Xiaomi Pocophone F1 apskats – liela brēka, vidēja vilna

40

Xiaomi Mi A2 apskatā lasītāji prasīja Xiaomi Mi 8 apskatu. Mi 8 apskata komentāros bieži parādījās Pocophone nosaukums. Tāda nu ir cilvēka daba. Nu tas brīdis ir klāt, kad telefons, kas sacēlis vētru visas pasaules internetvidē, ir atceļojis līdz Latvijai. Bungas, gaismas, priekškars atveras un uz skatuves parādās Xiaomi Pocophone F1.

Xiaomi mūsu pusē vairs nebūtu dēvējams par pavisam svešu ražotāju, tādēļ tikai likumsakarīgi, ka arī šis aparāts atceļojis pie mums. Kas tad īsti ir Pocophone? Ja raugāmies uz tādām firmām kā Huawei un Oppo, tad šīs firmas savu ceļu uz popularitāti uzsāka, balstot savus veikumus uz ļoti pieņemamu cenu un labu veiktspēju. Ķīnas firmas izdomājušas veidu kā vēl vairāk optimizēt izmaksas, lai piedāvātu vēl lētākus lolojumus. Parasti tas notiek apcērpot mārketinga izmaksas. Tādu stratēģiju pieņēmuši lielo brendu meitas uzņēmumi OnePlus un Honor, kas mēdz ražot flagmaņu killerus. Tā kā Xiaomi jau daļēji šādu stratēģiju piekopj, nācās iet vēl tālāk un radīt flagmaņu killeru killeri – Xiaomi Pocophone F1.

Spāniski vārds “Poco”nozīmē maziņš, pateikšu priekšā – lai nu kāds, bet mazs patiešām šis tālrunis nav. Lai izpogātu citus tālruņus tā cena Āzijā ir zem 300 dolāriem, bet pie mums tas nopērkams par cenu, kas ir nedaudz vai krietni zem 400 eiro. Un nu kronējam karali, jo šis ir pie mums lētākais tālrunis, kas lepojas ar superdruper jaudīgo Qualcomm Snapdragon 845 procesoru. Aplūkosim vai šis tālrunis attaisno savu cenu un vai interneta vētra ir sacelta pamatoti.

Tehniskā specifikācija

  • Ekrāns: IPS LCD, 6.18″ collas, 1080 x 2246, ap 403 ppi, ap 82.2% ekrāna, korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass aizsargstikls
  • Operētājsistēma: uz Android 8.1 Oreo bāzēts MIUI 9.6 pielāgots Poco
  • Kameras: Aizmugurē divi objektīvi – 12 MP, f/1.9, 1/2.55″,1.4μm, dual pixel un fāzes nobīdes autofokuss; 5 MP, f/2.0, 1.12μm, darbojas kā dziļuma sensors; 2x zibspuldze 2160p ar 30fps video. Priekšā – 20 MP, f/2.0, 0.9μm; infrasarkanā kamera un raidītājs sejas atpazīšanai
  • Procesors: Qualcomm Snapdragon 845, četri 2.8 GHz Kryo 385 Gold un četri 385 Kryo Silver kodoli, Adreno 630 apakšsistēma
  • RAM: 8/6* GB
  • Atmiņa: 64*/128/256 GB, atmiņas kartes lasītājs
  • Savienojumi: 2G/3G/4G, WI-FI 802.11 a/b/g/n/ac, WI-FI Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD)
  • GPS: A-GPS uztvērējs, GLONASS, BDS
  • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs, akselometrs, žiroskops, barometrs, kompass, USB Type-C ar Quick Charge 3.0 ātro uzlādi, divas SIM kartes, ja neizlemjat izmantot atmiņas karti, FM radio, 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, stereo skaļruņi
  • Izmēri un svars: 155.5 x 75.3 x 8.8, 180 g
  • Akumulators: nenomaināms Li-Po 4000 mAh akumulators
  • Cena: sākot no 330 eiro interneta veikalos

*testa ierīcei

Dizains, kas nekopē

Paņemot rokā Pocophone, ir sajūta, ka esmu atgriezies pāris gadu senā pagātnē. Es turu tālruni, kam aizmugure veidota no plastmasas, tas ticis pie FM radio un augšā gozējas tehnoloģiju mamuts – 3.5 mm austiņu pieslēgvieta. Jāteic, tas rada sentimentu.

