Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S10e apskats

    Galaxy S10e idejiski ļoti atgādina lētu iPhone XR vai dārgu Honor View 20.

    Jaunākie raksti

    Lai vienlaikus cīnītos pret Apple iPhone XR (līdzvērtīga filozofija, lētāks, bet ne daudz vājāks modelis) un paši pret sevi (visu laiku kāpjošas flagmaņu cenas), Samsung izmēģina jaunu triku – vienlaikus ar Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus izziņots Galaxy S10e viedtālruņa modelis. Baumas norādīja, ka nedaudz lētākā Galaxy S10 sērijas modeļa nosaukums būs Galaxy S10 Lite, bet vismaz uz iepakojuma Samsung izdevās to pēdējā mirklī pārdēvēt par Galaxy S10e. Man ļaunu prieku sagādāja Google, e-pastā paziņojot, ka ar manu kontu tikko kāds pieteicies Galaxy S10 Lite viedtālrunī. Google zina labāk!

    Otrā lieta, kas tomēr nav īsti ideāla, ir Galaxy S10e cena. Galaxy S10e ar savu 760 eiro cenu (6 GB RAM + 128 GB) ir jūtami lētāks par konkurenta iPhone XR (64 GB) 880 eiro cenu pie mobilo sakaru operatoriem. Tāpat Galaxy S10e cena atpaliek no Galaxy S10 910 eiro un Galaxy S10 Plus 1010 eiro cenas. Bet OnePlus 6T maksā no 550 eiro, POCOPHONE F1 cena (6 GB RAM + 64 GB) ir ap 270 eiro. Gana civilizētā cenā ir arī svaigais un nesen apskatītais Honor View 20.

    Ko tad mums īsti no Galaxy S10e sagaidīt? Atļaušos uzskatīt, ka Samsung ar Galaxy S10e visai veiksmīgi pārņēmis stafeti no Sony Xperia Compact sērijas. Jā, varbūt 5.8 collu ekrāns nebūtu dēvējams par kompaktuma pamatpazīmi, bet ražotājs darījis visu, lai kopējie viedtālruņa izmēri būtu minimāli. Galaxy S10e ir ļoti līdzīgos izmēros ar 5.0 collu Xperia XZ2 Compact un 4.6 collu Xperia XZ1 Compact. Galaxy S10e pat ir līdzvērtīga IP68 mitruma un putekļu noturība. Arī jaudas un iespēju ziņā Galaxy S10e neko daudz neatpaliek no lielajiem brāļiem Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus.

     

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie ar One UI
    • Ekrāns: Dynamic AMOLED, 5.8 collas, 1080 x 2280, ap 438 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna pārklājums, HDR10 atbalsts
    • Procesors: Exynos 9820 (8 nm), astoņi (2x 2.7 GHz Mongoose M4 & 2x 2.3 GHz Cortex-A75 & 4x 1.9 GHz Cortex-A55) kodoli, Mali-G76 MP12 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 GB
    • Atmiņa: 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n/ax, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 12 megapikseļi, f/1.5-2.4, 26 mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS + 16 megapikseļi, f/2.2, 12 mm (ultrawide) sensori, optiskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana, LED zibspuldze, 2160p ar 60 fps un 1080p ar 240 fps video. 10 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: USB Type-C un 15 W ātra akumulatora uzlāde, IP68 mitruma un putekļu noturība, ANT+
    • Izmēri un svars: 142.2 x 69.9 x 7.9 mm, 150 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3100 mAh
    • Krāsas: Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow, Flamingo Pink
    • Cena: ap 760 eiro pie mobilo sakaru operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Galaxy S10e ir pierādījums tam, ka Samsung paši aptvēruši Galaxy S sēriju cenu pieaugumu, piedāvājot lētāku viedtālruni, kas izmaksu optimizācijā nav paspējis pazaudēt pārāk daudz no dārgo brāļu iespējām. Saliekot blakus, protams, var redzēt, ka Galaxy S10e nav ekrāns ar noliektām sānu malām, trūkst pa kādai kamerai un arī pirkstu nospiedumu nolasītājs nav izvietots aiz ekrāna aizsargstikla. Bet vēl arvien Galaxy S10e pircējs saņem izcili nostrādātu augstākās raudzes viedtālruni.

