Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Fenix 5X Plus sporta pulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Valkājamās viedierīces un viedie fitnesa aksesuāri ir gandrīz vienīgās tehnoloģijas, kuru pārdošanas apjomi tikai turpina kāpt. Viedtālruņu tirgum paveiksies, ja tas 2018. gadā uzrādīs izaugsmi starp nulli un 2%, bet jārēķinās, ka viedtālruņu pārdošanas tempu izaugsmi mēs, visticamāk, tuvākajos gados neredzēsim.

    Pilnīgi pretēji veicas valkājamajām viedierīcēm, to piegāžu apjomi pēdējo mēnešu laikā auguši par vairāk nekā 20%. Lielāko pīrāga daļu nokoduši Xiaomi un Apple, bet arī citi tirgus spēlētāji nevar sūdzēties par pircēju kūtrumu.

    Reklāma

    Garmin Fenix 5X Plus ir viens no iekārojamākajiem fitnesa entuziastu pirkumiem, šis sporta pulkstenis piedāvā visu, ko tava sirds varētu iekārot, bet iespēju un tehnoloģiju kopums padara daļēji viedo sporta/rokas pulksteni aplam dārgu. Garmin Fenix 5X Plus cena svārstās starp 700 un 850 eiro atkarībā no izvēlētajiem materiāliem. Un šajā cenā nav iekšā krūšu siksniņa sirdsdarbības precīzai nolasīšanai.

    Garmin Fenix 5X Plus piedāvā jaunu sistēmu, kas paredzēta skābekļa daudzuma mērīšanai asinīs, tāpat pulkstenim ir Garmin Pay bezkontakta norēķinu sistēma (tās darbība gan ir stipri ierobežota), Deezer un Spotify atbalsts, kā arī neskaitāmas citas iespējas. Daļu no tām centīšos uzskaitīt apskatā.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 51 x 51 x 17.5 mm, 96 g
    • Ekrāns: 240 x 240 punkti, Garmin Chroma Display (64 krāsas), transflektīvs, saules gaismā salasāms, pastāvīgi ieslēgts, zems energopatēriņš, safīra aizsargstikls
    • Savienojumi: Bluetooth Smart, ANT+, GPS (QuickGPSFix), GLONASS, Wi-Fi
    • Atmiņa: 16 GB (aptuveni 500 dziesmām)
    • Papildus: Garmin Connect lietotne un citu tiešsaistes servisu savienojums, skaņas un vibrācijas paziņojumi, iespēja pievienot velosipēda kadences un jaudas sensorus, iebūvēts akselerometrs soļu skaitīšanai, elektroniskais kompass, barometriskais altimetrs, termometrs, oksimetrs
    • Ūdensdrošība: 10 ATM, aptuveni atbilst 100 m
    • Akumulators: līdz 20 dienām viedpulksteņa režīmā (atkarībā no iestatījumiem), līdz 32 h GPS režīmā un līdz 70 h UltraTrac režīmā
    • Cena: sākot ar 850 eiro (nerūsējošais tērauds ar safīra stiklu) vai 1150 eiro (titāns ar safīra stiklu)

    Izskats un uzbūve

    Garmin Fenix 5X Plus veidots no metāla un skrambudroša safīra stikla, pieejama arī pulksteņa versija ar safīra ekrāna aizsargstiklu un titāna korpusu par 850 eiro. Ekrāns nav skārienjutīgs, kas noteikti iepriecinās sporta entuziastus. Pieejamas gumijas siksniņas dažādās krāsās, tās ir viegli nomaināmas. Metāla siksnas droši vien nebūtu ieteicams izmantot, jo tās padarītu Garmin Fenix 5X Plus neciešami smagu, kā arī nebūtu iespējams pulksteni precīzi pieregulēt rokas izmēriem, lai darbotos optiskais sirdsdarbības sensors.

