešu valodas lietojums ir mulsinošs, reizēm gadās, ka vienā iestatījumu logā satiekas latviešu, angļu un minēšu, ka bulgāru valodas. Programmatūra ir pilna ar liekprogrammām, kas nerada uzticību ne vien uzstājīgo reklāmu dēļ, bet arī tādēļ, ka nereti prasa piekļuvi izejošiem zvaniem, kas liek domāt, ka kāds Ķīnā tos tomēr grib dzirdēt. Oriģinālā laikapstākļu aplikācija reizēm izdomā, kad rādīt laika izmaiņas pa stundām, kad nē. Ja to nosaka mākslīgais intelekts (AI), kas tiek kabināts visam klāt, tad jāteic, ka tas padevies ļoti cimperlīgs. Skatoties Youtube jārēķinās, ka vienā pusē būs noapaļoti stūri, otrā kantaini. Grrr… To var atrisināt paslēpjot izgrauzumu, bet tas nav elegants risinājums. Kopumā MIUI ir kā puscepts pīrāgs – ēst jau var, bet vai labāk nebūtu izcept līdz galam?

Pozitīvu iespaidu atstāja žestu vadība. Tas nozīmē, ka vadības pogas vairs nav vajadzīgas, lai būtu vairāk vietas saturam. Mājas ekrānā var nokļūt ātri pavelkot no lejas uz augšu. Ja vilksiet no apakšas līdz ekrāna centram un paturēsiet, atvērsies izmantotās aplikācijas. Atpakaļ var nonākt, pavelkot no sāna. Pēdējais žests gan nereti tiek sajaukts ar ritināšanu uz sāniem, tādēļ bieži tiek piemērots nevietā. Kopumā pie žestu vadības pierod ļoti ātri un tā tiešām ir nākotnes štelle.

Ļoti labas kameras, kas gaida atjauninājumus

Kameras ir pelnījušas gan uzslavas, gan nopēlumus. Neveiksmes skaidrojamas ar programmatūru, diemžēl uzslavas arī, tādēļ visu, ko teikšu daliet uz divi un gaidiet atjauninājumus, kas situāciju var stabilizēt.

Tehniski aizmugures kameru pāris ir varens – viena lēca ar optisko stabilizāciju, lieliem pikseļiem un pat Dual Pixel auto fokusu, otra nodrošina divkāršu palielinājumu. Praksē tas nozīmē, ka bildes visbiežāk sanāks baudāmas, detalizētas, ar lielisku HDR un nepārspīlētu ISO izmantojumu. Izdaudzinātais AI režīms bildes padara kontrastainākas, košākas, bet ne vienmēr tas ir vajadzīgs. Piemēram, ja fotogrāfēsiet ūdenskritumu, kam priekšā koki, pastiprināti tiks zaļie toņi. Ja izmantosiet tai pašai ainavai Zoom lēcu – zilie. Diemžēl, AI kamera mēdz toņus padarīt sintētiskus un ne visai baudāmus. Bieži vien gribētos, lai pielāgojumiem būtu atsevišķi režīmi, ko var kontrolēt pēc vajadzības, bet viss atstāts AI, Auto, vai manuālā režīma rokā. Pēdējais nav tik izstrādāts kā konkurentiem, turklāt prasa priekšzināšanas par fotogrāfēšanu. Vislabāk AI režīms izpaudās sliktas gaismas apstākļos, kad atpazina nakts režīmu, kas darbu paveica godam. Diemžēl pats tādu aktivizēt nevar.

Ko programmatūra salaiž dēlī? Samsung parādīja, ka Dual Pixel nodrošina zibenīgu auto fokusu. Tāds tas arī ir līdz brīdim, kad kamera piekūst un negrib fokusēt ne pa kam. Arī portreta režīms ne vienmēr spēj izkalkulēt objektus un bieži, lai, cik tālu es atkāptos, no kameras nepazuda uzraksts “pārvietojieties tālāk no objekta”. Mi 8 piedāvā pēcapstrādē pievienot dažādus 3D gaismas efektus, kas uzskatāmi par pseidostudijas gaismu efektiem. Pie tiem tiksiet, ja portreta režīms tomēr atļaus uzņemt portreta režīmā. Ja izdosies, jārēķinās, ka mati visbiežāk būs taisni apgriezti, nevis smalki izrēķināti.

Selfiju kamera padara savu darbu pieklājīgi.

1080p video ir labāk stabilizēti kā 4k, tie ir detalizēti, kvalitatīvi, ar vienu izņēmumu. Audio ieraksta kvalitāte ir… nu teiksim, ka ir, bet epitetu tiem klāt neizvēlēšos.

