Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPad Pro apskats

    Paliels, nedaudz specifiski pielietojams planšetdators ar klēpjdatora aizstājēja pazīmēm. Jāiegādājas komplektā ar Apple Pencil un Smart Keyboard, lai iPad Pro spētu tēlot klēpjdatoru.

    Jaunākie raksti

    Kursors nekad nav pārlieku aizrāvies ar Apple produkcijas apskatiem. Nav tā, ka mums neinteresē šie produkti, taču kaut kā esam iemanījušies nerakstīt par šīm ierīcēm. iPad Pro būtu uzskatāms par jaunas idejas klēpjdatora aizvietotāju, tāpēc tas ir nonācis arī pie mums.

    iPad Pro tiek reklamēts kā perfekts rīks māksliniekiem, cilvēkiem, kuriem nav nepieciešama pilna klēpjdatora jauda. Bet neatbildēts ir jautājums par iPad Pro nepieciešamību mājas lietotājam.

    Reklāma

    Iepriekš jau esam apskatījuši liela izmēra planšetdatorus, bet Android operētājsistēma un tā brīža Samsung redzējums par ierīču kvalitāti padarīja Samsung Galaxy Note Pro 12.2 visai briesmīgu.

    iPad Pro 026

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 305.7 x 220.6 x 6.9 mm, 713 g (Wi-Fi) / 723 g (LTE)
    • Ekrāns: IPS LCD 12.9 collas, 2048 x 2732 pikseļi (ap 264 ppi)
    • Operētājsistēma: iOS 9.2.1
    • Procesors: Apple A9X divu kodolu 2.26 GHz (Twister)
    • Atmiņa: 32 vai 128 GB
    • RAM: 4 GB
    • Kameras: 8 megapikseļi, 31mm f/2.4, autofokuss, HDR, 1.12µm pikseļa izmērs. Video 1080p ar 30 fps, 720p ar 120 fps, HDR, stereo skaņas ieraksts. Priekšā 1.2 megapikseļi, 720p ar 30 fps, FaceTime
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, EDR)
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS (modelim ar mobilo datu savienojumu)
    • Radio: nav
    • Papildus: pirkstu nospiedumu nolasītājs, kompass, barometrs, Apple Smart Keyboard pieslēgvieta, Apple Pencil
    • Akumulators: Li-Ion 10 307 mAh (38.8 Wh)
    • Cena: 880 eiro par 32 GB Wi-Fi modeli, 1190 eiro par 128 GB 4G modeli

    iPad Pro 013

    Izskats un uzbūve

    Apple iPad Pro ir gājis iPad Air 2 pēdās, piedāvājot tās pašas krāsas, materiālus, dizainu, ekrāna apmaļu noformējumu, pogas, pieslēgvietas un Touch ID pirkstu nospiedumu lasītāju. Pogu izmēri nav auguši kopā ar iPad Pro, kas ne vienmēr ir labs rādītājs. Ekrāna bloķēšanas poga „pazūd” kopējos iPad Pro izmēros.

    iPad Pro ir saņēmis būtiskus skaļruņu un skanējuma uzlabojumus, kas ir patīkami tik plānai viedierīcei. Atšķirībā no dvīņu skaļruņiem (novietoti ļoti tuvu viens otram, dažkārt ir grūti izšķirt stereo no mono skaņas) iPad Air 2 planšetdatoram, iPad Pro ir saņēmis četrus skaļruņus. Apple uzsver, ka to darbināšana tiekot pielāgota iPad Pro novietojumam portreta vai ainavas skatā.

    iPad Pro 022

    Patīkami, ka iPad Pro ir spējis saglabāt plānumu, kas padara lielo planšetdatoru pietiekami ērti lietojamu. Te gan jānorāda, ka iPad Pro lietošana ar vienu roku ir gandrīz neiespējama, būs jāņem palīgā viedais Apple irbulis, bet par to nedaudz vēlāk.

    iPad Pro klāt nākusi tikai viena pieslēgvieta, ko Apple nodēvēja par Smart Connector. Pieslēgvieta paredzēta Smart Keyboard pievienošanai. Logitech Create ir viena no retajām Smart Connector pieslēgvietu izmantojošām trešās puses tastatūrām, tomēr tās cena nav neko daudz iepriecinošāka par Apple piedāvāto tastatūru. Saderīgas tastatūras (Bluetooth savienojums), ražo arī Brydge (BrydgePro ClamCase+ for iPad Pro) un daži citi ražotāji.