    Garmin Fenix 5X Plus diez vai ir paredzēts dāmām, pulksteņa izmēri ir iespaidīgi. Protams, tas patiks kārtīgam kačokam, bet diez vai Garmin Fenix 5X Plus uz rokas vēlēsies turēt 65 kilogramus smags velobraucējs – pulksteņa izmēri varētu nospēlēt arī kā mīnuss, kad izvēlies savu vienīgo un īsto. Skrējēji droši vien arī varētu iebilst pret Garmin Fenix 5X Plus svaru, jo tas liek pulkstenim visai pamatīgi šļūkāt pa sasvīdušu roku, tiek zaudēta pulsa nolasīšana ar iebūvēto optisko sirdsdarbības sensoru. Bet Garmin Fenix 5X Plus vienmēr varēsi pievienot pulsa jostiņu daudz precīzākiem mērījumiem. Pulkstenis ir 17.5 mm biezs, tas nelīdīs zem ciešākas jakas, un noteikti to nepaslēpsi zem cimda.

    Garmin Fenix 5X Plus ir tas pats 240 x 240 izšķirtspējas ekrāns, kas redzams Garmin Fenix 5X. Ekrāna izšķirtspēja nav ideāla, ar to knapi pietiks, lai nodrošinātu visai detalizēto karšu apskati un maršruta plānošanu pulkstenī.

    Garmin Fenix 5X Plus ekrāns ir pamatīgi iepalicis aiz mūsdienu viedpulksteņu nežēlīgi spilgtajiem un krāsainajiem AMOLED ekrāniem. Atļaušos uzskatīt, ka tomēr aptuveni 800 eiro sporta pulkstenim pieklātos saņem kādu foršāku ekrānu. Visa informācija ir nolasāma, ekrāns pārlieku netērē enerģiju, bet blakus novietot kolēģa Apple Watch vai Samsung pulksteņiem nemēģini, uzreiz uznāks skumjas. Pamatīgas izdevušās ekrāna apmales, kas padara Garmin Fenix 5X Plus izturīgāku, bet ne pievilcīgāku.

    Pulksteņa vadība norit ar piecām gana lielām pogām, kas izceltas no korpusa. Manuprāt, pietiek ar četrām pogām, kā to risina Polar savos sporta pulksteņos, bet šī nianse lai paliek uz Garmin sirdsapziņas.

    Garmin Fenix 5X Plus siksniņas ir ātri nomaināmas, tiek izmantota QuickFit tehnoloģija – minūtes laikā varēsi noņem un uzlikt jaunu siksniņu. Garmin piedāvāto papildu siksniņu klāsts ir galvu reibinošs. Pieejamas ādas, gumijas (silikona), metāla un pat titāna siksniņas. Siksniņu cenas svārstās no 50 eiro par gumijas siksniņu līdz pat aptuveni 230 eiro par titāna modeli. Sportošanai piemērotas būs tikai silikona siksniņas, tās spēj kaut cik noturēt smago Garmin Fenix 5X Plus savā vietā uz rokas. Šis, protams, attiecas uz tiem sporta entuziastiem, kuri neizmanto krūšu jostiņu pulsa mērījumiem.

    Lai arī izmantoto materiālu izvēle un pulksteņa uzbūve ir lieliska, tomēr noteikti ieteiktu pirms Garmin Fenix 5X Plus iegādes to vismaz papētīt skatlogā. Ideālā variantā – uzliec to uz rokas.

    Sensori un papildiespējas

    Pieļauju, ka absolūts vairums no mums būs šokā par Garmin Fenix 5X Plus iespēju klāstu. Pulksteņa izmēģināšanas laikā pat nespēju tās visas aptvert. Te gan būtu jāatzīmē, ka katram pašam jāizvērtē Garmin Fenix 5X Plus iegādes nepieciešamība, jo pulkstenis nav lēts, kā arī pieejami būtiski lētāki Garmin sporta pulksteņi, kas zaudējuši tikai dažas no Fenix 5X Plus iespējām. Piemēram, uz pusi lētākais Garmin vivoactive 3 ir pilnībā adekvāts sporta GPS viedpulkstenis, ja vēlies dažas reizes nedēļā izskriet kādu riksīti ap rajonu.

