Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Watch apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung šogad ir pārdēvējis Gear S viedpulksteņu sēriju par Galaxy Watch. Visticamāk, mūs nākotnē sagaidīs Galaxy Watch 2, Galaxy Watch 3 utt. Un jāatzīst, ka pirmo reizi viedo pulksteņu vēsturē man nekas nebūtu pret Galaxy Watch sērijas turpināšanos.

    Uzreiz atklāšu, ka Samsung Galaxy Watch konkurentu vidū izceļas ar pieklājīgu aptuveni piecu dienu darbības laiku. Varbūt pat no Galaxy Watch var sagaidīt sešu dienu darbību ar ieslēgtu Bluetooth, izslēgtu Wi-Fi, bet neierobežojot neko citu pulksteņa darbībā.

    Reklāma

    Otrs lielais pluss – Galaxy Watch atgādina parastu, visnotaļ kvalitatīvu rokas pulksteni. To pat varētu vilkt pie uzvalka bez lieliem pašpārmetumiem.

    Izskats un uzbūve

    Pie manis nonāca Galaxy Watch 46 mm modelis, teorētiski pieejams ir arī Galaxy Watch 42 mm modelis. Galaxy Watch 46 mm modelis pieejams tikai sudraba krāsā ar melnu apmali ap ekrānu, kamēr 42 mm modelim ir rozā zelta vai pilnībā melna krāsa.

    Par kvalitāti nākas maksāt – Galaxy Watch 46 mm modelis sver 63 gramus, tie uz rokas ir visai jūtami. Vienlaikus arī jānorāda, ka pulkstenim varētu būt niķis nedaudz griezties apkārt ap roku, jo siksniņas garuma regulēšana nav ideāla, bet pulkstenis ir smags.

    Samsung reklamē Galaxy Watch kā 50 m ūdensizturīgu, strādāts arī pie citām pulksteņa izturībām – ekrānu sargā Gorilla Glass DX+, Galaxy Watch pat ticis pie Eject Water funkcijas, kas ar iebūvētā skaļruņa palīdzību pēc peldes izpūš ārā ūdeni no pulksteņa. Viltīgi!

    Galaxy Watch vari vadīt ar divām pogām, skārienekrānu, rotējošu joslu ap ekrānu, kā arī daļēji ar balsi. Balss iespējas ir visai švakas, nepalīdz arī pamatīgi no lielās trijotnes (Google Assistent, Apple Siri un Amazon Alexa) atpalikušais Bixby.

    Galaxy Watch ekrāns tehniskajā specifikācijā izskatās pēc drusku pēc nassingspešala ar savu 360 x 360 izšķirtspēju, tomēr uzskatu, ka pulkstenim OLED ekrāns ideāli sadarbojas ar saskarni, tādējādi tu redzēsi visu bez mazākās piepūles (protams, ja vien neuzstādīsi pats kaut kādu neveiksmīgu digitālo ciparnīcu).

    Tizen OS un saskarne

    Samsung turpina izmantot Tizen operētājsistēmu arī Galaxy Watch. Tizen ir daudz plašākas iespējas par Google Wear OS, ekrāni ir loģiski izkārtoti, pastāv plašas iespējas katram pašam izvēlēties ekrānu saturu. Ekrānu pārkārtošana ir ātra un loģiska. Tizen dota piekļuve plašai informācijai par pulksteņa darbību – digitālajās ciparnīcās tiek sniegta informācija par akumulatoru, soļiem, sirdsdarbību utt. Iepriekš (arī konkurentu pulksteņiem) bija sajūta, ka ciparnīcu izstrādātājiem nav dota pieeja šiem datiem.

    Atzīšos, ka mani Tizen operētājsistēmā pamatīgi mulsina plašās iespējas ar skārieniem vai pirksta pieturēšanu dažādos pulksteņa ekrānos iedarboties uz ekrāniem. Vari dzēst ekrānu, pielāgot tā saturu, pārvietot ekrānu. Dubults apakšējās pogas nospiediens arī var izsaukt dažādas iespējas, tās gan ir lietotāja definējamas. Man stāvēja iespēja uzsākt kādu sportisku nodarbi.