    Galaxy S10e perimetru ieskauj metāla josla, aizmugurē ir pamatīgs stikls, arī priekšu sargā Gorilla Glass 5. Ekrāns izskatās un arī ir augstvērtīgs, bildi nemaitā izgrauzums (pašiņu kamera atrodama Infinity-O tipa caurumiņā). Samsung darījis visu, lai paslēptu pašiņu kameru – ražotāja ielādētās ekrāntapetes ir ar tumšāku augšējo labo stūri, tas vizuāli ļoti labi paslēpj Infinity-O tipa caurumiņu.

    Galaxy S10e pieejams ļoti plašā krāsu gammā – Prism Green, Prism White, Prism Black, Prism Blue un Canary Yellow. Krāsu izvēle noteikti nāks par labu Galaxy S10e pārdošanai. Pie mobilo sakaru operatoriem apskata tapšanas laikā iegādājami (iepriekšpasūtāmi) melni, balti un zaļgani Galaxy S10e viedtālruņi.

    Galaxy S10e pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodas ekrāna bloķēšanas pogā, kas nav pats labākais risinājums, bet tas nepadara viedtālruni lielāku vai biezāku. Galaxy S10e pie S10e pirkstu nospiedumu nolasītāja aiz ekrāna aizsargstikla nav ticis, bet varbūt labi, ka tā. Te vēlētos piebilst, ka Galaxy S10e pirkstu nospiedumu nolasītāju neatzina par labu esam viena no manis izmantotajām apdrošināšanas uzņēmumu lietotnēm, nākas izmantot PIN kodu ieejai lietotnē. Kopš One UI atnākšanas kopā ar Android 9 Pie, Samsung viedtālruņos nedarbojas Luminor bankas (bijušās DNB puses) lietotne. Par to izdevās pārliecināties. Luminor bankas (bijušās DNB puses) lietotne darbojas Xiaomi, Sony Xperia, Huawei un citu ražotāju viedtālruņos kopā ar Android Pie. Tātad te vainojams Samsung un jaunā One UI saskarne.

    Galaxy S10e saņēmis mūsdienām visai neierastu tehnisko risinājumu – 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietu. Jau dzirdu gaviles! Un Galaxy S10e akumulatora ietilpība ir lielāka par Galaxy S9! Jāpiebilst, ka no izmēros mazā Galaxy S10e var izvilināt tīri pieņemamu skaņu arī bez austiņām.

    Ekrāns

    Samsung ar Galaxy S10 sērijas viedtālruņiem izdevies mest viltīgu loku ap milzu izmēra ekrānu iegrauzumiem, dodot priekšroku tā dēvētajiem Infinity-O ekrāniem. Infinity-O ekrānā kamera (Galaxy S10 Plus gadījumā veselas divas kameras, no kurām viena tēlo dziļuma sensoru) ir visai veiksmīgi paslēpjamas. Kā jau minēju, vizuāli ar uzstādīto ekrāntapešu palīdzību Infinity-O caurumiņš ikdienā gandrīz nemaz nebūs redzams.

    5.8 collu ekrāns Galaxy S10e modelī faktiski ir tikpat liels kā Galaxy S9 modeļa ekrāns, bet kopējie Galaxy S10e izmēri ir jūtami mazāki. Attiecīgi viedtālrunis nešķiet tik gigantisks, ja vispār 5.8 collas šobrīd tā drīkstētu dēvēt. Galaxy S10e ekrānam (droši vien to būtu jāsauc nevis par ekrāna, bet programmatūras vainu) nav ideāli nostrādāta aizsardzība pret plaukstas netīšu piespiešanos pie ekrāna. Iepriekš Samsung izdevies labāk neitralizēt tuklo plaukstu radītos viltus skārienus ekrāna malās.

    Plakanais Galaxy S10e ekrāns, protams, neizskatās tik moderni kā Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus modeļiem, kas tikuši pie noliektām ekrāna sānu malām. Noliektie sāni Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus padara super glītus, neviens cits ražotājs pat netuvojas dārgo Galaxy S10 sērijas modeļu izskatam.

    Kopumā atļaušos uzskatīt, ka Samsung šoreiz pārspējis pats sevi, Galaxy S10e uzbūvē nav nevienas sliktas nianses. Jāsaprot, ka stikla mugurpuses ir uz palikšanu, jo aiz tām slēpjas bezvadu uzlāde. Man neizdevās paturēt rokās Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus modeļus, bet pieļauju, ka mazākā izmēra Galaxy S10e ir stingrāks, to mazāk ietekmē vērpe.

