Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P30 Pro apskats

    Jauks Mate20 Pro atsvaidzinājums

    Jaunākie raksti

    Šis apskats ir veidots balstoties uz mūsu pieredzi ar pirmsprodukcijas ierīci, kam nav programmatūras finālā versija, tāpēc apskatu papildināsim, ja iepazīstoties ar veikalos nopērkamo Huawei P30 Pro versiju, redzēsim kādas būtiskas atšķirības.

    Būs grūti noslēpt to, ka Huawei P30 Pro ir tiešs sekotājs pagājušā gada nogales Huawei Mate20 Pro – izskats ir ļoti līdzīgs, procesors ir tas pats, vien pastrādāts pie kamerām, un arī programmatūra (EMUI saskarnes versija) it kā ir jauna. Bet, kā jau minēju, ar saskarnes apspriešanu šoreiz neaizraušos, jo tā ir nepabeigta. Toties kameras ir uhhh kā pārstrādātas.

    Šogad Huawei pamatīgi spiež uz kameras iespēju uzlabošanu – P30 Pro piedāvā pieckāršu optisko palielinājumu, 10x bezzudumu palielinājumu un 50x digitālo palielinājumu. Gluži kā Samsung Galaxy S10 sērijai, arī Huawei P30 Pro ir viedtālruņos tik ļoti noderīgais platleņķa objektīvs. Vismaz manā skatījumā platleņķa objektīvs ir daudz noderīgāks par kaut kādu ārprātīgu digitālo zoomu, kas ikdienā nedod neko, faktiski piedāvājot ļoti apšaubāmu attēla kvalitāti.

    Pie mobilo sakaru operatoriem Huawei P30 Pro maksā sākot no 899 eiro par 6 GB RAM un 128 GB atmiņas modeli. Apskatam saņemtais Huawei P30 Pro ir ar 8 GB RAM un 128 GB atmiņu.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9 Pie, Emotion UI 9.1
    • Ekrāns: 6.47 collu AMOLED 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 398 ppi, Corning Gorilla Glass skrambu drošs ekrāns, HDR10 atbalsts
    • Procesors: HiSilicon Kirin 980, 7 nm, astoņi kodoli (2x 2.6 GHz Cortex-A76 & 2x 1.92 GHz Cortex-A76 & 4x 1.8 GHz Cortex-A55), Mali-G76 MP10 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 6 GB + 128 GB vai 8 GB + 128/256/512 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • Kameras: četru Leica kameru sistēma – 40 megapikseļi, f/1.6, 27 mm (wide), 1/1.7″, PDAF, OIS; 20 megapikseļi, f/2.2, 16 mm (ultrawide), 1/2.7″, PDAF; Periscope 8 megapikseļi, f/3.4, 125 mm (telefoto), 1/4″, 5x optiskais palielinājums, OIS, PDAF un TOF 3D kamera
    • Audio: 32-biti/ 384 kHz
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS
    • Papildus: 3D sejas skanēšana, e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra akumulatora uzlāde (40 W), bezvadu uzlāde (15 W), NFC, USB 3.1 Type-C, infrasarkano staru raidītājs, IP68
    • Izmēri un svars:  158 x 73.4 x 8.4 mm, 192 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4200 mAh
    • Krāsas:  Aurora, Amber Sunrise, Breathing Crystal, Black, Pearl White
    • Cena: pie operatoriem un populārākajos interneta veikalos no 895 eiro

    Izskats un uzbūve

    Gribētos teikt, ka Huawei P30 Pro un pirms Ziemassvētkiem izziņotais Huawei Mate20 Pro izgriezti no vienas drēbes. Tie piedāvā ļoti glītas viedtālruņu formas, interesantas krāsas, viedtālruņus vieno identisks procesors un līdzvērtīgas iespējas izvēlēties RAM un atmiņu apjomus. Par iepakojuma saturu nemācēšu komentēt, jo saņemtais Huawei P30 Pro neatbilst mazumtirdzniecībā pieejamajam modelim. Jau iepriekš tā bijis, ka mums izsniedz viedtālruni bez koverīša un bez ekrāna aizsargplēves, kamēr pircēji iegūst to visu un vēl klāt Huawei viedpulksteni.

    Huawei šogad nodrošinājis plašu klāstu ar ļoti interesantām viedtālruņu krāsām, izmēģināšanai saņēmu pašu neinteresantāko melno krāsu. Tā ir pelēcīgi asfalta melna, veikalā pircējam ieteiktu noteikti meklē ko interesantāku. Melnā krāsa arī ir drīzāk spoguļmelna, šī krāsa visvairāk izcels netīrumu un pirkstu nospiedumus. Krāsu pārejas Huawei parasti izdodas elpu aizraujošas. Ar tām Huawei sāka spēlēties Honor 8 laikos, bet līdz pilnībai trakās krāsas tika izkoptas pagājušā gada Huawei P20 Pro modelī.