Tālruņa plastmasas aizmugure ir maigi matēta, pieskārienam patīkama. Protams, ka materiāls izmantots, lai samazinātu tālruņa cenu, bet kopumā to nevaru uztvert par sliktu risinājumu. Plastmasa šķiet uzticama, tā noteikti būs izturīgāka par stikla aizmugurēm, kas šobrīd ir nomācošā vairumā. Šī ir reta reize, kad tālruņa aizmugure nevāc pirkstu nospiedumus un nespeķojas. Trūkums – sīkie skrāpējumi piezogas diezgan ātri. Xiaomi to risina ar komplektā iekļautu silikona ietvaru, kas atrisina arī dažas dizaina nepilnības – ergonomiku un nedaudz izvirzīto kameru moduli. Jārēķinās, ka “keiss” gan vāc pirkstu nospiedumus kā traks.

Šoreiz jāuzteic Xiaomi, ka dizains neatgādina Apple(ekrāna izgrauzums neskaitās). Pirmo reizi paņemot tālruni rokā, nodomāju, ka tam ir alumīnija rāmis, bet nē, ne miņas no premium materiāliem. Jāteic, ka vēlme imitēt alumīnija rāmi, nav nekas labs. Tāda kā dizaineru mānīšanās. Labāk būtu paskatījušies uz savulaik elegantajiem Nokia plastmasas korpusiem.

Ekrānam nav ne vainas

Mani vienmēr uzjautrinājusi diskusija, vai labāka ir AMOLED vai IPS ekrānu matrica, jo izcilus piemērus esmu redzējis abos izpildījumos. Šoreiz izmantota IPS matrica, kurai nav ne vainas.

Balta krāsa izskatās balta un dīvainā kārtā arī melnie toņi ir lieliski. Krāsas ir labi kalibrētas, ja ir vajadzība, katrs var pielāgot ekrāna iestatījumus savām vēlmēm. Vai ekrānam ir trūkumi? Ir. Reizēm var ekrānā novērot izgaismojuma vietas. Vēl kāds trūkums – tā forma. Apaļie stūri nav paralēli korpusam, tādēļ šķiet neorganiski, arī rādiuss ar kādu tie apaļoti ir pārāk liels un reizēm nošņāp pa gabalam kādai aplikācijai.

Līdzīgi kā Mi 8, ekrānam ir liels izgrauzums, kas nozīmē, ka arī šoreiz tālrunis slimo ar veco kaiti – paziņojumu joslā nav vietas paziņojumiem. Izgrauzumā slēpjas infrasarkanā sejas atpazīšanas sistēma, tiesa no tās liela jēga nav, jo mūsu platuma grādos šī funkcija nav pieejama un to nevar iegūt pat nomainot reģionu.

Stereo skaļruņi iegriež ballīti

Viena no lietām, kas Pocophone pozitīvi atšķir no citiem ir stereo skaļruņi. Galvenais skaļrunis atrodas apakšā, bet tas strādā pārī ar skaļruni, kas atrodas izgrauzumā. Šādu risinājumu neatradīsiet pat dārgākajā Mi 8. Teikšu godīgi, ka skaņai reizēm pietrūkst dziļuma, bet skaļums, ko tie piedāvā ir iespaidīgs. Izmantojot austiņas, skaņa ir diezgan tīra, bet ne visai skaļa. Un protams FM radio. Sauciet mani par vecmodīgu, bet man ļoti patīk iespēja, ka varu ņemt savas austiņas, bez pārejām un klausīties rādžiņu. Malacis Poco!

