Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Band 2 apskats

    Xiaomi pārāk sarežģījis programmatūru, tomēr Mi Band 2 uzskatāms par vērtīgu pirkumu.

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ka cilvēki labprātāk izvēlas lētākas lietas, it īpaši, ja tās spēj pilnībā aizstāt dārgo zīmolu piedāvājumu. Xiaomi ir gandrīz unikāls Ķīnas viedierīču zīmols, kas spēj piedāvāt dažādus aksesuārus par 10 reizes lētāk nekā lielie konkurenti. Pie tam, šajā gadījumā viss ir kārtībā arī ar kvalitāti.

    Šoreiz sadarbībā ar TinyDeal interneta veikalu izmēģināšanai ir saņemta Xiaomi Mi Band 2 fitnesa aproce, kas izceļas uz kopējā, pelēcīgā fona ar nelielu ekrāniņu, optisko pulsa mērierīci un ļoti zemu cenu. Mi Band 2 ir ražotāja pirmā fitnesa aproce ar ekrānu.

    Reklāma

    Xiaomi ir spējis pārdot 10 miljonus Mi Band fitnesa aproču 2015. gadā vien. Tādējādi Mi Band zīmols ieņem trešo vietu pasaulē aiz Fitbit un Apple spējām pārdot valkājamas viedierīces.

    mi-band-2-014

    Mi Band 2 ļoti zemā cena un samērā plašā pieejamība tīmekļa veikalos varētu nodrošināt Xiaomi pat pirmo vietu šogad, jo Apple ne pārāk veicas ar Watch pārdošanu.

    Izskats un uzbūve

    Mi Band 2 fitnesa aproce paredzēta valkāšanai visu diennakti, tāpēc tā ir maza, viegla, nemanāma. Aprocei ir 0.42 collu OLED ekrāns, kas pārklāts ar skrambu drošu stiklu. Stikls tiešām ir labs, neviena būtiska švīka ekrāna manā Mi Band 2 lietošanas laikā neradās.

    Aprocei ir tikai viena skārienjūtīga poga, kas ļauj aktivizēt ekrānu un iziet cauri vairākām sadaļām, piemēram, pulkstenim, soļu skaitam, sirds sitieniem, noietajam attālumam. Xiaomi izstrādātā lietotne ļauj pielāgot izmantot ekrānu skaitu un saturu.

    mi-band-2-008

    Xiaomi uzsver, ka silikona siksniņa ir veidota no daļēji elpojoša silikona, kas atgrūž netīrumus. Mi Band 2 siksniņas pieejamas melnā, oranžā, zaļā un zilā krāsā. Siksniņa ir vienkārši aiztaisāma, un tā man divu nedēļu laikā ne reizi neatvērās pati no sevis. Manuprāt, tas ir ļoti labs rezultāts.

    Mi Band 2 aproce saņēmusi IP67 mitruma un putekļu, kas nozīmē, ka ar aproci vari iet dušā, mazgāt traukus, bet ne iet peldēties vai pirtī. Visticamāk, pēc mazgāšanās būtu jānoslauka Mi Band 2 uzlādes kontakti, jo citiem ražotājiem ir gadījies, ka tie sāk apsūbēt.

    mi-band-2-011

    Optiskais sirdsdarbības sensors

    Xiaomi apgalvo, ka ir pamatīgi uzlabota Mi Band 2 optiskā sirdsdarbības sensora darbība, kad to salīdzina ar nedaudz vecāko Mi Band Pulse modeli. Mi Band 2 ir arī uzlabots soļu skaitīšanas algoritms, tas tiešām ir precīzs. Saskaitīju, ka uz noietiem 200 soļiem kļūda bija 3 soļi.