    Ik pa laikam dzirdēts, ka no Huawei P30 Pro publika bija gaidījusi tā saucamo Infinity-O ekrānu jeb ekrānu ar izkniebtu caurumu, gluži kā tas ir Galaxy S10 sērijā. Bet Huawei P30 Pro vēl arvien piedāvā Infinity-U tipa izgrauzumu, kas gan ir būtiski samazinājies kopš pagājušā gada nogales Huawei Mate20 Pro laikiem. Faktiski jau vienīgā dižā atšķirība ir iespējā Infinity-O caurumu efektīvāk paslēpt ar kādu piemērotu ekrāntapeti. Interesanti, ka Huawei apakšzīmolam Honor izdevās gada sākumā izlaist View 20 viedtālruni ar moderno Infinity-O ekrānu.

    Ražotājs turpina spītīgi turēties pie 1080p izšķirtspējas (faktiski ir 1080p+ jeb 1080 x 2340 punkti, lai apkalpotu garenākas formas ekrānu), kas it kā nebūtu nekas slikts, bet konkurenti jau sen aizsteigušies garām, un var redzēt, ka 1080p vairs nav modes lieta tik dārgos viedtālruņos. Huawei sola, ka P30 Pro viedtālruņa ekrānam ir HDR atbalsts, bet par šo niansi tīmekļa plašumos rodamas šaubas. Pieļauju, ka te vēl nepieciešams darbs pie programmatūras. Man gribētos teikt, ka liekto malu Huawei P30 Pro ekrāns izskatās nedaudz vājāk par Galaxy S10 un S10+ modeļos izmantotajiem liekto malu ekrāniem, jo P30 Pro ik pa laikam parāda kādu blāvāku krāsu, kad skaties no sāna. Rodas sajūta, ka P30 Pro AMOLED ekrāna krāsas ir mierīgākas par Samsung flagmaņos izmantoto gandrīz kliedzošo krāsu attēlojumu, kas ir visai laba ziņa eiropietim, ne tik laba aziātam.

    Ekrāna malu noliekšana uzliek pienākumu vienlaikus iestrādāt programmatūrā kodu rindas, kas ekrānam liek ignorēt netīšus malu skārienus ar tuklajām plaukstām. Nevarētu apgalvot, ka šī nianse P30 Pro strādā ideāli, netīšus malu skārienus bieži var novērot kameras lietotnē. Viedtālruni arī nav nemaz tik viegli pierunāt izslēgties, jo ekrāna bloķēšanas pogu jātur nospiestu stipri, kas P30 Pro vēl dziļāk iespiež tuklo plaukstu krunkās – viedtālrunis vienkārši nesaprot, ko tu no tā vēlies. Arī programmatūra pēc noklusējuma ilgāku ekrāna ieslēgšanas pogas paturēšanu nodefinējusi par Google Assistant izsaukšanu, bet to var atslēgt. Visai dīvaina izvēle…

    P30 Pro pirkstu nospiedumu nolasītājs izvietots aiz ekrāna aizsargstikla. Šis gan vairs nav nekāds jaunums, bet rodas sajūta, ka P30 Pro modelī nolasītāja darbība ir sakopta, tas strādā ļoti precīzi. Atliek vien piešauties pie pareizās pirksta novietošanas vietas atrašanas bez lūrēšanas uz P30 Pro. No pieredzes – ja gadījumā kāds pirksts sliktāk tiek atpazīts, nodzēs to no viedtālruņa atmiņas un iemāci pirkstu atpazīt vēlreiz. Noteikti uzlabosies atpazīšanas ātrums un samazināsies kļūdas (neatpazīšanas reizes). Te gan, visticamāk, vaina ir nevis sensorā, bet lietotājā, kurš neprot īsti pareizi apmācīt nolasītāju. Vismaz man pašam radās šāds iespaids, jo pirmo nospiedumu iemācīju viedtālrunim ļoti vāji, pārējos pirkstus (kreisās rokas īkšķi, abus rādītājpirkstus) P30 Pro atpazina daudz labāk, faktiski ideāli.

    No P30 Pro negaidi stereo skaļruņus, jo viedtālrunim nemaz nav skaļruņa balss zvaniem. Tiek izmantota tehnoloģija, kas liek pašam ekrānam vibrēt, radot skaņu. Angliski to dēvē par magnetic levitation. Šāda skaļruņa aizvietošana varbūt izklausās pēc Zvaigžņu Kariem, bet faktiski skaņas kvalitāte zvana laikā ir drīzāk viduvēja. Arī vienīgais skaļrunītis viedtālruņa apakšā izdveš paknapas mūzikas skaņas.