Veiktspējas nezvērs

Vai Pocophone var salīdzināt ar Samsung Galaxy Note9? Var, bet nevajag, lai gan ir dažas līdzības. Abi izmanto jaudīgo Qualcomm Snapdragon 845, abiem ir 8 un 6 GB RAM versijas, abi smeļ spēku no 4000 mAh baterijas, abi atvēsinās ar vara karstuma mazināšanas caurulītēm. Sintētiskajos testos tālrunis gozējas augšgalā. Diemžēl, ikdienā reizēm novēroju nelielu aizturi vai pat aplikāciju iesalšanu, bet tas varētu būt saistīts ar programmatūru, par ko nedaudz vēlāk.

Akumulators savu darbu padara teicami, nav jau nekāds brīnums. Tā kā baterija ir ietilpīga, arī uzlāde notiek lēnīgāk kā citiem. Piemēram 40 minūšu uzlāde piepildīja ap 30% no baterijas, bet pilna uzlāde tiks paveikta vairāk kā divu stundu laikā. Kopumā par bateriju nebūs jāuztraucas diennakts mērogā, pat, ja uz nakti neliksiet to lādēt nākamā rītā vēl būs gana daudz resursu darbībai. Bet dienas gaitā gan vajadzēs lādētāju.

MIUI 9.6 nemācās no kļūdām

Varētu jau ņemt Xiaomi Mi 8 apskatu un atvieglot savu uzdevumu vienkārši nokopējot interfeisa sadaļu, bet godprātības dēļ tā nedarīšu. Programmatūra ne tuvu nav ideāla. Tā ir pilna ar liekprogrammatūru, kas aizdomīgi prasa piekļuvi zvaniem un to veikšanai. Tulkojums ir ne tikai neprecīzs, bet vietām vispār neiztulkots. Būtiskākās atškīrības no citiem Xiaomi veikumiem ir kosmētiskas izmaiņas. Paziņojumu ikonas ieņem tīra Android dizainu un nu klāt nākusi aplikāciju krātuve, ko iegūst pavelkot uz augšu, kas arī ir atsauce uz tīru programmatūru. Bet šeit arī vēlme radīt iespaidu par tīrāku programmatūru beidzas. Iestatījumos ir iespējams pielāgot teju visu, galvenais, lai ir pacietība vajadzīgo atrast.

Kā plusu varu minēt, iestatījumos ieslēdzamu asprātīgu iespēju aplikāciju krātuvē. Tā ļauj aplikācijas sašķirot pēc ikonu krāsām. Vizuāliķi būs pateicīgi, jo ļauj sameklēt vajadzīgo aplikāciju pēc vizuālās atmiņas.

Vadības taustiņus aizstāju ar žestu vadību, kas atstāj vairāk vietas saturam ekrānā. Pie tiem pierod ļoti ātri. Diemžēl, šoreiz izpildījums nav tik labs kā Mi 8 gadījumā, jo bieži tiek sajaukta ritināšana ar žestu. Arī mājas ekrānā pie atvērtajām aplikācijām pagrūti tikt, jo visbiežāk tiek atvērta aplikāciju krātuve.

Kameras savu darbu dara pieņemami, bet ne lieliski

Xiaomi laika gaitā savos divu kameru moduļos izmēģinājuši dažādas versijas – ar melnbaltu kameru, ar Zoom lēcu, ar lēcu sliktas gaismas apstākļiem. Šoreiz galveno kameru papildina 5 MP kamera, kas palīdz veidot izpludinājumu fonā. Galvenajai kamerai ir liels pikseļu izmērs un vienīgais, kas tai pietrūkst ir optiskā stabilizācija.

Bildes iznāk kontrastainas un piesātinātas, lai iegūtu dabiskākas bildes vajadzētu atslēgt mākslīgā intelekta (AI) režīmu un paķimerēties manuālajā režīmā. AI režīmu vērts aktivizēt sliktas gaismas apstākļos. Nakts bildes visbiežāk būs detalizētas, bet graudainas, ar tendeci visu pārgaismot vairāk kā realitātē. HDR strādā labi un visbiežāk atgūst debesu detaļas. Interesanta ir taisnošanas iespēja,kas ļauj tālrunim pašam uzņemt taisnu bildi, pat, ja turat tālruni šķībi. Tas daļēji aizvieto stabilizācijas trūkumu.