    Tizen operētājsistēmā varēsi šo to paveikt arī ar saņemtajiem ziņojumiem – varēsi izmantot iepriekš definētās atbildes no saraksta, varēsi arī ierunāt atbildi, nosūtīt emoji zīmīti, pastāv pat iespēja izmantot iebūvēto ekrāna tastatūru vai zīmēt ar pirkstu ekrānā. Pieejama pat latviešu valodas ievade, to nāksies pašam ielādēt, nedaudz parokoties Galaxy Watch iestatījumos (biju pulksteni lietojis aptuveni pusotru nedēļu, pirms atklāju šo niansi). Iespējas ir superplašas, bet dažkārt tās var būt arī mulsinošas. Iepazīsties ar savu viedā pulksteņa iespējām laicīgi.

    Tizen OS darbojas ļoti ātri, ja arī kaut kas neiet, tad tā, visticamāk, būs kādas lietotnes vaina. Vistrakāk iet ar navigāciju. Galaxy Watch izmanto aptuveni divus gadus vecu Qualcomm Snapdragon procesoru kopā ar 750 MB RAM.

    Lietotnes

    Ja jau reiz par programmatūru, tad nevar nepieminēt Tizen OS izstrādātās lietotnes. Samsung apgalvo, ka Tizen OS ir 70 000 lietotņu, bet lietotņu veikals ir vēl lielāks haoss par Google Play veikalu. Ja arī atradīsi kādu populāra izstrādātāja/tiešsaistes servisa lietotni, nav teikts, ka tā strādās tavā labā. Neskaitāmās sociālo tīmekļu lietotnēs varēsi tikai atbildēt uz jau uzsāktu saraksti vai paziņojumu, bet pats uzsākt saraksti no Galaxy Watch nevarēsi.

    Lai Galaxy Watch izmantotu lietotni, to pašu lietotni nāksies uzstādīt viedtālrunī, kas ir visai neērti. Arī mūzikas spēlēšanu pirmo reizi nāksies palaist telefonā, tikai pēc tam varēsi piekļūt tai ar Galaxy Watch. Tas ir spēkā arī tad, ja esi mūzikas datnes ielādējis Galaxy Watch, kas man šķiet ļoti dīvaini.

    Navigācija darbojas tikai ar Here WeGo lietotni, bet Google Maps nespēs darbināt navigāciju. Vismaz es neatradu šādu iespēju. Uzreiz piebildīšu, ka Bixby balss vadība neļauj uzsākt navigāciju, kas man bija nepatīkams pārsteigums. Ja būsi uzstādījis WeGo lietotni viedtālrunī, tad vairums datu (arī izvēlētais galamērķis) tiks sinhronizēti ar Galaxy Watch.

    Neliela atkāpe par digitālajām ciparnīcām. Tās arī ielādējamas no Samsung veikala, bet jārēķinās, ka glītākās būs par maksu, kas ir robežās starp 50 centiem un aptuveni 1.70 eiro. Kādu ne pārāk pretīgu varēsi piemeklēt arī no bezmaksas sadaļas, ik pa laikam bez maksas tiek izliktas arī dažas maksas ciparnīcas. Nav kritiski, bet izvēle ir tālu no ideālas.

    Ja esi Spotify Premium lietotājs, varēsi ielādēt mūziku no Spotify tieši pulkstenī, bet Spotify lietotne izskatās ļoti nestabila.

    Ja vēlēsies izmantot Galaxy Watch kopā ar iPhone, rēķinies, ka to darīt var, bet stājas spēkā plaši ierobežojumi. Uz e-pastiem atbildēt nevar, iMessage ziņas neredzēsi, pieejamas būs tikai bezmaksas lietotnes utt. Samsung Health pat nebūs pieejas GPS datiem.

    Rezumējot – jēdzīgu lietotņu skaits nav liels. Un arī tad nevari būt drošs, ka pulksteņa lietotnes iespēju klāsts būs kaut attāli līdzīgs iespējām viedtālrunī.