    Fenix 5X Plus sensoru klāsts ir plašs – GPS, GLONASS, optiskais sirdsdarbības, barometriskā augstuma mērītājs, kompass, žiroskops, akselerometrs un pat termometrs. GPS atbalsta arī Galileo sistēmu ātrākai un precīzākais atrašanās vietas noteikšanai. Klāt nācis pulsa oksimetrs, kas nosaka skābekļa daudzumu asinīs.

    Sākšu ar to, ka ikdienas fiziskās aktivitātes (soļi, uzkāptie stāvi un pat miega fāzes) Garmin Fenix 5X Plus nosaka un izmēra lieliski. Rodas sajūta, ka Garmin pulksteņa cenā iekļāvis rūķīti, kurš blociņā piefiksē tavas ikdienas gaitas. Lielākais pārsteigums man bija par Fenix 5X Plus miega novērojumiem – tie bija ārkārtīgi precīzi. Protams, nevaru spriest, kura bijusi mana dziļā un seklā miega fāze, bet pulkstenis perfekti atpazīst gulētiešanu, celšanos, piefiksē tavus nakts gājienus līdz labierīcībām un ledusskapim.

    Fenix 5X Plus spēj mērīt arī tavu stresu, to iedala četros līmeņos (atpūta, zems, vidējs augsts) un arī par šiem mērījumiem jāsaka tikai to labāko. Pirmajās dienās rodas ļoti dīvaina sajūta par Fenix 5X Plus precīzajiem aktivitāšu un stresa mērījumiem.

    Iepriekš esmu pāris reizes sūdzējies par lēnu GPS satelītu atrašanu, bet ar Fenix 5X Plus viss ir labākajā kārtībā. Fenix 5X Plus saņēmis iebūvētas kartes, tās ir ļoti detalizētas, varēsi arī pulkstenī veidot vienkāršotu maršrutu un pēcāk sekot kartes sniegtajiem virziena norādījumiem. 240 x 240 punktu ekrāns gandrīz tiek ar kartēm galā (prasītos augstāku izšķirtspēju), toties Fenix 5X Plus procesors ļoti ātri zīmē kartes, maršrutu aprēķini gan varēja būt veiklāki. Garmin izmanto OpenStreetMap datubāzi. Tiek piedāvāti pat interešu punkti (POI), bet tie noderēs drīzāk ejot pa populāriem kalnu maršrutiem.

    Ko tieši dara pulsa oksimetrs? Tas ir vairāk paredzēts kalnākāpējiem, kuri veic ķermeņa pielāgošanu augstkalnu apstākļiem. Ja aizbrauksi paslēpot virs aptuveni 3000 m, iespējams, sāksi redzēt kādu mērījumu atšķirību. Mūsu zemienēs no pulsa oksimetra jēgas īsti nav. Pulsa oksimetram tiek izmantots cits optiskais sensors, kas spīd sarkanā krāsā. Mērījumi tiek veikti tikai miera stāvoklī.

    Lietotne un saskarne

    Grūti būs pāris vārdos aprakstīt Garmin lietotnes darbību un vispār izvēlēto Garmin ceļu, lai apkalpotu Fenix 5X Plus un citus sporta pulksteņus. Noteikti labā ziņa ir tā, ka Garmin lietotne (vismaz Android versija) ir kļuvusi daudz glītāka, ātrāka, pārskatāmāka. Sliktā ziņa – lietotnes darbība dažkārt ir nestabila, tas īpaši attiecas uz papildu lietotnēm (spraudņiem), kas ielādējamas no Garmin Connect IQ Store.

    Pulksteņa programmatūra atjaunināma ar Garmin Express datora lietotni, tās darbība arī ir dīvaina, pilna ar kļūdām. Datora lietotni arī nāksies izmantot, lai no pulkstenī ielādētu mūzikas datnes. Manuprāt, tik vāja pavadošā programmatūra varētu būt 30 dolāru Xiaomi fitnesa aprocei, nevis 800 eiro pulkstenim. Garmin Express datora lietotni pazīstam jau kopš Garmin automašīnu GPS navigācijas ierīču laikiem, kad lietotne arī nebija diez ko izcila. 15 gadu laikā taču varēja salabot programmatūru…

    Viens no patīkamākajiem jaunumiem būs Spotify darbība pulkstenī. Spotify ļauj maksas lietotājiem ielādēt mūziku Fenix 5X Plus, lai pēcāk to klausītos skrējiena laikā. Viedtālruni varēsi atstāt mājās. Fenix 5X Plus vari arī pašrocīgi no mājas bibliotēkas ielādēt mūzikas datnes. Fenix 5X Plus ātri savienojas un bez problēmām saprotas ar Bluetooth austiņām.