    Programmatūra un veiktspēja

    Ja ir vēlme palūkoties uz Samsung jauno One UI saskarni, aicināšu doties uz iepriekš sagatavoto saturu Kursors.lv.

    Samsung parāda savu jauno One UI saskarni (video)

    One UI saskarne ir visai pieņemami noslīpēta, daudz domāts par visādiem vizuāliem knifiņiem, noapaļotām līnijām un elementiem saskarnē. Nekur nav pazudušas Samsung vizuālās tēmas, ar tām vari nosegt visu viedtālruņa saturu, arī augšējo rīkjoslu un iestatījumu sadaļu. Šī ir patīkama nianse, ja vēlies izmantot tumšākas vizuālās tēmas iespējas akumulatora taupīšanai.

    Jau sūdzējos (un tāds neesmu viens), ka pēc One UI saskarnes atnākšanas ir problēmas ar vairākām vietējām banku un apdrošināšanas sabiedrību lietotnēm. Kā būs ar lietotņu labošanu, nav skaidrības, jo Samsung ir vienīgie viedtālruņi, kas ar Android 9 Pie (un attiecīgi One UI) neprot sadarboties ar šīm lietotnēm. Visu citu ražotāju viedtālruņi ar vai bez Pie lietotnes spēj darbināt. Ja esi Luminor (DNB) klients, šis būtu jāņem vērā.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=X3LVk0i6bY4

    Ar Galaxy S10e ikdienas veiktspēju esmu pilnīgi apmierināts, te vispār nav, kur piesieties. Ar sintētisko veiktspēju šogad Samsung neveicas tik labi, jo ASV teritorijā pieejamie Galaxy S10 sērijas viedtālruņi ar Snapdragon 855 procesoriem izpogā Samsung paštaisītos Exynos 9820 procesorus. Ikdienā tas, protams, gandrīz neko nemaina, pie mums nedabūsi Galaxy S10 sērijas viedtālruņus ar Snapdragon 855, bet arī ņurdēt apmierinājumā par šo faktu neviens negrasās.

    Kameras

    Te nonākam pie vienas no pamanāmākajām Galaxy S10e atšķirībām no lielajiem brāļiem Galaxy S10 un Galaxy S10 Plus – Galaxy S10e ir divas galvenās kameras (kamera + sensors), kamēr dārgākie modeļi saņēmuši trīs kameras.

    Galaxy S10e kameru pāris sastāv no 16 megapikseļu f/2.2 ultra plata skatu leņķa kameras un no 12 megapikseļu kameras ar optisko attēla stabilizāciju un no Galaxy S9 sērijas pārmantotu maināmu objektīva atvērumu. Klusītiņām pačukstēšu, ka neko vairāk no viedtālruņu kamerām man nemaz negribētos sagaidīt, jo visi pārējie pievienotie labumi ar trīs, četriem un pieciem objektīviem ir vien digitāla māžošanās, ko tu varbūt izmēģini pirmajās dienās pēc telefona iegādes, bet pēcāk aizmirsti par šīm kameras niansēm.

    Ultra wide

    Trešās kameras neesamība nozīmē, ka Galaxy S10e nav pieejams tā saucamais Live Focus fotogrāfijām, kas ļauj pēc attēla uzņemšanas mainīt asuma dziļumu (fona izpludinājuma intensitāti). Tiek zaudēts arī telefoto objektīvs, bet manā skatījumā šis nav liels mīnuss. It kā jau ērtāk būtu ar īstenu divkāršu palielinājumu, bet iztikt var.

    Toties šoreiz mums ir pieejams ultra plats objektīvs, kas noderēs daudz vairāk par teleobjektīvu. Nebūs vairs jākāpjas atpakaļ, lai nofotografētu baznīcu ar visu torni, vai savu kuplo ģimeni jādzen ārā uz ielas, jo istabā nevarēsi visus sabīdīt vienā kadrā. Piebildīšu, ka ultra platā objektīva kamera kvalitātes ziņā atpaliek no otras galvenās kameras, jo tai nav attēla stabilizācijas, attiecīgi tiek celta ISO vērtība, padarot attēlu graudainu, mazāk detalizētu.

    Parastā kamera (objektīvs) piedāvā f/1.5 vai f/2.4 atkarībā no apkārtējās vides izgaismojuma. Jāsaka, ka šogad Samsung ir pārspējis pats sevi, piedāvājot tiešām glītas un ātri uzņemamas fotogrāfijas no Galaxy S10e kameras.