    Bixby

    Bixby digitālais asistents ir katastrofa jau viedtālruņos, bet Galaxy Watch asistenta versija ir pilnīgs nespējnieks. Navigāciju uzsākt nemāk, izskatās, ka Bixby vispār nav pieejas atrašanās vietai pulkstenī. Ja esi kādreiz rotaļājies ar Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana vai Apple Siri, tad zināsi, ka šie asistenti visai labi uztver ikdienā izmantoto valodu (nav jāmācās speciālas komandas). Bixby pulkstenī, šķiet, nespēj saprast gandrīz neko.

    Ar balss komandu Bixby prot uzsākt reģistrēt sporta nodarbi, veikt balss zvanu (telefona numuru izvēle no kontaktiem), parādīt laika ziņas. Neatradu iespēju paprasīt Bixby laika prognozi parītdienai vai laika ziņas citai pilsētai.

    Šobrīd no Bixby viedpulkstenī jēgas nav nekādas. Žēl.

    Sportošana

    Galaxy Watch piedāvā automātiski uzsākt sekot līdzi sportošanai, pulkstenis reģistrēs skriešanu, velobraukšanu un pāris citas populārākās nodarbes. Automātiskajā režīmā Galaxy Watch vajadzētu arī reģistrēt maršrutu, ja ir aktivizēts GPS un pieejams mobilais internets viedtālrunī, bet nobraukto maršrutu Galaxy Watch tā arī nekad neierakstīja.

    Ja uzsāc manuāli reģistrēt sportošanu, tad GPS spēj bez problēmām ierakstīt maršrutu, attālumu, noteikt ātrumu. Sporta laikā lielākās sūdzības ir par nestabilo lietotnes darbību – lietotne pāris reizes pati uzlika pauzi sporta reģistrēšanai un pēc tam uzkārās. Nācās pārstartēt pulksteni. Tāpat sirdsdarbības sensoru nevarētu nosaukt par uzticamu, Galaxy Watch ik pa laikam pazaudēja pulsu uz samērā ilgu laiku.

    Un tad nāk Samsung Health lietotnes nespēja sinhronizēt datus ar Endomondo un citām populārākajām sporta lietotnēm. Samsung Health sadarbojas tikai ar Strava, bet Strava uzkrāj datus tikai par skriešanu un velobraukšanu. Gulēšana, soļi, peldēšana, slēpošana, pārgājieni kalnos un citas nodarbes paliks tikai iekš Samsung Health. Protams, vienmēr vari startēt Endomondo lietotni Galaxy Watch, reģistrēt sporta nodarbi uzreiz Endomondo, un visam vajadzētu būt kārtībā, bet jānorāda, ka Endomondo lietotne Galaxy Watch darbojas šaušalīgi lēni.

    Tizen operētājsistēmai ir papildus pieejamas šādas sporta lietotnes :
    MapMyRun, UA Record, Calorie Counter un Endomondo. Ja Galaxy Watch uzstādīsi Endomondo lietotni, iegūsi automātiski Premium Endomondo plānu uz 12 mēnešiem.

    Internetā atrodama informācija, ka Galaxy Watch iespējams pievienot pāris pulsa jostiņas, bet atbalstīto jostiņu klāsts ir niecīgs, nāksies arī uzstādīt speciālu Sporty Watch.

    Uzskatu, ka Galaxy Watch ir visai tālu no mirkļa, kad tas būtu dēvējams par sporta pulksteni. Iespējams, Samsung izdosies salāpīt uzskaitītās problēmas ar programmatūras atjauninājumiem, bet pagaidām Galaxy Watch vāji reģistrē sporta datus.

    Galaxy Watch izmēģināšanas laikā optiskais sirdsdarbības sensors bija ļoti niķīgs, tas ik pa laikam pieprasīja, lai to notīra, bet arī pēc tam sensora darbību par stabilu saukt neceļas roka. Sportošanas laikā sensors vairāk nestrādāja, nekā strādāja. Vāji.

    Nobeigumā

    Iespējams, sarunāju visai daudz rupjību par Samsung Galaxy Watch, bet pircējam tomēr der zināt, uz ko tieši viņš parakstā mirklī, kad iztērē savus gandrīz 350 eiro.