    iPad Pro 015

    Ekrāns

    iPad Pro ir ieguvis 12.9 collu ekrānu, tā laukums ir par 78% lielāks, ja ekrāna salīdzina ar iPad Air 9.7 collu ekrānu. Milzīgais iPad Pro ekrāna laukums ir paredzēts produktivitātes celšanai, bet tas ne vienmēr palīdz, dažreiz pat traucē.

    Ekrānam ir 2732 x 2048 izšķirtspēja, kas dod aptuveni 264 ppi ekrāna punktu blīvumu. Tāds pats ekrāna punktu blīvums ir iPad Air 2. iPad Pro ekrānam ir lielāks pikseļu skaits par 15 collu Retina MacBook Pro ekrānu.

    iPad Pro 010

    Apple apgalvo, ka iPad Pro ekrāns ir ļoti energoefektīvs, tas pat pielāgojot atsvaidzes intensitāti atkarībā no ekrānā redzamā un lietotāja darbībām. Apple uzsver, ka teksta pārskatīšanas laikā atsvaidzes intensitāte tiek samazināta no 60 līdz 30 reizēm sekundē.

    Atļaušos piebilst, ka iPad Pro ekrāns ir perfekti pielāgots Apple izvēlētajām iOS saskarnes krāsām, bet ne visās vietās iOS saskarne ideāli izskatās 12.9 collu ekrānā. Turklāt iOS neļauj pielāgot vairākas nianses, kas lietotāja ikdienu padarītu patīkamāku tik liela ekrāna izmantošanai.

    iPad Pro 034

    Jauda

    iPad Pro ir ieguvis A9X procesoru, kas esot gandrīz divas reizes ātrāks par iPad Air 2 izmantoto A8X procesoru. Apple uzskata, ka A9X procesors padara iPad Pro par visātrāko iOS viedierīci, turklāt līdzīgas jaudas procesors citās iOS ierīcēs tuvākā gada laikā neesot gaidāms. Apple uzskata, ka pagaidām reti kura lietotne ir spējīga pieprasīt esošās A9X procesora jaudas, tāpēc A9X uzstādīšana citās ierīces ar mazāku ekrāna izšķirtspēju ir lieka.

    iPad Pro 002

    iPad Pro A9X procesora jaudas ir paredzētas nākotnē gaidāmām attēlu apstrādes lietotnēm. Apple ir iedevis lietotņu izstrādātājiem ļoti jaudīgu planšetdatoru ar izcilu ekrānu, jāsagaida, kad izstrādātāji izveidos spējīgas lietotnes.

    Baumu līmenī tiek uzskatīts, ka iOS attīstības gaitā iPad Pro iegūs vairākas būtiskas iespējas, kas arī spēs izmantot lielo procesora jaudu. Šīs iespējas nebūs pieejamas mazāka izmēra iPad un iPhone.

    Akumulators

    Apple ir norādījis, ka iPad Pro akumulators nodrošinās 10 stundu darbību tīmekļa pārlūkošanai vai filmu skatīšanai. Tikpat ilgu lietošanu ar vienu uzlādi nodrošina iPad Air 2.

    iPad Pro, protams, ir saņēmis arī Low Power Mode, kas ir viens no iOS 9 operētājsistēmas jaunievedumiem. Kopā ar jau iepriekš minēto ekrāna iespēju samazināt kadru nomaiņas skaitu, iPad Pro varētu sasniegt arī vēl labākus rādītājus par ražotāja solīto.

    iPad Pro 030

    Te gan jāatzīmē, ka pamatīgā Li-Ion 10 307 mAh akumulatora uzlāde var aizņemt pat vairākas stundas, bet tā ir neliela cena par iegūto darbības ilgumu. Jāatceras, ka iPad Pro akumulatoram var nākties uzlādēt arī Pencil un darbināt Smart Keyboard.