    Samsung šogad pievienojis ļoti spējīgu video stabilizēšanu (Super Steady Video) – ražotājs apgalvo, ka tiek izmantots mākslīgais intelekts, lai video padarītu perfekti gludu. Daži avoti Samsung Super Steady Video tiecas salīdzināt ar jauno GoPro HERO7 Black video stabilizāciju.

    Ultra wide

    Galaxy S10 Plus jau iekļuvis DxO Mobile topa trijniekā. Te, visticamāk, talkā nākusi trešā kamera, kas nav mūsu apskata varonim Galaxy S10e, bet ikdienas niekiem ar Galaxy S10e kameru būs gana. Instagrammists vulgaris būs absolūti apmierināts arī ar Galaxy S10e sniegumu. Ik pa laikam gaišā dienas laikā kameras programmatūrai labpatīk aktivizēt ļoti agresīvu HDR režīmu, kas var pabojāt labo kameru sniegumu.

    Te noteikti jāpiebilst, ka fotogrāfijas uzņemtas ar programmatūras versiju, kas iznākusi pirms Galaxy S10e nonākšanas veikalu plauktos. Pēdējā Galaxy S10e izmēģināšanas dienā atnāca aptuveni 470 MB liels programmatūras labojums, kas, iespējams, nedaudz uzlaboja fotogrāfiju apstrādi. Visticamāk, Samsung turpinās uzlabot arī kameru programmatūru.

    Nobeigumā

    Parasti esmu visai atturīgs pret Samsung viedtālruņu flagmaņiem, jo lai arī Samsung katru gadu parāda pamatīgu izaugsmi, tā arī neesmu pats nekad saņēmies samaksāt prasīto visai augsto cenu par šī ražotāja flagmani. Pēc Galaxy S10e izmēģināšanas varu gandrīz apgalvot, ka pats apsvērtu Galaxy S10e iegādi, ja būtu jāmaina viedtālrunis. Galaxy S10e noteikti ieteikšu draugiem.

    Varbūt Galaxy S10e starta cena (760 eiro) nav gluži ideāla, bet jau vasaras sākumā viedtālrunis būs kļuvis cenas ziņā vēl pievilcīgāks. Ja salīdzinām Samsung ar OnePlus, tad Samsung diezgan ātri sāk samazināt modeļu cenas, kamēr OnePlus cenu mazināšana gaidāma tikai pāris nedēļas pirms nākamā modeļa iznākšanas. Galaxy S10e cena ir ļoti konkurētspējīga, kad to salīdzinām ar Galaxy S10 un Apple pēdējiem modeļiem.

    Galaxy S10e man patīk ekrāns, kopējie izmēri, uzbūves kvalitāte ir vienkārši izcila, kameras ir labas un lieliskas, akumulators ir atbilstošas ietilpības un ar ātru uzlādi, veiktspēja neatpaliek no citiem Galaxy S10 sērijas modeļiem. Galaxy S10e pat var bez lieliem pašpārmetumiem dēvēt par kārtīgu Galaxy S9 sērijas pēcteci, ir vērts apdomāt Galaxy S9 nomaiņu uz Galaxy S10e.

    Ja neskaita vienu neejošu un vienu daļēji neejošu lietotni One UI dēļ, neredzu Galaxy S10e vispār nevienu būtisku nepilnību vai iemeslu neiegādāties šo viedtālruni.

    Patika

    • perfekta uzbūve
    • lielisks ekrāns
    • kompakts izmērs
    • 3.5 mm austiņu pieslēgvieta
    • pārsvarā ļoti laba kameru darbība

    Nepatika

    • nav dārgāko modeļu pirkstu nospiedumu nolasītāja
    • nav trešās tele foto kameras
    • problēmas ar lietotņu darbību
    Galaxy S10e idejiski ļoti atgādina lētu iPhone XR vai dārgu Honor View 20.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    9
    Kameras
    7
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    06.03.2019 12:31

    Samsung ir A, J un vēl kādas tur sērijas, kur varēja izvērsties ar lētiem vai relatīvi lētiem telefoniem. S sērija bija viņu top sērija, bet tagad mērkaķojoties mēģina to sapist
    Nākamajā gadā būs note ar maziņu ekrānu?