    Optiskais sirdsdarbības sensors pieskatīs arī gulēšanu, lai precīzāk varētu noteikt miega fāzes. Par miega režīma precizitāti spriest nevarēšu, jo vienkārši tajā laikā gulēju. Bet, manuprāt, Mi Band 2 diezgan ātri saprot, ka esi apgūlies un sāc atpūsties.

    mi-band-2-scr-006

    Par optiskā sirdsdarbības sensora precizitāti biju visai pārsteigts. Protams, nevar gaidīt, ka optiskais sirdsdarbības sensors strādās tikpat labi kā pulsa jostiņa, sēžot vai guļot Mi Band 2 rādīja visai tuvus rezultātus manam Suunto pulkstenim. Sporta laikā gan dažkārt rādījumi novirzījās pat par 15 sitieniem minūtē, bet pieļauju, ka varbūt vajadzēja pievilkt siksniņu nedaudz ciešāk.

    Mi Band 2 spēj automātiski atpazīt, kad lietotājs uzsāk sportošanu, piemēram, skriešanu. Diemžēl velobraukšanu Mi Band 2 aproce nespēj nekādi automātiski atšifrēt, jo laikam trūkst raksturīgas roku kustības. Parasti gan sporta atpazīšana aizņem vismaz divas minūtes, kas ne visiem būs pieņemami.

    mi-band-2-scr-004

    Mi Fit lietotne

    Lietotne ļauj pielāgot Mi Band 2 parādītos ekrānus, aktivizēt dažādas iespējas, piemēram, miega laikā mērīt pulsu. Ar Mi Fit lietotnes palīdzību varēsi uzkrātos datus sinhronizēt arī ar Google Fit vai Health lietotni Apple ierīču gadījumā. Lietotne ļauj iestatīt modinātāju, pielāgot paziņojums utt. Tāpat lietotnē ir iebūvēts sportošanas režīms, kas mēra sirdsdarbību, attālumu, ātrumu.

    Nevaru teikti, ka kļuvu par dižu Mi Fit lietotnes fanu, jo informācijas atrašana dažkārt bija pārlieku neintuitīva, cipari un burti ir pārāk sīki. Mi Fit lietotne, manuprāt, ir visai haotiska. Pat pēc vairāku nedēļu lietošanas bija problēmas atrast vēlamo sadaļu. Varētu vēlēties, lai visu statistiku būtu iespējams aplūkot tīmekļa pārlūkā, līdzīgi kā to nodrošina Garmin, TomTom, Polar u.c. ražotāji. Mi Band 2 gadījumā nākas iztikt ar to, ko aproce spēj sinhronizēt ar Google Fit.

    Pastāv iespēja aktivizēt dažādus paziņojumus no viedtālruņa. Īsziņas tekstu nelielais Mi Band 2 ekrāns neparādīs, bet būs vismaz skaidrs, ka kaut kas ir atnācis. Līdzvērtīgi darbojas vairums fitnesa aproču ar maziņiem ekrāniņiem. Pastāv iespēja aktivizēt izkustēšanās atgādinājumu, bet man tas šķita visai kaitinošs.

    Līdzīgi kā citas Bluetooth ierīces, arī Mi Band 2 spēj atslēgt Android viedtālruni, kad aproce atrodas viedtālruņa tuvumā. Mi Fit un attiecīgi arī pati Mi Band 2 aproce sadarbosies ar Android 4.4 vai jaunākiem viedtālruņiem, kā arī ar iPhone ar iOS 7.0 vai jaunāku operētājsistēmas versiju.

    mi-band-2-scr-009

    Pulsa aktivizēšana citās lietotnēs var izrādīties gana ķēpīga. Endomondo atpazina un spēja savienoties ar Mi Band 2 kā Bluetooth SMART ierīci, bet nespēja aktivizēt un nolasīt pulsu. Te nāk talkā trešo pušu izstrādāta Mi Heart Rate lietotne, bet būs jāveic pirkums lietotnē, lai tā darbotos ilgāk par 10 minūtēm. Tiesa, arī konkurentiem ir redzētas Bluetooth savienošanās problēmas, bet tās nenākas risināt ar maksas lietotni.