    Man patīk, ka kameras ir aizvākušās uz vienu no aizmugures nosegvāka stūriem, galīgi nemaz nepatika Mate20 Pro kameras izskats un novietojums. P30 Pro tikai izskatās, ka ir trīs galvenās kameras, bet kopumā tās ir četras. Par kamerām parunāsim nedaudz vēlāk.

    Programmatūra un veiktspēja

    Atkal atļaušos atgādināt, ka izmēģināšanai saņemtajā P30 Pro uzstādīta nepabeigta programmatūra un EMUI 9.1 versija. Internetā jau atrodama informācija, ka Huawei uzsācis izsūtīt pirmo programmatūras labojumu P30 Pro modeļiem, bet tas pie testa viedtālruņa nav nonācis. Un diez vai nonāks, jo šogad tiek stingri uzsvērts, ka izdalītie P30 Pro nav pircējiem pieejamās (retail) versijas.

    Pēdējos gados ražotājam izdevies apčubināt EMUI saskarni, bet tā vēl arvien drusku skrien pakaļ Apple iOS, mani kā vienkāršu pircēju atbaidītu izvēlētās ikonas (jā, ir tēmu veikals, bet tajā arī rodamas visādas šausmas). Huawei īsti neaizraujas ar žestu ievades noslīpēšanu, kas būs Android Q jājamzirdziņš. Un vienmēr ir sūdzības par EMUI saskarnes agresīvo enerģijas taupīšanu. Šī gan būtu uzskatāma par vispārēju un daļēji vēsturisku informāciju. Garmin un Fitbit lietotāji gan man nepiekritīs, bet sīkāk nevarēšu komentēt, jo neesmu lietojis Huawei viedtālruni kopā ar minēto ražotāju pulksteņiem.

    Huawei ir visai nasks paprasīt pēc visādām atļaujām un akceptiem no lietotāja. Tās nav standarta Android pieejas – vai dod pieeju kamerai, vai dod pieeju atmiņai. Tev nākas piekrist veselam grāmatas sējumam ar noteikumiem, lai izmantotu Huawei rezerves kopijas veidošanu mākonī u.tml. darbībām. Jā, neviens neko nav pierādījis, bet Huawei arī nav spējis kliedēt šaubu ēnu, kas veseliem kontinentiem licis atteikties no Huawei dalības 5G mobilo sakaru tīkla infrastruktūras izveidē.

    Par P30 Pro sadarbību ar jauno EMUI 9.1 saskarni varēs spriest tikai pēc tam, kad būsim redzējuši mazumtirdzniecībā pieejamo P30 Pro modeli.

    To pašu laikam būs jāsaka par veiktspēju – P30 Pro spēs savu spēku parādīt tikai kopā ar programmatūras gala versiju. Šobrīd nekas neķeras, veiktspēja vizuāli ikdienā šķiet līdzvērtīga tā paša procesora darbinātajam Mate20 Pro modelim. P30 Pro prezentācijas laikā tika stāstīts, ka ieviesta jauna EMUI nianse, kas ļauj ātrāk startēt biežāk izmantotās lietotnes, bet vismaz nepabeigtajā testa ierīcē to izjust man neizdevās. Ja šāda lietotņu startēšana tiešām ikdienā strādātu, tas būtu jūtams ieguvums lietotājam, nevis kārtējie neko neizsakošie papagaiļpunkti sintētiskās veiktspējas salīdzinošajās ailēs.

    Protams, vienmēr iespējams atrast par ko sūdzēties, bet pat pēc pirmajām tīmeklī pieejamajām P30 Pro atsauksmēm, viedtālrunis ir zibenīgs un bez milzu programmatūras problēmām. Huawei vēsturiski izlaidis pazaļus viedtālruņus, bet tuvāko pāris mēnešu laikā gaidāmi pāris programmatūras labojumi, kas to visu sakopj. Jau minēju, ka mazumtirdzniecības versija jau tikusi pie pirmā labojuma, kas sakopj kameras darbību.

    Kameras

    Huawei šogad atkal maksimālu uzsvaru liek uz P30 Pro kamerām. P30 Pro prezentācijā kamerām un to spējām tika veltīta stunda, tās laikā Huawei pārstāvis uzskatāmi demonstrēja vairākas unikālas iespējas, kas nav pieejamas ne svaigajiem un ļoti dārgajiem Apple iPhone, nedz arī Samsung Galaxy S10 sērijas dārgajiem modeļiem.