    Kamera

    Jau atkal iPad Pro kameras sakrīt ar iPad Air 2 kamerām – aizmugurē ir 8 megapikseļu iSight kamera, priekšā ir 2.1 megapikseļa kamera.

    iPad Pro galvenajai 8 megapikseļu kamerai ir uzlabota sejas atpazīšanas funkcija, iespēja izveidot panorāmas attēlu līdz pat 43 megapikseļiem, visai spējīga „burst” (vairāki kadri pēc kārtas) funkcija.

    Video uzņemšana nav iPad Pro jājamzirdziņš – 1080p ar 30 kadriem sekundē ir pamaz tik jaudīgam planšetdatoram. Te jānorāda, ka iPad Pro kameras maksimālā izšķirtspēja ir 3264 x 2448, bet 4K video (2160p) izšķirtspēja ir 3840 x 2160. Bet vismaz 60 kadrus sekundē 1080p izšķirtspējai gan varēja Apple mums piešķirt. Papildus pieejama video uzņemšana ar 120 kadriem sekundē, veidojot palēninātu video.

    iPad Pro izmantošana par fotoaparātu nav ideāla. Pirmkārt traucē pamatīgais planšetdatora izmērs un apkaunojums. Otra lielā problēma ir kadra izkustināšana, jo starp kameras aci un ekrānā esošo slēdža pogu veidojas pamatīgs attālums. Būs kā Arhimēdam ar sviru, atbalsta punktu un zemeslodes pacelšanu.

    iPad Pro foto 009 iPad Pro foto 002 iPad Pro foto 008

    iOS

    iOS operētājsistēma parasti nekādas papildus apzelēšanas neprasa, bet būtu jāpiemin pāris lietas, kas nedaudz nepatīkami izcēlās uz pārējās, lieliski nostrādātās operētājsistēmas fona.

    Visai dīvaini izskatās 4 x 5 ikonu izkārtojums tik milzīgā ekrāna laukumā. Tīmeklī tā ir viena no biežākajām sūdzībām par iPad Pro. Ekrāna laukums varbūt arī ir lieliski piemērots divu blakus izvietotu lietotņu darbināšanai, tomēr ekrāntastatūras izmantošana ir ļoti apgrūtināta.

    Tieši šī iemesla dēļ vērsos pie trešo pušu ekrāntastatūras lietotņu izmēģināšanas. Un te nonācu pie vēl vienas interesantas nianses – iOS operētājsistēma ļauj (ne pārāk graciozi, tomēr ļauj) uzstādīt, piemēram, SwiftKey, kas ir superīgākā Android operētājsistēmas ekrāntastatūra. Diemžēl iOS ne vienmēr izvēlas palaist SwiftKey (lasi, ne visās lietotnēs), kaut arī tā ir izvēlēta par noklusējuma tastatūru. Iespējams, ka tā ir kāda iOS vai SwiftKey programmatūras nianse.

    iPad Pro 032

    Divu lietotņu režīma darbināšana ir nedaudz ķēpīgāka, kā biju no Apple gaidījis. Sākotnēji ir jāatver vaļā pilnekrāna režīmā kāda lietotne, piemēram, Safari. Pēc tam, paslidinot pirkstu no labās ekrāna malas, var izvēlēties citu lietotni, piemēram, Calendar, kas novietosies blakus Safari.

    Jaunatvērto lietotni varēsi izstiept pa pusi no ekrāna, kamēr „veco” Safari varēsi izplēst arī lielāku par pusi no ekrāna. Samainīties izmēru „lomām” Safari ar Calendar nevarēsi. Tad ir jāver viss ciet, pirmais jāver Calendar, pēc tam Safari.

    Ja kāds man prasītu – Apple būtu beidzot labs brīdis doties „pieredzes apmaiņā” uz Samsung saskarni.

    Apple Pencil un Smart Keyboard

    Lai arī Stīvs Džobss izsmēja irbuļa nepieciešamību mobilajās viedierīcēs, tomēr beidzot arī Apple fani un izmantotāji tiek pie sava pietiekami dārgā Pencil. Uzskatu, ka Pencil ir gandrīz obligāts izdevumus, kas būtu jāpieskaita pie iPad Pro iegādes cenas. Apple Pencil cena ir visai ievērojami 120 eiro.