Nobeigumā

Xiaomi Mi 8 ir interesants tālrunis, kas mani uzrunājis personiski. Jā, esmu izgrauzumu nīdējs, Mi 8 ar to tiek galā vienkārši – piedāvājot nejēdzīgu izgrauzuma apslēpšanu. Un Voila, tas strādā, esmu pie tā pieradis un to pat pieņēmis par labu esam. AI MI 8 gadījumā attīstījies tik tālu, ka piešķīris sev personības vaibstus, pats izdomājot, kad man kādu funkciju atļaut, kad nē. Bet, ja godīgi, ja pat tālrunim veltīju kādu skarbāku frāzi, tad visbiežāk to iespējams izlabot ar atjauninājumu vai arī bija konkrētās testa ierīces gļuks.

Ja neskaita MIUI 9.6 atsevišķas īpatnības, tālrunis ir patiešām lielisks. Taustei tīkams, skaists (lasi trausls) korpuss. Spēcīgas kameras. Labākais no procesoriem, kas sastrādājas ar 6 GB RAM. Turklāt tas viss pieejams par puscenu, ko maksātu citi flagmaņi. Cena protams nosaka pāris kompromisus. MIUI salīdzinoši labā atjauninājumu vēsture liek cerēt, ka nepilnības tiks novērstas, turklāt jau tagad zināms, ka MI 8 saņems MIUI 10, kas nāks ar vizuālām pārmaiņām.

Par konkurenci parūpējies OnePlus 6, kam viss kārtībā ar programmatūru, bet tā cena ir augstāka par Mi 8. Kamēr Xiaomi pašu būvētais Pocophone vēl nav atceļojis pie mums, šis ir lētākais uz Qualcomm Snapdragon 845 balstītais tālrunis.

Vai vērts apsvērt Xiaomi Mi 8 iegādi. Pilnīgi noteikti jā! Es pats būtu gatavs pagaidīt līdz sakārtotajai MIUI 10 versijai, ko darbinātu šādas cenas un iespēju tālrunis.

Patika

  • Eleganta, labi kopā salikta uzbūve
  • Qualcomm Snapdragon 845 + 6 GB RAM + cena = lieliska veiktspējas attiecība
  • Adekvāts ekrāns
  • Kameras tehniski ir pat ļoti spējīgas
  • Saņems MIUI 10
  • Cena

Nepatika

  • MIUI šķiet līdz galam nepabeigts
  • Slikti tulkots vai neiztulkots latviešu valodas lietojums
  • Nav: 3.5 mm austiņu pieslēgvieta; mitruma, putekļu noturība; stereo skaļruņu; bezvadu uzlādes
Ierīces vērtējums
Izskats un uzbūve
8
Ekrāns
9
Veiktspēja
9
Programmatūra
6
Akumulators
8
Kamera
8
Cena
8
xiaomi-mi-8-apskats-flagmanis-par-puscenuCena ļauj pievērt acis uz dažiem kompromisiem. Pērciet, lietojiet un ceriet uz atjauninājumiem, tie mēdz darīt brīnumus.
Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
24 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Uldis Krastiņš
12.09.2018 17:25

Ja ir vēlme vēl vairāk ietaupīt un saņemt flagmaņa cienīgu viedtālruni, tad Huawei honor 10 ir vienīgā izvēle. Pēc pocophone parādīšanās alternatīvas vairs nebūs.

O
13.09.2018 15:33

Honor view 10

Uldis Krastiņš
14.09.2018 12:54
Reply to  O

COL-L29

O
14.09.2018 17:02

Negribas stiklu

bobijs
14.09.2018 22:03

kas ir labāks honor 10 vai pocophone ?

Jurģis Spulenieks
17.09.2018 09:19
Reply to  bobijs

Pocophone vēl neesmu nomedījis, bet uz papīra, ja svarīgi tādi lielumi kā korpuss un kamera, domāju,ka Honor 10 varētu būt labāka izvēle

Jānis
12.09.2018 18:25

Būtu jau labi, ja LMT piedāvātu viņu.

Lauris
12.09.2018 20:01
Reply to  Jānis

Shim te Brendam ir atvēries savus veikals Rīgā! Dodies uz turieni!