    P30 Pro saņēmis trīs galvenās kameras (jā, kopā ir četras kameras, bet nesteidzies priekšā laikam!), katrai ir savs uzdevums. Pilnīgi jauna ir Super Sensing kamera ar 40 megapikseļu sensoru un f/1.6 26 mm objektīvu. Super Sensing kamera izmanto nevis ierasto RGB (red, green, blue) matricu, bet RYYB (red, yellow, yellow, blue). Tādējādi Super Sensing kamera spēj savākt vairāk gaismas (prezentācijā tika teikts, ka dzeltenie pikseļi labāk uztver zaļo un arī sarkano gaismu), kļūstot par baisu ieroci nakts fotografēšanai.

    P30 Pro Super Sensing kamera faktiski redz gandrīz pilnīgā tumsā. Te gan man būtu jāiebilst, ka tas ir daļēji pretdabiski un diez vai kādam gribēsies kļūt absolūti ekstrēmam, fotografējot tikai ļoti tumšus nakts skatus. Tehnoloģiski šis ir milzīgs sasniegums viedtālrunim, to ir grūti noliegt.

    Huawei pacēlis maksimālās ISO vērtības no 102 400 līdz 400 000 – kadrs būs gaišāks, bet testi parāda, ka arī trokšņi nekur nav pazuduši. Man arī īsti neiet pie sirds ideja, ka nakts skati būtu jāpārvērš dienā, bet P30 Pro spējas ir tiešām apbrīnas vērtas. Noteikti kāds entuziasts spēs atrast pielietojumu nakts skatus iemūžinošai kamerai.

    P30 Pro ticis arī pie ultra-platleņķa 20 megapikseļu kameras ar f/2.2 objektīvu, kā arī Periscope 8 megapikseļu kameras (jā, tas kvadrātveida objektīvs) ar f/3.4 125 mm telefoto objektīvu ar pieckāršu optisko palielinājumu. P30 Pro arī spēj apvienot visu kameru darbību vienā, iegūstot desmitkārtīgu hibrīdo palielinājumu bez attēla kvalitātes zudumiem.

    Desmitkārtīgs hibrīdais palielinājums ikdienā ir maksimums, ko vispār ir jēga izmantot, jo tālāk viss palielinājums ir tikai digitāls. Mēģināju no ielas otras puses nofotografēt autobusa sarakstu, bet visus atiešanas laikus nebija iespējams salasīt. Varēja nojaust uz kurieni autobuss dodas, bet ne vairāk. Vēl arvien – kameras 10x palielinājuma iespējas ir iespaidīgas, neviens cits konkurents neko tādu nepiedāvā.

    wide
    1x
    5x
    10x

    Ārpus galveno kameru trijotnes nedaudz paslēpts ir ToF (time-of-flight) sensors, kas atbild par dziļuma asuma veidošanu fotogrāfijās. Te arī atbilde par ceturto kameru. ToF sensors mēģina veidot mākslīgu dziļuma asumu/neasumu (bokē efektu), kas arī dažkārt izdodas visai pārliecinoši.

    Pāris vārdi par kameras lietotni. Nekas būtisks nav izmainīts, bet jāsaprot ir pāris nianses. Pirmā – tev ir jāizvēlas, lietot 40 megapikseļu kameru, bet tad nav pieejami optiskie palielinājumi un pāris citas nianses, vai arī pārslēgties 10 megapikseļu režīmā, bet tad zaudē lielo izšķirtspēju. 10 megapikseļu režīmā man nepatīk tas, ka kameras lietotne visu laiku parāda uzrakstu, lai es nekustinu viedtālruni, jo attēls tiekot saasināts, bet tā ir daļa no digitālās attēla apstrādes.

    Kameras lietotne ļauj aktivizēt AI režīmu (visticamāk, domāts Mākslīgais Intelekts), kas atsevišķos gadījumos prot visai glīti uzlabot fotogrāfiju, iegūstot “gatavs izvietošanai Instagram” rezultātu. Daudziem jauniešiem patiks! Jaunais HDR+ režīms izmanto mākslīgo intelektu, lai… uzlabotu HDR uzņemšanu. Mākslīgais intelekts arī nākot talkā digitālajai attēla stabilizācijai. Es gan būtu visai rezervēts attiecībā uz mākslīgā intelekta piesaukšanu visos pakšos, jo Huawei vēsturiski paticis vienkāršus procesus nosaukt par mākslīgā intelekta darba augļiem.

    Lai arī kā nebūtu, attēla stabilizācija ir jūtama darbībā. Īpaši tas izpaužas 5x un 10x attēla palielinājumu režīmos.