    Apple Pencil irbulis savu vietu noteikti atradīs zīmēt protoša iPad Pro īpašnieka ikdienā. Visticamāk, Apple tieši vilina digitālās mākslas veidotājus iPad Pro ar Pencil irbuli.

    iPad Pro 007

    Apple Pencil uzlāde notiek to ievietojot iPad Pro Lightning pieslēgvietā. Šī darbība pacels iPad Pro nedaudz no galda virsas, kas ir visai dīvaini un Apple šādu niecīgu niansi varēja novērst. Apple uzsver, ka 15 sekunžu ilga uzlāde nodrošinās Pencil darbību vismaz 30 minūšu garumā. Ak, jā, Pencil savienojas ar iPad Pro ar Bluetooth palīdzību.

    Smart Keyboard ir Apple vēlme sacensties ar Microsoft Surface hibrīddatoru sēriju. Surface datori ir viens no Microsoft veiksmes stāstiem, to pārdošanas apjomi esot negaidīti lieli un turoties tādi jau pāris gadus.

    iPad Pro 006

    Apple Smart Keyboard ir gluži kā Smart Cover ar iekšā esošu klaviatūru. Smart Keyboard atbalsta iPad Pro, kad tas novietots uz galda, kā arī piedāvā visai ērtu teksta ievades iespēju. Gandrīz 13 collas lielais planšetdators ļauj sev pievienot fizisku tastatūru, kuras izmērs atbilst normāla izmēra klēpjdatora tastatūrai. Nekādas sīciņas podziņas, viss ir nostrādāts perfekti ērti. Apple Smart Keyboard cena ir augsta – ap 190 eiro.

    iPad Pro 014

    Noslēgumā

    iPad Pro ir pietiekami dārgs un specifiski izmantojams planšetdators, lai tā iegādi pamatīgi apsvērtu. iPad Pro cena varbūt pati par sevi nav briesmīga, tomēr, piepērkot klāt klaviatūru, par to pašu naudu sanāktu 13.3 collu MacBook Air. Apple izstrādātais irbulis ir ideāls rīks māksliniekiem un, manuprāt, arī labākais iPad Pro pārdošanas ierocis.

    Apple, reklamējot iPad Pro, bieži piesauc produktivitāti, bet tā ir panākama tieši ar visai dārgo Apple Pencil un Smart Keyboard aksesuāru iegādi. Tad pat man ir jāpiekrīt – iPad Pro kļūst par darbarīku noteiktu jomu speciālistiem. Produktivitātei īsti nepalīdz neesošais iOS vairākuzdevumu režīms.

    iPad Pro 018

    Visai ierobežots ir iOS foto un attēlu apstrādes lietotņu skaits. Šo to piedāvā Adobe, tomēr profesionāļu līmeņa foto un video apstrādes lietotnes ir ierobežotā skaitā. Zīmēšanai paredzēto lietotņu skaits un iespēju izvēle ir krietni plašāka.

    Tiek minēts, ka iPad Pro ir spēļu entuziastu sapnis – A9X procesors ir ātrs, bet nāksies iegādāties iPad Pro ar 128 GB atmiņu. 32 GB var izrādīties par maz, citu atmiņas iespēju iPad Pro klāstā nav.

    P.S. Nobeigumā varam ieteikt izlasīt Latvijā labi zināmā karikatūrista Gata Šļūkas pieredzi izmēģinot iPad Pro.

    Paliels, nedaudz specifiski pielietojams planšetdators ar klēpjdatora aizstājēja pazīmēm. Jāiegādājas komplektā ar Apple Pencil un Smart Keyboard, lai iPad Pro spētu tēlot klēpjdatoru.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    9
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    31 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    18.03.2016 11:35

    divi mazi komenti – 4×5 ikonas… tas ir…nē, tas pat nav arhaisms, bet stulbums… Man viena pazīstama māksliniece, kas vispār ir rūdīta mac fane pēc ilgas salīdzināšanas šis vs surface jaunais, paņēma tieši surface. zīmēšana pilnvērtīgā ofisā versus šajā esot kā izmantot paint :D gan programātiskajā laukā gan irbulis ar esot labāks surfeisam.