    Samsung Galaxy Watch plusi ir uzbūves kvalitāte, materiāli, perfektais izskats, lieliski nostrādātais ekrāns un vismaz piecu dienu akumulatora darbība. Galaxy Watch bez problēmām sadarbojas ar Android viedtālruņiem, varēsi pulkstenī ielādēt mūziku un klausīties to Bluetooth austiņās bez viedtālruņa klātbūtnes. Tik tālu viss ir perfekti.

    Nepieminēju Galaxy Watch bezvadu uzlādes ierīci – tā ir nav pārāk liela, bet tiek izmantots novecojušais microUSB spraudnis. Tātad ceļojumā jāatceras paķert līdzi ne tikai USB Type-C vadu viedtālrunim, bet arī microUSB vadu pulksteņa lādēšanai. Galaxy Watch uzlādes ierīcē tiek noturēts ar gana stingru magnētu, te nekādu aizrādījumu nav (iepriekš redzētas problēmas ar LG un Huawei pulksteņiem, kuri krīt ārā no līdzīgiem bezvadu uzlādes dokiem).

    Noteikti der papētīt, ko tieši varēsi paveikt ar Galaxy Watch, ja grasies to savienot ar Apple iPhone.

    Programmatūra vismaz pagaidām ir Galaxy Watch klupšanas akmens. Trešo pušu izstrādātās lietotnes mēdz būt lēnīgas, tas pats Endomondo darbojas jūtami lēnāk par Samsung izstrādāto lietotni sporta nodarbību reģistrēšanai. Pulkstenis uzkārās divas reizes, kamēr tas sabija pie manis un abas reizes bija sportošanas laikā.

    Optiskais sirdsdarbības sensors sagādāja pamatīgas galvassāpes, tas vairāk nestrādāja, nekā strādāja. Regulēju siksniņu, bīdīju pulksteni pa roku augšā un lejā, tīrīju sensoru, restartēju, bet nekas līdz galam nepalīdzēja. Sportiņam pērkam īstu sporta pulksteni ar krūšu siksniņu – tie nekad neniķojas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    miklucis
    17.10.2018 15:26

    Siksniņa izskatās netīra un diezgan bomzīga bildēs. Dzīvē arī tā ir?

    17.10.2018 20:55
    Reply to  miklucis

    Šausmīgi ātri smērējas. Biju turējis bikšu kabatā uz mirkli, visus putekļus savāca.

    Romaxsoft
    17.10.2018 21:41
    Reply to  miklucis

    Siksniņai nav ne vainas. Vairāk šķiet pēc zūmētās bildes iespaidā redzamajiem putekļiem. Pie kam siksniņa ir nomaināma pret jebkuru 22 mm siksniņu. Pats jau Aliexpress pasūtīju 3 dažādas citas, jo šī, neskatoties uz to, ka ir ļoti ērta un mīksta, tomēr īsti neuzrunā.

    Romaxsoft
    17.10.2018 21:54
    Reply to  miklucis

    comment imagecomment image

    Andis Circenis
    17.10.2018 16:09

    Izskatās ka stipri daudz no S3 Classic neatšķiras, un bixby man noteikti nevajag :)

    Ikdiena izmantoju Endomondo, ieslēdzas lēni, pēc tam ir labi .

    Bet nu pie uzvalka iet ļoti labi.

    Janis
    17.10.2018 16:22

    Lietoju jau vairāk ka gadu Gear S3. Biju domājis pāriet no S3 uz Watch. Bet dēļ +2 dienām (5 pret 3) pie akumulatora, neizskatās to vērts. Jāgaida Watch2. :)

    P.S. Samsungam ir vairaki Qi lādētāji, kas lādē gan vienlaicīgi, gan atsevisķi telefonu un / vai Watch / Gear S3 / Sport.