    Akumulators

    Xiaomi Mi Band 2 aproce ir ieguvusi ne pārāk ietilpīgu 70 mAh akumulatoru, ražotājs sola vismaz 20 dienu darbību ar vienu uzlādi. Pie manis esot, Mi Band 2 aproce nedēļas laikā tērēja ap 20% no enerģijas, tātad pietiktu vismaz četrām, varbūt pat nepilnām piecām nedēļām. Aktivizēts bija viss, atskaitot kustēšanās atgādinājumu.

    mi-band-2-005

    Nekādas dižas izmaiņas neieviesa arī sirdsdarbības mērīšana miega laikā, kaut lietotne brīdināja, ka tā pamatīgi ēdīs akumulatoru. Te gan būtu jānorāda, ka Mi Band 2 aproces OLED ekrāniņš ir salīdzinoši blāvs, bet to var pietiekami labi saskatīt arī gaišā dienas laikā. Līdzīgas idejas Garmin Vivosmart HR fitnesa aproce ar vienu uzlādi nodzīvoja aptuveni piecas dienas. Nevarētu teikt, ka Garmin Vivosmart HR bija daudz spējīgāka fitnesa aproce par Mi Band 2.

    Kopumā – nav sajūtas, ka paziņojumu saņemšanai un optiskā sirdsdarbības sensora darbināšanai būtu milzīga ietekme uz Mi Band 2 akumulatoru. 20 līdz 30 dienu darbība ar vienu uzlādi mūsdienās viedierīcēm uzskatāma par mazu brīnumu.

    mi-band-2-015

    Gala vārds

    Mi Band 2 aproce nebūtu dēvējama par universālu pirkumu. Ja tiešām vēlies sporta aproci ar iespēju skaitīt soļus un mērīt miegu, tad būs jāmeklē kāda alternatīva. Sportam Mi Band 2 aproces spējas ir par vāju.

    Lai ikdienā pieskatītu soļu daudzumu un gulēšanu, Mi Band 2 aproce būs tieši laikā. Tā noderēs arī pilnīgam skriešanas iesācējam, bet, kā jau sacīju, sporta entuziastiem ir jālūkojas uz kādu nopietnāku ierīci. Precīzam pulsa nolasījumam nāksies samērā cieši piežņaugt siksniņu.

    Patika, ka Mi Band 2 aproce ar vieglu skārienu uzreiz parāda pulksteni. Neaiztiekot viedtālruni pieejama informācija par soļu skaitu, aptuvenu noieto kilometru daudzumu, ir iespēja uzreiz izmērīt sirds sitienu skaitu.

    mi-band-2-010

    Lielākais Mi Band 2 aproces mīnuss ir visai haotiskā lietotne un web saskarnes neesamība. Vari savienot Mi Fit lietotni ar Google Fit, bet tas ne tuvu nebūs ideāls risinājums. Nespēja ar bezmaksas risinājumiem sadarboties ar Endomondo un citām sporta lietotnēm ir grūti piedodams mīnuss, jo parasti gribas visu un uzreiz. Tā vietā nākas slēgt iekšā neoficiālu Mi Heart Rate lietotni, aktivizēt pulsa nolasīšanu, doties uz Endomondo un tikai tad uzsākt sporta nodarbības reģistrēšanu.

    Kopumā uzskatu, ka Mi Band 2 fitnesa aproce ir pietiekami lēta un labi izstrādāta, lai varētu apsvērt tās iegādi. Mi Band 2 būs lētāka par konkurentiem, tā nodrošina gandrīz visas fitnesa aproču darbības, ļoti garu darbības laiku ar vienu uzlādi. Aproci var iegādāties arī pie mūsu sadarbības partnera TinyDeal.