    Jokman
    18.03.2016 11:38

    Domāju, ka šis verķis savu potenciālu var parādīt tikai ar labi izstrādātām specifiskām trešo pušu lietotnēm kur ir nepieciešama liela grafiskā jauda. Neredzu to mājsaimniecībās kā noderīgu.

    Suklis Bobs
    18.03.2016 15:12
    Reply to  Jokman
    Edža
    18.03.2016 12:14

    Man domāt, ka lbākais pielietojums šitam verķim ir šis [youtube http://www.youtube.com/watch?v=CCcCOnw2-zk&w=560&h=315%5D

    Kad cilvēki pamet darbu Apple, tad māk uzražot arī kaut ko sakarīgu priekš iMantu izmantošanas.

    18.03.2016 12:21

    Vērtēt planšetei kameru un likt to pie kopējā vērtējuma, manuprāt ir absurdi.

    18.03.2016 12:30
    Reply to  davfreim

    Pavisam noteikti nē. Ja kamera ierīcē ir iekļauta, tad tās kvalitāte ir jāņem vērā.

    18.03.2016 12:53

    Protams, ka jāņem vērā, bet vai tiešām planšetei ir vajadzīgs, kas vairāk par tiem standarta 8-12mpx? Kamera visās normālās planšetēs spēj pildīt savu funkciju, stipri šaubos, ka kādam tas ir “selling-point”.

    Runa neiet par esamību vai neesamību, bet par to, ka, manuprāt, iekļaut kopējā vērtējumā kameru un likt uz to tik lielu uzsvaru (1/6 daļu no vērtējuma veido kamera) ir nejēdzīgi, bet nu tās ir manas domas. Runa šeit neiet konkrēti par iPad, bet par visām planšetēm.

    Janis
    18.03.2016 14:26
    Reply to  davfreim

    Man arī liekas ka kamera ir jāņem vērā, 99% gadījumu visi ražotāji ieliek sliktākas kameras nekā savos viedtālruņu flagmaņos!
    Manuprāt tas ir kaut, kāds sviest, ja taisi, atbildošu ierīci ar atbilstošu cenu tad iemet vismaz labāko kameru, kāda pieejam ražotājam, nevis kaut, ko downgreido!!

    ervinsasaris
    19.03.2016 10:32
    Reply to  Janis

    es gan personīgi vispār neredzu jēgu no kameras 13 collu lielā ierīcē, tas ir tāpat kā staipīt laptopu līdzi kā savu selfiju aparātu

    PurvaVelns
    19.03.2016 10:47
    Reply to  ervinsasaris

    skaidrs, ka neredzi, neesi jau arī mērķa auditorija. parunā ar māksliniekiem, arhitektiem, kas šādas ierīces lieto. skicē kaut ko. ierauga kaut ko, nofotografē, izmano skicēs elementus utt. ui ku plašs lauks. un kāpēc gan tad neizmantot labāko? skatoties cik kameras modulis maksā – uz šāda aparāta kopējo cenu tās ir kapeikas!!!

    Janis
    19.03.2016 19:48
    Reply to  ervinsasaris

    Nav jau runa TIKAI par so planseti.
    Jebkura gadijuma ierice ir domata lai to vazatu lidzi un ja ir kamera(un manuprat tikai normali ja ir) tad tai ir jabut maksimali labai protams viss atkarigs no kopejas plansetes cena bet ja tas ir dargakaus gals razotajam, tad butu tikai normali, ja butu ari laba kamera.
    Piemeram šaja gadijuma, nu kadel nevareja vis but takā iPhone6s?
    Bet nee kaut kads downgreids, ka jau visam plansetem….

    Janis
    19.03.2016 19:49
    Reply to  ervinsasaris

    Un vispar tavuprat kamera ir tikai selfiju rīks?:D

    ervinsasaris
    20.03.2016 09:43
    Reply to  Janis

    tas bija tikai salīdzinājums, selfiju kameras telefonos vispār neizmantoju

    Janis
    20.03.2016 12:14
    Reply to  ervinsasaris

    Nu ļoti slikts salīdzinājums:D

    PurvaVelns
    18.03.2016 12:47
    Reply to  davfreim

    kad taisīsi savu blogu, varēsi iekšējos monologus izvērst

    18.03.2016 12:49
    Reply to  PurvaVelns

    pasmirdi pasmirdi.