    Romaxsoft
    17.10.2018 21:36

    Jā, diemžēl, ar sporta funkciju precizitāti šis pulkstenis tiešām neizceļas. Pat soļu skaitītājs reizēm “aizmieg”, pulsa sensors gļuko regulāri un bieži vien ir pamodināms tikai pēc restarta. Arī automātiskie treniņu režīmi bieži vien rāda zilus brīnumus. Nez kāpēc, pat treniņa maršruts pēc GPS neuzrādās.
    Tā ka tie, kas gatavojas šo viedpulksteni iegādāties, kā sporta pulksteni būs ļoti vīlušies. Taču ar citām funkcijām(izņemot Bixby) ir daudz labāk, tomēr šīs pašas funkcijas – atgādinājumi, paziņojumi, modinātāji, kalendārs, laika ziņas labi strādā arī desmitreiz lētākā ķīniešu pulkstenī. Tādējādi, ja atmetam šķībo Bixby, gļukainās sporta funkcijas, NFC, no kura mūsu platuma grādos nav nekādas jēgas, tad sanāk ūdensizturīgs, putekļdrošs, pasmags viedpulkstenis, ar aizsargātu stikliņu, ļoti skaistu ekrānu un salīdzinoši ilgu darbības laiku pa 329 EUR.

    18.10.2018 11:39
    Reply to  Romaxsoft

    Man jau likās, ka esmu dabūjis kaut kādu brāķi… Bet, jā, sirdsdarbības sensors ļoti bieži nestrādā. Pat ja sporta sākumā sensors strādā, tas nenozīmē, ka pēc 3 min tas pēkšņi nepārtrauks darboties. Un nav tā, ka nenolasa pulsu, bet tā, ka sensora zaļā gaisma nemirgo.

    Aivars B-J
    26.10.2019 16:10
    Reply to  Romaxsoft

    Cik ilgi pulkstenis spēj izturēt gps režīmā?

    Kaspars Baradach
    17.10.2018 22:36

    kāpēc jūs sagaidat no šīs ierīces sporta pulksteņa sniegumu?? galaxy watch ir advancēts fashion izstrādājums ar fitnesa aproces iezīmēm. sportam ir pieejami citi zīmoli ar vairākiem modeļiem un obligāti ar pulsa jostām. optiskie sensori ir vairak informatīva rotaļlieta, nekas cits.

    nēsāju šo rotaļlietu otro nedēļu. bet kkā nesaskāros ar Ābola kunga minētām problēmām. viss strādā laideni. soļus skaita normāli. solītās 5-7 dienas gan nesanāk. ar alwais on ekrānu, nakts režīmu guļot un saprātīgu ziņojumu apjomu stabili izvelk 2 pilnas diennaktis.

    sportam lietoju Polar v800 un v650. abus ar pulsa siksnu. tie tad arī ir domāti sportam. neviena gļuka pa 3 gadiem. pulss vienmēr korekts

    18.10.2018 11:42

    Bez Always On stabili izvelk 4.5… 5 dienas. Ja Samsung ir iedēstījis visus sensorus, GPS un sporta lietotnes, atļaušos šo uzskatīt par sporta pulksteni kaut kādā mērā.

    Kaspars Baradach
    18.10.2018 21:18
    Reply to  Artis Ābols

    Bez always on man viņš nav vajadzīgs. Rokas pacelšanas aktivācija ne venmēr nostrādā korekti. Pienērām kad roka uz galda, pie stūres. Gribas uzreiz zināt laiku, uzmetot aci, nevis vicināties

    Romaxsoft
    18.10.2018 19:21

    Vispār, šis pulkstenis tika prezentēts pirmām kārtām tieši, kā fitnesam paredzēta ierīce ar ilgu darbības laiku, kura automātiski nosaka treniņa veidu, u.t.t. Kas attiecas uz fashion, tad šis pulkstenis ļoti minimāli atšķiras no Samsung Gear S3 Frontier. Lai nu kā, taču pulksteņa darbībā ir ļoti daudz jēlu un kļūdainu funkciju. Jācer, ka ar laiku tās tiks novērstas, taču šobrīd pulkstenis tiešām atgādina rotaļlietu. Padārgu rotaļlietu.

    Pumba
    19.10.2018 09:02
    Reply to  Romaxsoft

    Tiem kas vēl domā ko pirkt, negrib tērēties uz Garminu, grib foršu viedpulksteni un puslīdz labu sporta pulksteni ar iespēju pieslēgt Polar, Garmin utt. pulsa jostiņas, tad noteikti ieteiktu apskatīt Amazfit Stratos.