    Pulkstenim ir Garmin Pay bezkontakta maksājumu iespēja, kuru pagaidām atbalsta niecīgs banku skaits.

    Kopumā – viedtālruņa lietotne kļuvusi foršāka pēdējā pusgada laikā, kamēr datora Garmin Express, kā bija haotisks draņķis, tā arī ir palicis.

    Fenix 5X Plus saskare ir visai vienkāršota, vairumu iestatīju atstājot viedtālruņa lietotnei. Visur izmantoti liela izmēra burti, saskarne maksimāli veidota tam, lai sportošanas laikā nenāktos sasprindzināt redzi. Mūsdienās, kad visi pieraduši pie iPhone plūdenās darbība, Fenix 5X Plus saskarnes ātrums ir visai kaitinošs. Te gan vainojama varētu būt ekrāna tehnoloģija, kas neatjauno attēlu 30 reizes sekundē, bet gan kādas 3 līdz piecas reizes sekundē.

    Pēc aptuveni divu nedēļu lietošanas tikai sāku aptvert kura atrodamas kuras iespējas, kas nav gluži dēvējams par ideālu sasniegumu pulksteņa saskarnei. Saskarne varbūt nav īsti dēvējama par haotisku, bet tā ir ļoti sadrumstalota. Jāiegaumē, kuras pogas ilgāka paturēšana izsauc kuru no izvēlnēm. Tā iet, kad mēģina sabāzt milzumdaudz iespējas vienā mazā ekrāniņā.

    Ja vēlēsies darbināt navigāciju, nāksies arī pie tās pierast. Protams, maršruta plānošanai ir jānorāda galamērķi un (loģiski) arī sākumu. Ja atradīsies telpā bez GPS signāla (arī loģiski), maršruta plānošana nebūs iespējama. Pulkstenis centīsies kaut ko izdomāt, bet tam neizdosies. Tātad ziemīgākos apstākļos var nākties nedaudz pasalt, līdz Fenix 5X Plus tiek pie GPS signāla un izrēķina maršrutu.

    Īsāk sakot, jārēķinās, ka Fenix 5X Plus nav viedpulkstenis, bet sporta pulkstenis. Tas veidots izturīgs un energoefektīvs, nevis lai apmierinātu tavas ekrāna glāstīšanas vēlmes.

    Akumulators

    Garmin tehniskajā specifikācijā uzsver, ka Fenix 5X Plus ar vienu uzlādi sporta režīmā (ieslēgts pulsa mērītājs un GPS) spēj darboties līdz 33 stundām. Salīdzinājumam – iepriekš Fenix 5 sērija atdūrās pie aptuveni 20 stundu darbības atzīmes. Šo niansi novērtēs visādi pozitīvi trakie uz Valmieru skrējēji un tie, kuri blandās kalnos.

    Ne tik ekstrēmiem ļaudīm patiks Fenix 5X Plus ikdienas darbība ar vienu uzlādi, kas sniedzas aptuveni 10 līdz 12 reālās dienās. Ja atstāsi Fenix 5X Plus uz plauktiņa nelietotu, tas izvilks arī 20 dienas.

    Mani novērojumi liecina, ka parastā dienā Fenix 5X Plus notērē 8% līdz 10% enerģijas ar iespējotu Bluetooth, paziņojumu saņemšanu un pulsa mērīšanu fonā.

    Nobeigumā

    Garmin Fenix 5X Plus ir fantastisks sporta pulkstenis, kas piedāvā visplašākās iespējas, bet par tām nākas arī kārtīgi samaksāt. Noteikti jāizceļ Spotify bezsaistes darbība un perfektais Bluetooth savienojums. Tāpat lieliski darbojas GPS, iebūvētās kartes ir noderīgas un to darbība ir gana ātra.