    Ja kāds prasītu manas domas, tad teiktu, ka 50x digitālais palielinājums ir bez pielietojuma, pat 10x hibrīdais bezzudumu palielinājums no rokas ir it kā izmantojams, bet ikdienā diez vai atradīsim tam pielietojumu. Toties 5x, 1x un ultra-wide režīmi ir vienkārši super, tos noteikti izmantosi ikdienā. Te derētu pieminēt, ka Galaxy S10+ viedtālrunis nodrošina tikai 2x optisko palielinājumu un tam klāt ir arī ultra-wide režīms.

    Pie fotogrāfiju sīkākas izķidāšanas neķeršos, jo tās ir uzņemtas ar P30 Pro demo viedtālruni. Jāatzīst, ka dažas bildes nez kāpēc iznāk pelēcīgas, arī sliktākos gaismas apstākļos iegūstam visai dažādus rezultātus, bet te noteikti lomu spēlē minētā attēla saasināšana – ja izdodas P30 Pro noturēt mazāk kustīgi, tad gala rezultāts izskatās būtiski labāk. Pieļauju, ka ar programmatūras atjauninājumiem Huawei visai tuvā nākotnē jūtami uzlabos P30 Pro kameru darbību.

    Mans lielākais iebildums ir pret pamata fotogrāfiju režīmu, kurā nav iespējams atslēgt sejas izskaistināšanu – ja lietotne atpazīst, ka kadrā ir sejas, tās būs gludas, tādā kā vieglā migliņā un nedaudz rozīgas.

    No esošiem (mazumtirdzniecības versijas) P30 Pro lietotājiem saņēmu atsauksmi, ka pašiņu kamera tomēr Mate20 Pro bija daudz, daudz labāka.

    Akumulators

    P30 Pro akumulators ar savām papildu iespējām ir arī neliels, bet jauks ieguvums, kad to salīdzina ar konkurentiem. P30 Pro piedāvā 15W Qi bezvadu uzlādi, kā arī vari aktivizēt reverso bezvadu lādēšanu (vari lādēt austiņas, pulksteni, kaut vai iPhone). P30 Pro 4200 mAh akumulators ir gana ietilpīgs, lai kādu nieku no enerģijas iedotu bēdubrālim.

    Viedtālrunim ir ārprātīgi ātra 40W vada uzlāde, kas teorētiski no nulles līdz 70% P30 Pro akumulatoru piedzen pusstundas laikā. Mūsu steidzīgajā ikdienas ritmā pilnai darba dienai ar aktīvu P30 Pro lietošanu pietiks, ja viedtālruni lādēsi no rīta dušas un vieglu brokastu laikā. Ātrā uzlāde gan nedaudz silda P30 Pro, bet silšana ir visai knapa. Protams, 40W uzlāde pieejama tikai ar līdzi doto oriģinālo lādētāju.

    Agresīvā enerģijas taupīšana noteikti nāk par labu P30 Pro darbības laikam ar vienu uzlādi. Ja ar manu ikdienas viedtālruni dienas beigās pāri paliek ap 35%, tad P30 Pro dienas beigās rādīja 65% atlikušo akumulatora enerģiju. Visai iespaidīgi!

    Samsung vēl arvien ietur visai konservatīvu pieeju ātrajai uzlādei, Galaxy S10 sērijā ir 15W vada uzlāde. Par P30 Pro ātrāk lādējas tikai OnePlus 6T McLaren (tie paši 40W), Oppo R17 Pro (50W) un Xiaomi nesen izziņoja 100W ātro uzlādi.

    Nobeigumā

    Huawei P30 Pro noteikti dēvējams par spēcīgāko ražotāja veikumu. Ļoti žēl, ka izmēģināšanai tika piešķirta nepabeigta demo ierīce, kas var ietekmēt ātrdarbību, programmatūras stabilu darbību un kameras spējas. Ja mūsu rokās pārskatāmā nākotnē nonāks pircējiem paredzētā versija, centīsimies iespaidus tepat papildināt.

    Nevaru sevi saukt par Huawei Mate20 Pro modeļa fanu, tas man vienkārši nepatika nedaudz dīvainā kameru izvietojuma dēļ, bet P30 Pro tas ir sakārtots, arī izkodums ekrānā samazināts, bet konkurentiem ar Infinity-O ekrāniem veicas labāk. Ļoti glītas ir izvēlētās, zaigojošās P30 Pro krāsas (testam saņemtā melnā – ne tik ļoti).

    Huawei šogad ļoti lielu uzsvaru liek uz kamerām, tās tiešām ir izdevušās veiksmīgi, bet neiztikt bez pāris pārspīlējumiem (50x zooms). Ticu, ka nepabeigtā demo ierīce nespēja parādīt visas P30 Pro kameras nianses, ik pa laikam fotogrāfijas izdevās pelēcīgas, neizteiksmīgas. Šis, visticamāk, jau ir novērsts pircējiem pieejamajos viedtālruņos, jo P30 Pro jau esot saņēmis pirmo programmatūras labojumu. Testa demo ierīce pie labojuma nav tikusi.