Sniegums ir vidējais aritmētiskais starp viduvēju un labu. Jārēķinās, ka bieži bildes var sanākt miglainas, jo optiskās stabilizācijas nav. Programmatūra ir diezgan cimperlīga attiecībā pret izplūdinājumu, apgrūtinot otrajai kamerai savu funkciju. Diezgan dīvaini, labāk būtu otras kameras vietā ielikuši optisko stabilizāciju, ne māžojušies ar kameru, kura savu darbu padara pavirši.

Selfiju kamera ir spējīga, par to sūdzību nav.

Nobeigumā

Xiaomi Pocophone F1 ir lielisks cenas un veiktspējas attiecības piedāvājums, kas pelnījis ambiciozo flagmaņu killeru killera nosaukumu. Ar lielu prieku atkal satikos ar 3.5 mm austiņu ligzdu un FM radio. Baterija ir lieliska, stereo skaļruņi ir superskaļi. Un protams super iespaidīgais processors, kas liek uzdot jautājumu, vai Snapdragon 600 un 700 sērija nav apdraudēta, ja iespējams 845 modeli iegūt par šādu cenu. Prieku sabojā programmatūra, kas neļauj izmantot visu kameru potenciālu un interfeisu padara par ļoti diskutablu. Arī nianses kopējā dizainā ievieto tālruni viduvējību plauktā. Kopumā tālrunis šķiet kā lielisks piedāvājums, kam nepieciešams liels daudzums smilšpapīra un slīpēšanas darba.

Konkurenci ar līdzīgu specifikāciju atrast grūti. Visi līdzšinējie centieni uzveikt lielo ražotāju flagmaņus vainagojušies ar augstāku cenu kā Pocophone. Toties tiek piedāvāti premium korpusi, labāks ekrāns un kameras, uz ko Poco atbild ar ietilpīgu bateriju, stereo skaļruņiem, 3.5 mm austiņligzdu un FM radio.

Un tomēr konkurence ir. Honor 10 piedāvā premium korpusu un labāku kameru pāri aizmugurē, tas arī šķiet noslīpētāks tālrunis. Pocophone to atspēko ar stereo skaļruņiem ietilpīgāku akumulatoru. Ja esat gatavi pievērst uzmanību pagājušā gada aktualitātēm, tad cena nokritusies arī Xiaomi Mix 2, tam ir lielisks korpuss, viduvēja kamera un pagājušā gada procesors.

Patika

  •  Jaudīga veiktspēja ar dzesēšanu
  • Cena
  • Ļoti skaļi stereo skaļruņi
  • Lieliska baterija
  • Galvenā un selfiju kamera
  • 3.5 mm austiņu ligzda, FM radio, atmiņas karšu lasītājs

Nepatika

  • Dziļuma noteikšanas kamera strādā neprecīzi vai nestrādā nemaz
  • MIUI 9.6 ir slikti tulkota, daudz liekprogrammu, traucē sekmīgi strādāt procesoram un kamerai
  • Nav NFC

 

Ierīces vērtējums
Izskats un uzbūve
7
Ekrāns
8
Veiktspēja
9
Programmatūra
5
Akumulators
9
Kamera
5
Cena
8
xiaomi-pocophone-f1-apskats-liela-breka-videja-villnaPiedāvājums ir lielisks, tomēr kompromisu ir padaudz. Lai vai kā plusu tomēr ir vairāk kā mīnusu.
Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
40 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
neJANIS
25.09.2018 16:03

Jā, MIUI tulkojums ir baigais brāķis, bieži tulkojums ir neveikls vai vienkārši neprecīzs, bet atsevišķie iestatījumi kirlicā ir vispār kronis. Šāda tā situācija jau ir no pavasara, varbūt tā kā būtu pienācis laiks atrisināt, ja jau tirgojām Latvijā?

Jukums
25.09.2018 20:42
Reply to  neJANIS

Vispār jau MIUIUI 10 versijā jau viss ir izlabots. Bet atkal ir daži jauni gļuki.