    Fenix 5X Plus pieejams tikai ar safīra aizsargstiklu, izvēlēties varēsi no nerūsējošā tērauda korpusa vai titāna korpusa versijām.

    Diskutabls ir Fenix 5X Plus izmērs – pulkstenis izskatās pēc tanka, bet pieļauju, ka tas arī ir izturīgs kā tanks. Fenix 5X Plus svars liks stingrāk aizžņaugt rokas siksniņu skriešanas laikā. Bet neviens neliedz piepirkt klāt krūšu jostiņu, kas dod precīzākus sirdsdarbības mērījumus.

    Fenix 5X Plus spēj ļoti precīzi uzrādīt uzkāptos stāvus, gulēšanas un pat stresa rādītājus. Stresa rādītājus ir visai interesanti papētīt vakarā. Aptuveni pusotras nedēļas laikā Fenix 5X Plus tikai vienu reizi pieskaitīja klāt lieku it kā uzkāpto stāvu, kas ir ļoti labs rādītājs.

    Pulkstenis precīzi parādīja saņemtos ziņojumus un e-pastus (cik nu šāda izmēra ekrāns ir uz to spējīgs), bet piekliboja informācijas sniegšana par ienākošajiem zvaniem. Vēl arvien netiek rādītas latviskās rakstzīmes.

    Lielākā Fenix 5X Plus problēma būs pulksteņa cena. Jā, modelis ir gana jauns, jā, tas ir uzpildīts ar labākajām iespējām un veidots no lieliskiem materiāliem. Bet vai mums tās visas vajag, vai ir jēga maksāt par to, ko nekad neizmantosi? Funkcijām piesātinātais Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro maksā nedaudz virs 500 eiro. Daudzi sporta entuziasti gaida, kad Latvijā nonāks Polar Vantage V modelis, kas arī maksās sākot no 500 eiro.

    Garmin izveidojis Fenix 5 sērijas pulksteņiem visai uzskatāmu izvēles lapu. Tajā vari izklikšķināt ārā visu, ko nevēlies lietot (un attiecīgi arī nevēlies par to maksāt), iegūstot vēlamo Fenix 5 sērijas pulksteni. Milzīgs iespēju klāsts nav, bet vari izvēlēties safīra stiklu, kas ir Fenix 5X Plus un arī Fenix 5 Plus modelim. Fenix 5X Plus gan būs vienīgais modelis ar pulsa oksimetru, bet pieļauju, ka to mums īsti nevajag. Uzreiz redzi, ka Fenix 5 Plus ir mazāka izmēra, kā arī cena ir par aptuveni 100 eiro patīkamāka. Ja nevēlies safīru, tad pieejams tas pats Fenix 5 Plus modelis, kas maksās vēl aptuveni 100 eiro mazāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts Smitins
    12.12.2018 10:56

    Bāc. Nu, šis ir patiešām ļooooooti labs pulkstenis. Baigi labi uztaisīts. Vizuāli arī pats smukākais ko esmu redzējis, bet galvenais, ka viss pārdomāts. Baigi dārgs vienīgi. Būtu priecīgs, ja tādu kāds cilvēks man tādu uzdāvinātu (bet nedāvinās jau neviens). Patiešām kruta ierīce.

    12.12.2018 13:59

    Ieteiktu paskatīties uz Polar Vantage M modeli. Salīdzinot, protams, Vantage M būs… kā lai to saka maigāk… sievišķīgāks, bet vidējam 2x nedēļā diebējam vai minējam nevajag pat ne 10% no 5X Plus iespējām. Polar arī ir superīga lietotne un web saskarne.

    Pats lietoju Polar jau 4 gadus, pirms tam bija Suunto un apskatiem ir visai daudz redzēti Garmin. Varu noeoficiāli pačukstēt, ka Polar ir foršākais softs un pašu pulksteņu cena arī ir konkurētspējīga. Jā, Polar pulksteņus ar uzvalku nevilksi, bet arī apskatītais tanks nav diez ko klasiskas formas.