    Ātrdarbība un akumulators parāda, ka Huawei spēj ne tikai pārzīmēt Android saskarni pēc sava ģīmja un līdzības, bet arī ieviest jēgpilnas inovācijas. Ietilpīgais akumulators, ātrā uzlāde un procesors gan pārmantots no Mate20 Pro. Patīkami, ka P30 Pro starta cena kļuvusi par 100 eiro zemāka, ja to salīdzina ar Mate20 Pro.

    Patika

    • sakopts dizains
    • perfekta akumulatora darbība un zibenīga uzlāde
    • ļoti plašas kameru iespējas
    • nedaudz samazināta cena, salīdzinot ar pagājušā gada Mate20 Pro

    Nepatika

    • atšķirības tikai niansēs no četrus mēnešus vecā Mate20 Pro
    • kameras lietotnē nav atslēdzams sejas skaistuma režīms
    • pieklibo netīšo ekrāna skārienu programmatūra
    • mono skaļrunītis būs vilšanās geimeriem
    • neesmu sajūsmā par ražotāja vēlmi jau kuro reizi pēc kārtas izlaist viedtālruni ar nepabeigtu programmatūru
    Jauks Mate20 Pro atsvaidzinājums

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    10
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    asas
    08.04.2019 11:29

    Ļoti interesē sarunas kvalitāte un dzirdamība trokšņainos apstākļos. Traki izreklamēts, ka dzirdamība būs daudz labāka, bet pēc raksta saprotu ar to ir problēmas. Kā tad īsti ir, vai ir labi vai nav? Vai šī sadaļa īstajiem p30pro ar var būt labāka?

    REALAID
    08.04.2019 12:06
    Reply to  asas

    Tur jau minēts. Tas ir palielam Demo telefons.

    asas
    09.04.2019 12:11
    Reply to  Artis Ābols

    Un kā ir ar skaņas noplūdi? Vai birojā kaimiņi arī varēs piedalīties privātajās sarunās?

    Huawei lietotājs
    11.04.2019 10:46
    Reply to  asas

    Skaņa ir labāk dzirdama trokšnos un apkārtējie dzird mazak, jāpierod ir ka pie aus jaliek ekrāna augsdaļas vidus, ne jameklē telefona galā skaļrunis. Lietoju jau 2 ned.+

    Astro
    08.04.2019 12:23

    Es tik nesaprotu tos ātrumu salīdzināšanas testus, kur otrajā vietā ir Samsung galaxy S6 ar 2x zemāku ātrumu – tas nepasaka absolūti neko! No tādiem testiem ir jēga, ja tiek salīdzināts ar tuvākajiem konkurentiem, nevis ar veciem tālruņiem.

    Artis 🍏
    08.04.2019 12:27
    Reply to  Astro

    Tā ir lietotnes īpatnība, es to neregulēju. Faktiskie skaitļi redzami un, ja nepieciešams, arī salīdzināmi.

    08.04.2019 13:09

    Piekrītu, ka apskatu vajadzētu pēc laika papildināt, kad izmēģināsiet normālu ierīci. Savā laikā tieši dēļ šādas Demo ierīces apskats par Mate 10 Pro bija ne šāds ne tāds, lai gan tas aparāts iet zvērā!

    K
    08.04.2019 13:31

    Nu jau dažas dienas lietoju ikdienā. Kopumā ļoti patīk, bet ideāls tas tomēr nav. Mans kopsavilkums par plusiem un mīnusiem: Baterija (ļoti patīkami pārsteidza, salīdzinot ar note9, ko lietoju iepriekš).Uzlāde, pie bezvadu uzlādes jau esmu pieradis, bet ir brīži, kad mājās ieskrien uz brīdi, un tiesām ir tikai pus stunda laika, ir jauki, ja telefons paspēj ko jēdzīgu uzsūkt pa šo laiku Cena – price/performance, tā teikt. Patīkami, ka nemaksā 1000+ (kas noteikti ir šī gada nākamo flagmaņu cena), pie tam, ja dāvanā iemet 200eur vērtu puilksteni, tad pavisam jauki. Kameras, kas man ir gana svarīgs faktors, tomēr saraksta beigu pusē Udensdrošība, vēlviens parametrs kam manās acīs vienkārši ir jābūt, un droši vien lielākais iemesls kāpēc izvēlējos pro versiju. Pirkstu nospiedumu lasītājs..Man galvenais ka strādā un šis tiešām strādā labi. – Saskarne. Kādu laiku neesmu lietojis Huaweii ierīces un pa so laiku Samsung ir progresējis. One UI tomēr krietni glītāks, it īpaši tumšajā režīmā. Arī lockscreen notifikācijas ir kaut kādas stipri nedastrādātas. Kamerai minēšu arī mīnusus. 40megapikseļu režīms. Kāpēc ir iestatījumos jāslēdz iekšā sliktāka izšķirtspēja, lai lietotu pārējās kameras? Es saprotu, ka tikai vienai kamerai ir 40, bet kāpēc pārslēdzot starp kamerām, tās vienkārsi nevarētu lietot tām labāko pieejamo izšķirtspēju?… Read more »