    06.03.2019 16:17
    Reply to  Artis Ābols

    Vispār jau Samsung ar tiem visiem ekrānu caurumiem ir pamatīgā CAURUMĀ, lai neteiktu p*kaļā, jo es un daudzi citi ienīst šos izgriezumus uz ekrāniem. Ja Apple bija idioti, un aplieca ekrānu ap kamerām (kas vispār pamatā ir domātas narcisistiem – normāls cilvēks viņas lieto reti un izņēmumu kārtā), tad Samsung vienkārši uzpirda neglītus pleķus, kas aizņem nelielu, bet jūtamu proporciju uz to ekrāna. Ja es uzlieku video tādā proporcijā lai man tas coķis netraucē – atvainojiet, man ir Galaxy s7. Un lai man kāds saka ko grib par tām krāsām, un to cik kvalitatīvas viņas ir šim modelim, bet atvainojiet – to mērķauditoriju, kas līdz šim mīlēja pēdējo divu paaudžu Infinity ekrānus BEZ visādiem štruntiem, viņi ir nogalinājuši.

    Kursors.lv
    06.03.2019 16:40

    Nav tik traki, jau pirmajā vakarā tās kameras vairs acīs nelec un ir tikai sajūsma par milzīgo displeju. Tiesa, Samsung būtu jāsalabo tā nospiedumu reģistrēšana.

    06.03.2019 17:09

    Visur tiek skandināts ka “nav jau traki”, “tas jau tāds sīkums”. To parasti saka tie apskatnieki – pamatā – kurus sponsorējis Samsung. Un baigi forši, ne – pleķis uz ekrāna? A, ar ko tāds sasista ekrāna zirneklis atšķiras – nu, pabēdājies un pierodi. Vispār, caur asarām jāsmejas, kad redzi cik tālu patērētājs ir nozombēts, kad dzirdi kaut ko tādu. Un cik Samsungs iedevis rociņā?

    Kursors.lv
    06.03.2019 17:21

    Es tev saku savus novērojumus – man tā acs netraucē. Vairāk traucē tas, ka pulkstenis ir pārnests uz kreiso pusi, bet tas ir Android jaunieviesums nevis Samsung ideja. Ja tev šādi displeji traucē, tad pērc citu ierīci. Kur problēma?

    06.03.2019 17:25

    Problēma tajā, ka vienmēr paticis Samsung. Līdz šim.

    Artis
    06.03.2019 18:11

    Paldies I.S. par viedokli un jautājumu vienā izteiksmes formā.

    Man Samsung neko maksājis nav. Tas nu ir pateikts. Pat neesmu bijis uz Samsung prezentāciju pusdienām. Nekad!

    Ja par caurumu ekrānā, tad ideālā gadījumā Tev būtu jāņem Mi Mix 3, tur tiešām cauruma nav nekādā izpausmē. Minimāls piles formas izgrauzums ir OnePlus 6T, tur ir viss ļoti labi un kārtīgi.

    Manuprāt, konkrētajam S10e modelim arī Infinity-O caurums netraucē. Lielajam S10 – arī ne. S10 Plus jau ir vismaz 3x lielāks caurums, to ir grūtāk ignorēt.

    Beigu beigās neviens neliedz aiziet parīt uz kādu LMT centru, tur gan jau būs izlikti visi trīs S10 sērijas modeļi.

    Vēl arvien es turpinu uzskatīt, ka šoreiz tiešām ir vērts izskatīt S10 sēriju kā labu pirkumu. Dārgi, to ir sarežģīti noliegt, bet ļoti ļoti labi.

    Kursors.lv
    06.03.2019 17:36
    Reply to  Artis Ābols

    Tas ir okei. Cilvēkiem laika gaitā mainās vēlmes un vajadzīgas, kā arī produkti, kas tās apmierina :)

    Cita lieta, ka šādi displeji un izgrauzumi ir tendence, kas visai ātri inficēs visus ražotājus. Ar to gan var būt nemierā tie, kas tas traucē.

    Tasesmues
    06.03.2019 18:46
    Reply to  Artis Ābols

    Šamējam konkurents ir Xiaomi mi9, kas ir lētāks un nav kāda top modeļa apgraizītais mazais brālis. Vai, ja vēlas samsung, tad s9 cena ir tīri salda šobrīd.

    Kursors.lv
    06.03.2019 18:46
    Reply to  Tasesmues

    Jā, precīzi!

    REALAIS
    06.03.2019 13:13

    Ja var piemest offtopic.

    S10 Plus nav divas priekšējās kameras, bet gan kamera un sensors.

    Artis
    06.03.2019 13:53
    Reply to  REALAIS

    Paldies!