    Roberts Smitins
    12.12.2018 15:29
    Reply to  Artis Ābols

    Noteikti iečekošu Polar. Palasīšu arī atsauksmes. Es pats lietoju Amazfit Stratos. Tas protams ir salīdzinoši krietni vienkāršāks un lētāks. Arī viss ir OK, izņemot 2 momentus –
    1.Interface ir baigi neērts. Nesaprotu kā var tā sačakarēt saskarsmi. Šausmīgi neveikla.
    2. Var teikt, ka softa praktiski nav. Tā teikt, tikai bare bones.
    Bet tas, kas ir iekļauts labi darbojas un tā jau dažādas funkcijas tur ir.
    Bet jā, kad pirkšu jaunu, tad gan skatīšos Polar virzienā, utt, lai gan tad jau būs iespējams cita situācija.
    Paldies!

    Briedis
    12.12.2018 21:59

    Varētu piekrist visam, ja vien nebūtu tās biezās apmales ap displeju. Tās man liek novērsties no šī modeļa un gaidīt 2020.gadu, kad viedpulksteņu tirgus būs gandrīz trīskāršojies. Cerams būs modeļi ar tādām pašām funkcijām, bet neizskatīsies kā tanki un displejs segs vismaz 90% no virsmas.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 22:01
    Reply to  Briedis

    Nu šim tas tanciskais paskats kāreiz piemērots. Tas ir izturīgs sporta pulkstenis nevis kaut kāds maigo zēnu Apple Watch :)

    aigi
    12.12.2018 11:34

    5tais ir ļoti labs. Es pats jau kādu laiciņu valkāju Fenix3 arī primā. Garmin šajā jomā ir soli priekšā visiem citiem.

    Briedis
    12.12.2018 22:02
    Reply to  aigi

    Garminam, daudz vairāk, kā citām firmām, ir jāmaksā par vārdu. Man ir bijuši Gramin sporta pulksteņi. Biju vīlies. Cena neatmaksājās. Xiaomi u.c. puslīdz kvalitatīvie ķīnieši piedāvā analogus funkciju ziņā pulksteņus, bet 2 vai pat 3 reizes lētāk.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 22:07
    Reply to  Briedis

    Mhm, ja vajag prastu un maksimāli lētu fitnesa aproci, tad Xiaomi produkcija derēs.

    15.01.2019 13:56

    Ļoti subjektīvi. Prasta materiālu ziņā? Lēta salīdzinot ar dārgiem pārcenotiem garminiem? :)

    Kursors.lv
    15.01.2019 14:19

    Drīzāk kopējā izpildījuma ziņā.

    aigi
    12.12.2018 22:27
    Reply to  Briedis

    Nu man Garmin ir ne tikai rokas pulkstenis, bet arī sportošanai neatņemama sastāvdaļa. Peldēšana, slēpošana, skriešana. Tā kā Xiomi nebūs rādītājs. Ir bijis Polar… Fenix man labāk patīk.

    Kaspars Baradach
    12.12.2018 11:34

    nesaprotama ierīce. it kā viss iekšā ir, bet kam to visu vajag? lūrēt kartes tik mazā un neertā ekrānā? nopietni? ļoti patīk dizains, izmērs, materiāli, iespējas. bet ekrāna kvalitāte izraisa acu asiņošanu. tas visu nogalina. ok, varbūt ne uzreiz amoledu, bet par šadu cenu prasās kvalitatīva bilde. tad varētu arī norīt krupi par nepamatotu cenu. cik saprotu, to kalkulātora ekranu viņi pamato ar mazu energijas patēriņu, bet kam mūsdienās vajag tās 20 dienas autonomijas?? neviens pārgājiens sen vairs nenotiek bez powerburkas mugursomā, jo tāpat ir jālāde arī citi līdzi paņemtie gadžeti.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 11:38

    Kā tu Endomondo nošārēsi savu Ironman gonku, ja pulkstenis pusceļā būs izlādējies? :)

    Kaspars Baradach
    12.12.2018 11:53

    17 stundas izvilks pat fašonais galaxy watch..