    Agnis
    08.04.2019 14:45

    “Vismaz manā skatījumā platleņķa objektīvs ir daudz noderīgāks par kaut kādu ārprātīgu digitālo zoomu, kas ikdienā nedod neko, faktiski piedāvājot ļoti apšaubāmu attēla kvalitāti.”
    Mazliet mulsinošs teksts telefonam, kuram ir paliels optiskais zooms. Un runājot par noderīgumu, kārtīgs optiskais zooms man šķiet stipri noderīgāks par ultrawide, jo biežāk tomēr tveram attālākus objektus uz stipri platās parastās lēcas nekā mēģinām pakāpties atpakaļ, lai vairāk ietvertu. Plus vēl bildes skaistākas.
    Kā arī kameru novietojums stūrī stipri atbaida mani kā cilvēku, kas nelieto koverus (nemaksājam taču to lielo naudu, lai turētu silikonu?) un tā kā mūsdienās bez kameru pumpas ne kādi, tad labāk, lai tā pumpa ir stabili pa vidu un neļurkā telefonu noliekot to uz galda.

    08.04.2019 20:50

    Gaidu normālu ierīces apskatu. Interesē kā tas uzvedīsies pēc update.

    Ivars Austrums
    08.04.2019 21:51

    Lietoju dažas dienas pēc pirmā atjauninājuma. Lādēšana, baterijas ilgums un telekamera ir super. Ekrāna izšķirtspējas pietiek. Par parasto kameru: izlasīju vienā apskatā, ka visa bildēšana ir jāatstāj noklusējuma 10MP režīmā, jo uz 27mm režīmā vienalga bildē ar 40MP kameru un aparāts to pārstrādā 10MP bildē, tāpat pārstrādā arī no 135mm telekameras un no 16mm superplatleņka kameras. Ja iestāda tikai uz 40MP, tad izšķirtspēja ir labāka, bet krāsas galīgi nekādas. Vēl viena fotokameras problēma manā skatījumā dažos apstākļos ir samērā aukstais baltā balanss, ko var drusku pasiltināt tikai pro režīmā, bet dažos gadījumos arī tas nelīdz, piemēram, LED lampu apgaismojumā. Nezinu, vai to varēs novērst ar atjauninājumiem.

    Artis 🍏
    09.04.2019 15:11
    Reply to  Ivars Austrums

    Jā, man arī kamera juka prātā saulrietā un nedaudz mākoņainā laikā taisīja pelēcīga fotogrāfijas.

    azad
    09.04.2019 11:34

    Nopērc telefonu par 900Eur ar itkā labākajām kamerām telefonā, bet sāc kaut ko ķīmiķot. Nezin kādi rezījmi, vienā var to, bet nevar ko citu utt. Kaut kā liekas nejēdzīgi mazliet. Konkurentiem, cik liekas, tas viss ir sakarīgāk uztaisīts, kas ir tas ir un nav nezin kas jāķimiķo.

    Artis 🍏
    09.04.2019 15:10
    Reply to  azad

    Tieši tāda sajūta radās – pārāk liela iesaiste no lietotāja tiek prasīta kameras darbināšanai.

    Artis
    09.04.2019 13:06

    Lockscreen notifikācijas ir pilnīgs vāks, cerams šo salabos ar kādiem update.

    azad
    09.04.2019 16:10
    Reply to  Artis

    Bet visai bēdīgi nopirkt telefonu par tādu naudu un kaut kas nedarbojas kā vajag:)

    Anri
    09.04.2019 13:18

    Mate20 Pro, manuprāt, ir citas klases telefons! Tā konkurents no Samsung būtu Note sērijas telefoni. P 30 Pro būtu jāsalīdzina ar Samsuņu S10.

    Artis 🍏
    09.04.2019 15:08
    Reply to  Anri

    Mate20 Pro tiek izmantots tas pats procesors, izmēri līdzīgi ar P30 Pro, irbuļa nav. Neredzu, kāpēc būtu jāpiesauc Galaxy Note sērija.