Jurģis Spulenieks
26.09.2018 14:05
Reply to  Jukums

Padalies, kædi?

Jukums
26.09.2018 23:57

Dažreiz ” onscreen ” navigācijas pogas pazūd vai neuzrodas laikā pēc ekrāna atbloķēšanas, tikko instalētu aplikāciju ikonas taisa jaunu tukšu lapu, nevis sarindojas tukšajās vietās iepriekšējā lapā, liekās aplikācijas vairs arī nevar paslēpt vai noņemt. Ar tām jāsadzīvo tagad visu laiku. Par laimi uzstādījumos viss ir labi un kārtīgi.
It kā jau sīkumi, kas varētu tapt salaboti 10.1 versijā, bet tā atkal būs gan jau pusgadu jāgaida.

Jukums
27.09.2018 00:19

Tas gan viss ir Note 5 modelim, bet, cik jau ir novērots, nedienas ar MIUI visiem vienādas.

Destro
18.10.2018 10:32
Reply to  neJANIS

Kkā pār iegraužamajiem neviens nebrēc, tiem vispār nav LV valodas…

JoE
05.12.2018 18:22
Reply to  neJANIS

Paaag, Tu to pasaki iegrauzeņiem, tiem tāda LV valoda vispār pie kājas, un cilvēki gatavi maksāt 1k par…diezgan viduvēju telefonu.

Madara_Saule
25.09.2018 16:04

Ja neskaita plastmasas izpildījumu, tad ir vēl pāris lietas, kuras palīdz noturēt šo zemo cenas latiņu. Apskatniekam varbūt ir paslīdējis garām fakts, ka (tā runā ļaunas mēles) Xiaomi neesot patentu hardwarei, kas atkodē HD saturu tādiem streaming kanāliem kā Netflix un Amazon Prime, tālab nekādas HD filmu baudīšanas tālruņa ekrānā nesanāks.

Jurģis Spulenieks
25.09.2018 16:32
Reply to  Madara_Saule

Teikšu godīgi, Netflixu nepārbaudīju, galu galā nav arī HDR10 savietojams ekrāns. Viena puse saka, ka esot problēma ar DRM(Digital rights management), kas liedz tikt galā ar HD aizsatgāto saturu,bet otra puse saka, ka Xiaomi jau šobrīd strādājot,lai šo atrisinātu. Cerēsim uz to labāko.

Jančuks
25.09.2018 17:19

Pocophone nav nepieciešamās hardwares lai atkodētu Netflix un Amazon prime HD saturu. Var skatīties 480p vai izmantot kādu shady APK. YouTube strādā bez problēmām.

Kaķenieks
25.09.2018 16:57
Reply to  Madara_Saule

Un cik % Latvijas iedzīvotāju lieto Netflix un Amazon Prime? :D

Madara_Saule
25.09.2018 17:16
Reply to  Kaķenieks

Spriežot pēc komentāriem un kā biežāk minēto attaisnojumu, ka ekrānam jābūt krutam – daudzi. Tomēr – ja jau ir HD ekrāns, tad gribas sagaidīt, ka visas pārējās komponentes ir tam pieskaņotas.

Jēkabs Krūmiņš
25.09.2018 18:28
Reply to  Kaķenieks

Nu Netflix jau arvien vairāk Latvijā lieto. Pats lietoju un ļoti daudz paziņu lieto. Tomēr, ja izveido Netflix ģimeni, sanāk ļoti izdevīgi. Ir taču forši legāli skatīties plašu saturu ar filmām un seriāliem. Tāpēc, mani arī uztrauc šī problēma, jo nevēlētos skatīties Netflix 480p izšķirtspējā…

KKTK
26.09.2018 12:49

Un tad to skatities uz telefona? :o

x
26.09.2018 18:14

Tu netfliksu lūri telefonā nopietni? :D

Jēkabs Krūmiņš
29.09.2018 08:50
Reply to  x

Televizorā, datorā, telefonā, visur ir gadījies skatīties. Nav jau baigā problēma, ja ekrāns pietiekami liels. Redze man arī laba. Telefonā, galvenokārt, skatos, kad esmu ceļā. Vēl jo vairāk, kad braucu uz Rīgu Nordekas autobusā, kaut kā nevēlos izvilkt ārā laptopu. :D