    Patika

    + cena

    + ekrāns

    + akumulators

    Nepatika

    – programmatūra

    – nav web saskarnes

    – grūti savienot ar citām sporta lietotnēm

    Xiaomi pārāk sarežģījis programmatūru, tomēr Mi Band 2 uzskatāms par vērtīgu pirkumu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis Jurjans
    14.11.2016 14:40

    Pats jau vairāk kā pusotru gadu lietoju – sākumā oriģinālais miBand, tagad 1S jeb Pulse versija.
    Lielākā problēma – atrast lādētāju, jo to tiešām nevajag bieži. Tas arī ir šīs ierīces pluss – mazs, nemanāms sabiedrotais ikdienā, par kuru nav jādomā un īpaši jāatceras.
    Iemigšanas un pamošanās laikus skaita precīzi. Līdz minūtei. Tiesa, vismaz iepriekšējās paaudzes nesaprot, ja noliecies vakarā pagulēt un tad piecelies. Bet tas arī nav standarts. Arī miegu ilgāku par 12h nereģistrēja. Bet arī tas negadās bieži.

    Arturs
    14.11.2016 15:09

    vienīgi cik saprotu tad pieejams tikai melns?
    Vismaz atsevišķi orģinālās xiaomi aproces (tikai mi band 2 aproci) citās krāsās neesmu atradis kur nopirkt.
    Pirku no https://www.ibuygou.com/ kas ir oficiālais xiaomi resellers. un arī viņi apgalvo ka xiaomi neražo mi band 2 aproces atsevišķi…
    A.

    Aleksis
    14.11.2016 15:10

    Lietoju Mi Band 2 kādu mēnesi pusotru, varbūt pat jau vairāk.
    Viena lieta, ko varu pateikt – sirds ritmu viņa man mēra pilnīgi aplami. Vispār pat tuvumā nav pie slodzēm. Virs 100 sitieniem vispār praktiski nereāli ieraudzīt, bet pie slodzes to sitienu ir krietni vairāk.
    Izmantoju pagaidām miega monitoringam, to + – OK mēra 80% nakšu, pārējās mēdz būt pilnīgs sviests.
    Uz telefona izmntoju Mi Band Tools aplikāciju. Maksas, bet ir daudz vairāk iespēju. Var pulsu monitorēt nepārtraukti automātiskā režīmā vai arī iestatīt noteiktu laiku. Var uzlikt lai notifikācijas uz aproci parādās tikai par noteiktiem notikumiem noteiktās aplikācijās. Piemēram whatsapp ziņa no kāda konkrēta viena cilvēka. Un ir Power nap režīms…

    14.11.2016 15:21
    Reply to  Aleksis

    Man arī sākumā šķita, ka mēra aplami, bet aproce ir jāliek virs locītavas un jāpaspēlējas ar sažņaugšanas stiprumu. Tad ieguvu aptuveni +/- 5 sitienus, ko var norakstīt uz informācijas aktualizēšanas biežumu.

    Ja aproce ir par vaļīgu un tuvāk plaukstai (zem locītavas), tad tiešām ir pat līdz 20 sitieniem minūtē atšķirība.

    Prusljix
    14.11.2016 15:39

    Cena gan jūsu sadarbības partnerim diezgan iespārda ;) Gandrīz 2x no tā, kā tirgo konkurentu kantori.

    14.11.2016 15:42
    Reply to  Prusljix

    To nu mēs nekādīgi nevaram ietekmēt.

    14.11.2016 15:47
    Reply to  Prusljix

    Ja pārslēdz uz Ķīnas noliktavu, tad nav tik asiņaini, bet ar muitu un PVN nomaksu var iznākt kādas darīšanas.

    digitalk
    20.11.2016 15:10
    Reply to  Prusljix

    šobrīd $28.43, ja kas.