    PurvaVelns
    18.03.2016 13:33
    Reply to  davfreim
    18.03.2016 14:22
    Reply to  PurvaVelns

    Stop! Pietiks! Tas attiecas uz abiem!

    Kaspars
    21.03.2016 14:42
    Reply to  davfreim

    Es arī pasmaidīju par tiem kameras attēliem un vērtējumu.

    Note
    18.03.2016 12:41

    Visu cieņu Apple, bet man šķiet ka ar to irbuli galīgi garām nošāvuši! Vai to irbuli ir paredzēts nēsāt atsevišķā somā!? Lādēt irbuli, common?
    Parastam Galaxy note 3,4,5, irbulis iespraužas korpusā, lai vienmēr būtu pa rokai. Un samsungam irbuli nav jālādē, kaut irbulim ir pat vadības poga!

    18.03.2016 12:46
    Reply to  Note

    Vai esi mākslinieks, kas ir mēģinājis nopietnai zīmēšanai izmantot gan Samsung S Pen, gan Apple Pencil? Vai tās vispār ir salīdzināmas ierīces (aksesuāri)? It kā jā, bet vai tieši?

    P.S. Labs materiāls par to kā vispār darbojas S Pen: http://www.androidauthority.com/break-it-down-how-does-the-s-pen-work-154435/

    digitalk
    18.03.2016 13:24

    Wacom tomēr rullē, linkā uz Gata apskatu no profa viedokļa tas izlasāms starp rindām. iZīmuli neesmu aptaustījis, bet Samsunga piltene neatstāja paliekošu iespaidu salīdzinājumā ar manu baraholkā nopirkto ThinkPad X200 Tablet ar Wacom irbuli.

    Kaspars_
    18.03.2016 15:17

    Negribu piekrist, ka viņi iet MS pēdās, jo iOS nav pilnvērtīga datora OS, kamēr Surface var aiznest mājās un saslēgt pie 2 monitoriem, visas pārējās normāla datora perifērijas un lietot kā normālu datoru ar i7 procesoru, ja ar šo mēģināsi to pašu, tad attapsies diezgan neveiklā situācijā un pie iOS veikala aplikācijas.. Nu nav viņš nekam tādam paredzēts..

    Es aprakstā būtu arī iekļāvis bildi ar to irbuli planšetes portā ;)

    PurvaVelns
    18.03.2016 15:49
    Reply to  Kaspars_

    baidījās spraust, lai nenolauztu. man meitene teica, ka esot bail.

    digitalk
    19.03.2016 19:12
    Reply to  PurvaVelns

    labs, divdomīgs teksts, ja izrauj no konteksta :D

    deni2s
    19.03.2016 20:46

    Kas ir apkaunojums?

    digitalk
    19.03.2016 21:26
    Reply to  deni2s

    varbūt saīsināts kaunuma apmatojums? ;)

    bombelats
    20.03.2016 11:12
    Reply to  deni2s

    jā,šo teikumu lasīju vairākkartīgi, lai noķertu kontextu. Neizdevās. ?

    21.03.2016 13:52
    Reply to  deni2s

    Apkaunojums no vārda kauns.

    Kaspars
    21.03.2016 15:00

    Surface Pro drīzāk konkurē ar Mac 12 un 13 collu laptopiem, gan cenas, gan pielietojuma ziņā. Šī tablete tāds mazliet joks par tēmu, iPod Mini versijas transformācija uz Pro būtu lietderīgāka par šo, vismaz saglabātu kompaktumu

    PurvaVelns
    22.03.2016 20:58
    Reply to  Kaspars

    mac 12 un 13 laptopiem nevar noņemt klaviatūru un nav irbuļa. Tad jau var teikt, ka kūtsmēslu šķipele konkurē ar slaukšanas aparātu… **

    Reklāma
    Paliels, nedaudz specifiski pielietojams planšetdators ar klēpjdatora aizstājēja pazīmēm. Jāiegādājas komplektā ar Apple Pencil un Smart Keyboard, lai iPad Pro spētu tēlot klēpjdatoru.Apple iPad Pro apskats