Madara_Saule
25.09.2018 19:28

Ļoti dīvaina sajūta: šodien bija iespēja minūtes 20 ar šādu brīnumu padarboties. Vienīgais selling-point ir processors, turklāt – arī tikai uz papīra, jo dažādas iebremzēšanas ir novērojamas pat ar neapbruņotu aci. Patreiz uz apskatu pie manis ir nonākuši Huawei Mate 20 Lite un Honor 10 un nevienu no šiem es nemainītu pret Pocofonu pat ar pamatīgu piemaksu.

Jurģis Spulenieks
25.09.2018 19:50
Reply to  Madara_Saule

Poco lielākais mīnuss ir un paliek tā programmatūra, ja nebūtu centušies nofeikot “tīrāku” MIUI un būtu izmantojuši Android One, tālrunis iegūtu daudz vairāk piekritēju. Es pats esmu premium korpusu piekritējs, tādēļ izvēlētos, ko dārgāku, bet noslīpētāku.

LAN
25.09.2018 20:07

Jā, ja būtu Android ONE, tad varētu pirkt.

xG
26.09.2018 14:48
Reply to  LAN

cik tur tas darbs pāršūt rom un lielākam priekam, uzlikt gcam.

Bobijs
27.09.2018 23:30
Reply to  Madara_Saule

Vēlos iegādāties jaunu telefonu, jo vecais jau iet uz beigām. Tāpēc jautājums ir par honor 10, ko esmu noskatījis. Kas jums sakāms par to? Vai ir kāds labāks par to tajā pašā cenu kategorijā? Un gaming nav svarīgs, bet gan vairāk kamera.

Madara_Saule
28.09.2018 08:44
Reply to  Bobijs

ja svarīgākais ir kamera, tad lūkotos P10 – pērnā gada flagmaņa virzienā. Honor 10 ir tiešām sabalansēti diezgan lielisks tālrunis, kas stāv kaut kur pa vidu starp vidējo klasi un flagmaņiem, tomēr kamera līdz flagmaņu veikumam īsti netiek – jo īpaši tas manāms vājā apgaismojumā. Labā – bildes ir teicamas.

Uldis Krastiņš
25.09.2018 21:03

Manuprāt uz lielāko daļu “trūkumu” var pievērst acis dēļ iekārtas cenas. Lētākā alternatīva ar s845 ir OnePlus 6, kuru pie mums ar oficiālo garantiju nopirkt var tikai pie Bite. Ja neesi Bite klients, tad jāpērk par pilnu cenu, kura noteikti nav draudzīga (636€) vai no OnePlus pa tiešo. Savukārt pocophone F1 cena ir sākot no 330€, tātad 2x pocophone pret 1 oneplus. Par premium ražotājiem es vispār klusēja. Samsung Latvijā tirgo tikai ar Exinos čipsetiem, kuri ir x reizes draņķīgāki par s845. LG tikko parādījies un nav skaidrs kādu taktiku ppiekops. Huawei dzīvo ar saviem pročiem (ļoti labiem, bet kā likums video ir švakāks). Sony… Nu paši saprotiet. Alternatīvu nav.

Skābene
26.09.2018 09:38

Uz fikso iegooglējot Pocophone pie bites maksā eur 438 (padārgi priekš lēttelefona).
Ņemot vērā, ka Xiaomi sevi pozicionē kā nabadzīgo ļaužu Iphone, tad nabagi nelieto ne Netflix, ne Amazon prime, un kur nu vēl maksas Spotify vai Deezer. To apliecina arī FM radio, lai nabagi var klausīties mūziku bez maksas. Toties cilvēkam ir apziņa, ka kopumā viņš ir nopircis tehniskā ziņā labu telefonu ar jaudas rezervi.
Manā skatījumā pilnai laimei pietrūkst tikai Android ONE un tad šito klausuli izķertu kā karstus pīrādziņus.

edzuslv
26.09.2018 11:43
Reply to  Skābene

Bitē vispār visi telefoni overpriced, bet ja min tieši poco, tad viņiem ir modelis ar lielāko atmiņu.