    06.03.2019 14:58

    Jau kādu laiku Luminor (exDNB) aplikācija darbojas normāli uz Galaxy S9 (ar Android 9 + One UI).

    Artis
    06.03.2019 15:06

    Interesanti, jo uz S10e nestrādā. Speciāli pārbaudīju, jo iepriekš ļaudis par to sūdzējās.

    Skābene
    06.03.2019 15:27
    Reply to  Artis

    Ko jauna telefona dēļ neizdarīsi, var arī banku nomainīt! :D

    Artis
    07.03.2019 09:20

    S10e tikko atnāca atjauninājums, bet Luminor app vēl arvien neiet. Ja ar Note9 salaboja, tad jau arī S10 sērijai ātri sakārtos.

    06.03.2019 16:53

    No LMT jau ir pasūtīts :)

    Aigi
    06.03.2019 18:06

    Arī gaidu balto 10+. Man šķiet labs risinājums kameras novietojumam, izvirzījums ir daudz sliktāks risinājums.

    Kursors.lv
    06.03.2019 18:17

    Starp citu, nedēļu ikdienā lietoju Galaxy S10+ un vakar safilmējām video ar maniem iespaidiem. Šovakar pabeigsim montēt, lai rīt varam publicēt. Pieseko Kursors.lv Youtube kanālam, lai nepalaistu garām šo video.

    nzzz
    07.03.2019 09:23

    Vai ir kāds laika ierobežojums 4K video filmējot?

    Madars
    06.03.2019 18:49

    S10 ir lielāka baterija.

    XR
    07.03.2019 00:08
    Reply to  Madars

    Prieks, ka šim telefonam ekrānam nav tās aplocītās/nejēdzīgās malas kuru dēļ ekrānu daudz ātrāk pārvērst zirneklī. Taču tas būtu tuvu manis iedomātam ideālam telefonam, ja atkal parādītos noņemams plastmasas aizmugurējais vāciņš ar elementāri nomaināmu bateriju. Vēl joprojām aktīvi tiek lietots viens pirms 7 gadiem iegādāts Galaxy SIII telefons ar jaunu bateriju un LineageOS, pateicoties kuram telefons ir žiperīgs un lietojams! :)

    Zeltiņš
    09.03.2019 13:31

    Vien sarūktina, ka s10 sērijas telefoni salīdzinot ar 8, 9 sērijas telefoniem, kā arī Note sērijām ir kļuvuši vēl nelabojamāki. Runa iet par usb ligzdu. Tā tagad vairs neatrodas uz atsevišķas subplates. Tātad kamēr ir ražotāja garantija vai ja ir apdošināšana viss ir jauki un skaisti, bet ja nē tad remons var apieties diezgan dargi, jo ja salūzīs vai pats kaut kā salauzīsi usb ligzdu, vairs nevarēs nomainīt atsevišku plati, uz kuras atrodas usb ligzda, nāksies diemžēl mainīt visu telefona galveno plati. Izmaksas vismaz 6x dārgākas. Nu vai var jau lodēt jaunu ligzdu virsū vecai platei, protams, rēķinoties ar visiem riskiem , kas ir saistīti ar lodēšanu.

    Armands
    09.03.2019 21:19
    BlazeIT
    22.03.2019 14:04

    Manuprāt pirkstu nospiedumu sensora neatrašanās uz ekrāna ir tikai plus, jo paskatoties citus review secināju, ka kopā ar stikla ekrāna aizsargu, pirkstu nospiedumu sensori, kas novietoti uz ekrāna, negrib īsti strādāt. Protams pirkstu nospiedumu nolasīšanas ātrums arī ir labāks Galaxy 10e variantā.

    Annemarija
    24.05.2021 13:16

    Man šis telefons ir jau gadu, un varu teikt tikai to labāko. Beidzot kamera ir stabila,nevis sastāv tikai no skaistiem cipariem. Ekrāns arī ir labs – melns ir melns, bet ārā ir arī spilgts. Patiesību sakot, baterija nav izcila, drusku jāpiedomā, ja grib spēlēt spēles, tad noderēs līdzi power banka. Man ir mazas rokas, līdz ar to šis ir ļoti labs tālrunis, kurš apvieno labas specifikācijas un salīdzinoši mazu (zem 6 collām) izmēru. Un tādi Android telefoni, diemžēl, ir retums.

    Reklāma
    Galaxy S10e idejiski ļoti atgādina lētu iPhone XR vai dārgu Honor View 20.Samsung Galaxy S10e apskats