    Skābene
    18.10.2018 09:17

    Ir kāds testējis šitam peldēšanas funkciju!? Kā viņš skaita nopeldētos baseinu garumus? Pēc GPS, vai pēc iestatīta baseina garuma un akselerometra?
    Ir vērts mainīt Garmin swim, pret šo? Būtu forši, ja būtu viena ierīce, kas prot gan noskrieto distanci uzskaitīt, gan nopeldētos baseina garumus un tai pat laikā labi izskatīties pie uzvalka!
    Katrai funkcijai pirkt savu pulksteni ir stulbi.

    18.10.2018 11:43
    Reply to  Skābene

    Šo nemācēšu atbildēt. Baseins nav pa ceļam un nav pa makam..

    Kaspars Baradach
    18.10.2018 14:24
    Reply to  Skābene

    Stulbi ir cerēt ka atradīsi ierīci kura der visam))) tas kas labi strādā baseinā pie uzvalka nekad nebūs velkams

    Skābene
    18.10.2018 16:02

    Ja ierīcei ir pulsometrs un aplikācija, kas veic soļu uzskaiti, noskrieto kilometru vai nopeldētās distances uzskaiti, tad pulsometram ir jādarbojas un arī aplikācijai ir jāfunkcionē. Sauc tu viņu par sporta pulksteni vai vai prosta par Samsunga ierīci. Nesaprotu arī, kāpēc sporta pulkstenim ir jābūt neglītam, kāpēc nevar taisīt smuku, lai nav jākaunējas par tā nēsāšanu?

    freelife
    20.10.2018 11:11

    Apmēram mēnesi kā lietoju iepriekšējo modeli Gear S3 frontier. Kopumā esmu apmierināts, reālākais mīnuss – baterijas darbības laiks, 2 dienas, ne vairāk. Paziņojumi nāk, visi tur e-pasti, whatsapp, messenger, utt., zvani ar, var arī atbildēt un runāt, piemēram, tajās retajās reizēs, kad ir nepieciešamība atbildēt atrodoties pie stūres. Pulsa mērītājs, manuprāt, strādā ļoti ok, mērījumi neatšķiras no tiem, ja liek pirkstu pie telefona (Galaxy S8+), negļuko un nav bijusi nepieciešamība pārstartēt, jo nedarbojas. Neesmu diez ko sportisks, bet aktivitātes kā iešanu un velo braukšanu reģistrē automātiski. Iešanai pat nav nepieciešams “iet klasiski” – vēzējot roku gar sāniem :D Arī ar rokām kabatās iešana tika piefiksēta. Automātiskajām aktivitātēm izskatās, ka maršrutu neuzzīmē, ieslēgtajām manuāli, protams, ir. Jaunajam Watch personīgi nepatīk ka griežamā ripa ir melna, bet pats pulkstenis metāliskā tonī, bet nu tas gaumes jautājums.

    21.10.2018 15:22
    Reply to  freelife

    Watch ir smukāks, bet S3 bija stabilāka SW.

    22.10.2018 00:27

    pirms 2 nedēļām iegādājos šo pulksteni, Nekādu problēmu pagaidām nav. Sirds pulsu mēra ļoti labi. Bača turās līdz 5 dienām stabīlī. Nepatīk tikai siksniņa, bet to plānoju nomainīt uz ādas drīzumā.. :)

    Christina Razinjkova
    09.11.2018 10:34

    Ja vēlēsies izmantot Galaxy Watch kopā ar iPhone, rēķinies, ka to darīt var, bet stājas spēkā plaši ierobežojumi. Uz e-pastiem atbildēt nevar, iMessage ziņas neredzēsi

    Par ē-pastiem nevaru komentēt bet iMessage ziņas es redzu visas, izņemot emociju ziņas. Ka arī whatsapp un visas pārējas lietotnes paziņijumus. :) Zvanus var pieņemt uz atteikt, bet ja pieņem tad gan ir jarunā caur telefonu. Pa lielām pulkstenis ir tikai 2 dienu, bet neko sliktu nevaru pateikt :)

    Annija
    07.01.2020 11:52

    Kā lai viņam atpakaļ krāsaino ekrānu uzliek, esmu visu izmeklējusi, un nekā.

    Reklāma