    09.04.2019 15:29

    Man bija Mate 10 PRO kādu gadu atpakaļ, tas tiešām bija labi izveidots telefons, paņēmu pēc tam P20 parasto, jo likās, ka jaunāks un līdz ar to labāks būs telefons, taču ļoti vīlos, šeit izskatās līdzīgs stāsts. Jāgaida Mate 30 pro tad jau visu gļuki būs pieslīpēti un varbūt parādīsies arī normāli stereo skaļruņi… Bet šobrīd no Android pasaules izskatās, ka S10 parastais ir labākais ko var dabūt. Huawei šobrīd skrien ar tehnoloģijām uz priekšu aizmirstot par softu, Samsung šo stāstu izslimoja un viņiem tas diezgan dārgi maksāja – Note kas aizdegās pati un vēl visādi brīnumi. Ceru, ka Huawei beidzot sakārtos savus saskarni, jo šobrīd tās ir tīrās šausmas.

    Aidzis
    10.04.2019 09:14

    Telefons ar vislabāko kameru, par kameru saņem 7 – nu ta gan apskats!?

    Kursors.lv
    10.04.2019 09:17
    Reply to  Aidzis

    Nu acīmredzot tā labākā kamera tomēr nav labākā kamera ;)

    Ivars Austrums
    10.04.2019 11:00

    Kameras ir labas, vairākos sižotos labākās pasaulē uz šo brīdi, bet ne ideālas. Gaidīt no smartfoniem ideālas kameras ir grūti kaut vai to ierobežojošo izmēru (biezuma) dēļ. Domāju, ka vērtētājs ir paskopojies ar piešķirtajām ballēm, arī par dizainu var dot 9,5.

    Kursors.lv
    10.04.2019 11:03
    Reply to  Ivars Austrums

    Tieši tā, kameras ir labas un godam nopelnīja attiecīgu vērtējumu no mūsu testētāja. Tas gan nekādā mērā nenozīmē, ka lasītājiem var būt citādāks viedoklis :)

    Artis 🍏
    10.04.2019 13:09
    Reply to  Aidzis

    Pieliku speciāli klāt pie dažām fotogrāfijām komentārus. Mani ļoti apbēdināja saulrieta foto, kur zilgani rozā debesis tika interpretētas kā spilgti sarkanas.

    Ļoti bieži skaidru, nedaudz mākoņainu laiku kamera uzskatīja par pelēcīgi nonākušos. Piemērs ir Parīzes pavasaris.

    Zooms nedaudz virs 10x ar putniņu kadrā taisa pilnīgi nebaudāmu attēlu, digitāla šļura. Citādi to nenosauksi.

    Tumsā mēģināju mēness sirpi nofotografēt, tā kā to Huawei rādīja prezentācijas laikā. Goda vārds neizdevās nekas ne tuvu tam, ko radīja Huawei ar 50x zoom. Šis bija max, kas izspiežams.

    Arī HDR bieži ir pārāk agresīvs, skatīt foto ar velosipēdu Miera ielā.

    Tur ir jāliek mazāk par 7!

    Kaspars
    22.04.2019 20:52

    Hm? Pārgāju no P20 pro uz P30 pro

    .Es nezinu vai man rādās bet man ir pretenzijas pret Displejā krāsām.
    P20 PRO BIJA ideāls displejs .Sevišķi Baltais papīra tonis. Varēja saregulēt konfektīti.
    Sevišķi balto. :)
    P30 pro griez kā gribi displejs ir vai nu Pelēk balts, vai otrā galējība dzelten(iečurains)…

    Man ir aizdomas ka ir defekts. Jo IA arī neatpazīst gandrīz nevienā ainā. Ne nakti ne Mēnesi..
    Zaļumus un debesis jā bet pārējais gļuko.
    Līmenis displejam kā p9 un tam pat tonis baltais ir labāks? ? ?😀

    asas
    23.04.2019 13:20

    Vai tiešām var būt, ka pārējā pasaule kļūdās?
    Viss šis apskats atgādina kāda ‘čaikna krepa’ apskatu nevis augstākā labuma viedierīci par kuru fano liela daļa youtuberu. Gribēju nopirkt, bet pēc šī raksta fui nē!

    Kursors.lv
    23.04.2019 14:53
    Reply to  asas

    Huawei P30 Pro noteikti nav “cainas kreps”, tomēr mēs nevaram likt roku uz sirds un teikt, ka tas ir vislabākais šobrīd nopērkamais kamerofons vai viedtālrunis principā. Tam ir liels potenciāls, tomēr rezultātos jūtami pietrūkst konsistences. Iespējams, laika gaitā situāciju uzlabos programmatūras uzlabojumi. Mēs šim jautājumam sekosim un informēsim, ja redzēsim būtiskas izmaiņas.

    Reklāma
    Jauks Mate20 Pro atsvaidzinājumsHuawei P30 Pro apskats