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 11:55

    Nu tu arī salīdzināji bērnu cīsiņu ar.. kaut ko citu :D

    PulksteņGeekz
    12.12.2018 13:05

    Reiz man bija Garmin Fenix 3HR ar safīra lēcu…. nopietna manta, sporta fīčas uz urrā. Bet pirms tam biju uzticīgs Pebble Calsic lietotājs. Nevarēju pierast pie sačakarētām smart funkcijām – ne tā ka nav latviešu valodas simbolu, gan tik pierastās pebble timeline.
    Visādu apsvērumu radīts pārdevu Garmin Fenix 3HR un nopirku Pebble Time un vēlāk arī Pebble Time steel.
    Nekas nav izdomāts labāks par pulksteņa smart būšanu kāda ir Pebble sistēmā.
    Bet pietrūkstot fitness funkcijām, Amazfit Stratos ir kaut kāds kompromiss starp Garmin un Pebble priekš manis konkrēti.

    Amazfit Staratos ir viegls 4 dienas bez uzlādes, iebūvēts GPS, HR, skaita šoļus, rāda paziņojumus, ir Calendar widget. Stikls ir paris reizes jau atsists šur tur bet joprojām izskatās OK. (Pebble Time nodots nākošai paaudzei lietošanā, bet Pebble Time steel nolikts ja uznāk nostaļģija pēc 7-10 dienu bačas un tā ka pulkstenis ir organisks produktivitātes instruments – timeline izpildījumā)

    Es teiktu tā jaizvērtē vai vajag visas visas fīčas un tad var atrast savu īsto pulksteni.

    Garmin Fenix 5x ir kā Šveices nazis, bet ja izmanto tikai 1 instrumentu no 10 tad vai tiešām tas ir vajadzīgs.

    12.12.2018 14:03
    Reply to  PulksteņGeekz

    Mūsu platuma grādiem 5X Plus ir overkill. Kā jau minēju, ejam Garmin lapā, ķeksējam ārā to, ko mums nevajag un paliekam pie kāda vienkāršāka Fenix.

    KKTK
    12.12.2018 21:28

    Es teiktu, ka visslabākā alternatīva šitam begemotam ir Vivoactive 3 Music https://garmin.lv/lv/produkti/sportam/vivoseries/010-01985-03/
    Ir gan mūzika, gan Garmin Pay, par ko es nepiekritīšu, ka banku ir maz. Te redzams, ka viss ir tikai vietējo slinkumā:
    [Bļ@# kāpēc bildi nevar pielikt?]

    KKTK
    12.12.2018 21:36
    Reply to  KKTK

    comment image

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 21:37
    Reply to  KKTK

    Forši. Ko mums dod Sverige? Ieliec vēl Butānas bankas.

    KKTK
    12.12.2018 21:58

    Izcelšu dažus vārdus – Swedbank, SEB, Nordea, Circle-K….

    Kristaps Skutelis
    12.12.2018 22:00
    Reply to  KKTK

    Un? Pat ja šiem uzņēmumiem mātes ir Svērigē, tas nenozīmē, ka automātiski visi Svērigā pieejamie pakalpojumi ir pieejami arī Latvijā. Īpaši jau šāda Garmin Pay gadījumā, kad to te lietos pieci cilvēki. Mazas valstiņas burvība :|

    Janis Bojars
    13.12.2018 14:20

    Vai šīs modelis ļoti atšķīrās no Garmin Fenix 5S?

    Atars
    14.12.2018 07:34

    Kas ir ar pulsa sensoru?Vai tas ir precīzs,vai vajag siksnu?

    Edurds
    04.07.2021 12:24

    Lietoju divus gadus. Nezinu kāpēc, bet ļoti krītas GPS uztvere. Jo tālāk jo trakāk bija. Uz doto brīdi paiet irlgs laiks, min 5-15 kamēr vispār pieslēdzas, un nu jau dažreiz pazūd pat sportojot… otreiz neņemšu diemžēl

    Reklāma