08.10.2018 08:49

Piekrītu, gandrīz 2h filmējot un fotogrāfējot neredzēju nevienu lagu vai bremzīti, bildes smukas, video arī gana lietojams, ja zin ko dara. Varētu būt, ka cilvēki sāk kļūt arvien izlepušāki. Jebkurā gadījumā, katrs telefons ir novecojis vai beigts +/- 2 gadu laikā vai vienkārši cilvēks gribēs jaunu, un 330€ par tik labām bildēm/video es būtu gatavs maksāt. Kur Huawei P20 par ~450€ filmē daudz draņķīgāk un paskatieties kāda stabilizācija ir video, mans P9 ne uz pusi tā nespēj.

Jānis
26.09.2018 10:31

Baigais meh?

Uldons
26.09.2018 12:40

Gaidu, kad nākamajā iphone apskatā tiks ņemts vērā neiztulkotais UI

Jurģis Spulenieks
26.09.2018 13:22
Reply to  Uldons

Pocophone noteikti nevajadzētu salīdzināt ar iPhone, jo tālrunis nemaz negrasās ar ābolu konkurēt. Mērķauditorija drīzāk būtu OnePlus un Honor klienrūra

Skābene
26.09.2018 14:56

Ja pareizi saprotu, tad Uldons ironiski norādīja, ka apskatot Iphone nekad pie mīnusiem netiek minēts latviešu valodas trūkums, bet Xiaomi tiek ar pirkstu balstīts acī, ka valoda esot draņķīga un tāpēc nopelnīts liels un trekns (-). Ja tā vērtē, tad Iphone jāvelks liels trekns (X) krusts pāri, jo nav LV valodas. Bet ja Xiaomi būtu tikai ENG valoda, tad viss būtu čiki bumbās un būtu (+) ! ;)

Jurģis Spulenieks
26.09.2018 16:06
Reply to  Skābene

Es uztvēru analoģiju. :) Daudz valodu atbalsts vienmēr bijis pluss pār ābolu, tādēļ neiztulkotais Miui ir kā mīnuss. Ābola gadījumā vismaz, ja neprot latviešu valodu, tad neizliekas,ka prot :)

29.09.2018 10:14

Tieši tā. Lielāks mīnuss ir tas, ka darbs paveikts draņkīgi nekā tas, ja tas vispār nav iesākts. Abi ir mīnusi, bet pirmais ir lielāks.

anonymous
26.09.2018 16:23

Šis telefons ir kā žigulis ar modernu V8 dzinēju, un tikai..

Uldis Krastiņš
26.09.2018 16:44

Uzraksts bildēs Shot on pocophone ir kaut kas awesome. Starp citu šo “fīču” var atslēgt. Brīnos, ka autors to nav izdarījis, jo nu tas nav izturams.

Jurģis Spulenieks
26.09.2018 18:17

Tas,lai redzat, ka fotogrāfijas ir autentiskas :)

MareX L
16.10.2018 00:22

kā ar mi black shark? sagaidīsim apskatu?

16.10.2018 00:32
Reply to  MareX L

Ja telefons būs pieejams Latvijā, izskatīsim arī apskata veidošanas iespēju.

Destro
18.10.2018 10:30

Kameru var uzlabot uzliekot google kameru

Runcis
19.10.2018 11:17

Sveiki,tehno Spečuki!Ko labāk uzdāvināt 3.klases skolniekam jubilejā?Skatāmies uz Nokia 7 plus,Pocophone F1 un Huawei Mate 20 lite!

19.10.2018 20:34
Reply to  Runcis

Sveiki! Mūsu ieteikumi skolēniem ir apskatāmi šajā rakstā: https://kursors.lv/2018/08/19/viedtalrunis-skolenam-2018-gada-ko-un-ka-izveleties/