Ivars
12.09.2018 18:30

Nu jā. Brīnumi nenotiek. Par puscenu mēs arī saņemam pusgatavu telefonu un tas ir no katra paša atkarīgs, kas ir primārais – cena vai kvalitāte un ērtība. Nu jau kādu laiku pieskatu vienu Redmi 5 Plus un jāsaka tā, kā iepriekšējā aprakstā – telefons ir labs, ja skatās ar “zem 200 EUR brillēm” uz acīm. Pat nevar tā konkrēti pateikt, kas visvairāk kretinē, bet ir tik daudz kaitinošu sīkumu, piemēram visas izvēlnes ar pietiekoša lieluma fontu, viena pēkšņi ar sīku. Tā pati bulgāru valoda kaut kur dziļumos uzlec. Un tā tālāk. Bet zvanīt var, wacaps iet un šāda līmeņa bildes arī var dabūt. Un bija lēti…

Maris Laudams
12.09.2018 21:27

Mi mix nav izgrauzums un tauta runā, ka mi mix 3 ar būšot ar oled ekrānu.
Tūliņ prezentēs, tad arī redzēs.

anonymous
12.09.2018 22:42

Līdz flagmanim te kā līdz mēnesim, bet par cenu varbūt arī atbilstoša manta.

Noris
12.09.2018 23:16

Ar to valodu viņiem nogāja greizi kaut kādos iepriekšējos atjauninājumos. Kad nopirku Redmi Note 4, viss bija kārtībā. Pēc tam kaut kad sākās zili brīnumi. Rakstīju atsauksmēs, pat atbildēja! Esot izlabots. ;p Bet tā savādāk ir jau pierasts, pat neprasās cits launčeris.

rudolfs
13.09.2018 09:41

Viss skaisti līdz atnāks pocophone. Ja tā cena būs reāli ap 330 eur, tad man grūti iedomāties pirkt jebko citu.

Jurģis Spulenieks
13.09.2018 09:54
Reply to  rudolfs

Te gan jāizvērtē, kas ir svarīgāks, ja korpuss, ekrāns un maķenīt labākas kameras, tad Mi 8 ir labāka izvēle. Pocophone par labu runā tā baterija, stereo skaļruņi un protams cena

rudolfs
13.09.2018 14:19

Korpuss labāks ir glāstītājiem, kuri tāpat ieliks telefonu case. Plastmasa daudz praktiskāka par stiklu.

Ņemot vērā, ka poco ir lietas, kas nav flagmanī, (3.5mm pieslēgvieta un baterija, ko reti kurais norādīs, kā nesvarīgu), tad tiešām 150 eur vērts piemaksāt?

Jurģis Spulenieks
13.09.2018 14:26
Reply to  rudolfs

Godīgi sakot, vajadzētu paturēt poco rokā, lai novērtētu. Piekrītu, ka 3.5 mm pielēgvieta, lielā baterija un stereo skaļruņi runā poco par labu, bet estētika un AMOLED ekrāns runā par labu Mi 8.

Kristaps Skutelis
13.09.2018 09:57
Reply to  rudolfs

Pocophone Latvijā maksās sākot no aptuveni 390 eiro. Raudzīsim nomedīt uz testu, runā, ka telefoni jau Latvijā.

edzuslv
13.09.2018 10:22

Pirmie 1a dabūja pa 360, bet tad 1a izņēma ārā un tagad ir 390. :) Laikam pārsteidzās ar cenu un bišku ierāva auzās.

rudolfs
13.09.2018 13:26

Tiešām dārgi. Oficiālās Eiropas cenas bija izziņotas kā 330 EUR. Sanāk vietējais Krievijas kupi prodaj tomēr savu paņems.

Tas Honor Play grozīsies kā labāks pirkums. Kursorā būs uz apskatu?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 20:43
Reply to  rudolfs

Hmm, esmu mazliet apjucis un nepieminu, kura aģentūra šobrīd strādā ar Honor. Tur bija joks, ka Huawei un Honor zīmolus apkalpo dažādas aģentūras. Ja atradīšu pa epastiem, tad uzprasīšu Honor Play testa ierīci. Es gan neesmu manījis, ka to tirgotu Latvijā. Ir?

rudolfs
14.09.2018 09:07

1A jau ir. 350 eur.

ek
18.09.2018 11:04

Nupat pieķēru… Jauniegādātais xiomi bez atļaujas aizsūtījis sms uz Angliju #447786209730.
Nez vai regulatoriem un uzraugiem par šo ir viedoklis?

Jurģis Spulenieks
18.09.2018 13:45

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8_screen_fingerprint_edition_live_photos-news-33306.php
Izskatās, ka būs versija ar krāsu pāreju aizmugurē un zem ekrāna pirkstu nospiedumu lasītāju. Nez vai pie mums ar nonāks.