    KKTK
    14.11.2016 17:21

    Ir kāds gulēšanas gadžets, kas nav jāšņaudz ap roku, bet ko var nolikt blakām gultai lai šis klausās manu grozīšanos un pamodina laikā? Tāpat kā telefoniem ar aplikāciju, tikai lai nav truba jāliek gultā blakus…

    Krotow
    22.11.2016 12:59
    Reply to  KKTK

    Kam tev telefons? Ievies gultu, kas tevi no rīta pēc modinātāja zvana izmet laukā :)
    http://6abc.com/technology/watch-inventor-creates-bed-that-ejects-you-in-the-morning/899588/

    GB
    15.11.2016 09:33

    Cik gara siksniņa ir aprocei? Pirmajam Mi Band man bija jāliek uz pēdējā cauruma. Tad pasūtīju neoriģinālo. Tā bija garāka, bet nekvalitatīvāka.

    15.11.2016 10:38
    Reply to  GB

    Precīzi nepateikšu, bet man ir 21 cm ap roku, brīvi palika 3 caurumi sporta režīmā (vairāk sažņaugts, lai lasa pulsu), vai 2 brīvi caurumi ikdienai (jau diezgan brīvi). 22.5…23 cm rokai nekādām problēmām nevajadzētu būt.

    Pumba
    22.11.2016 10:31

    Runājot par saskarni, bēdīgāk ir ar Mi Router 3. Tur pat viņi nav papūlējušies ielikt EN valodu WEB saskarnei. Bet savādāk ļoti labs rūteris ar telefona aplikāciju. Tur gan ir EN. Nopirku patestēt. Strādā stabili.

    A-Z
    24.11.2016 21:16

    Pašam bija aš divas pirmās sērijas Mi aproces, pati pirmā ar krāsainām diodēm un otrā jau 1S modelis ar baltām diodēm.
    Abos gadījumos pazaudēju, pirmajā pats modulis rāpojot pa sniegu/zemi kaut kur izlocījās ārā no mīkstās silikona siksniņas un bija ar galiem, otrajā reizē vienkārši velkot nost mugursomu tika aizķerta siksniņa un aproce kā nebijusi, tā kā aproce ir ļoti viegla, tad, saprotams, to pamanīju vairs tad, kad biju n-tos kilometrus tālu un ej nu ķer vēju logā ;)!
    Ja šai Miband 2 aprocei ir tik pat čābīga silikona/līdzīga materiāla aproce, no kuras var netīšām izļurkāt ārā pašu moduli vai vienkārši atkabināt aproci no rokas to netīšām aizķerot, tad šitā aproce nekam neder, vien vējā izsviesta nauda, jo agri vai vēlu pazudīs.
    Vajag tomēr normāli iestiprināt gan moduli aprocē, gan pašai aprocei būtu jābūt ar kvalitatīvu pulksteņ-veidīgo stiprinājumu siksiņai, man ne ar vienu no G-Shockiem nav bijušas problēmas, nekad nav pazudis.

    Ritvars Balodis
    28.11.2016 12:27
    Reply to  A-Z
    A-Z
    28.11.2016 14:51

    Jā, Ritvar, paldies, par šiem zinu, tādi bija arī iepriekšējo aproču modeļiem, es te vairāk biju domājis, ka šādiem būtu jānāk standartā, jo kaut kā dīvaini pirkt aproci un tad vēl tai normālu rokassprādzi, kurā likt, tad jau viņi varēja tirgot pliku aproci komplektā ar paša izvēlētu rokassprādzi, tas būtu saprātīgāk.

    gg
    02.01.2017 09:08

    pilnīgi nederīgs crap’s. pirmo nopirku un noliku plauktā. softs nelietojams.

    Toms Kleinšmits
    05.11.2018 11:39

    Pats lietoju jau vairākus mēnešus. Ja atskaita to, ka nekādi nevarēju piedabūt aproci strādāt ar oriģinālo aplikāciju, tad viss ir diezgan lieliski par šādu cenu. uzrakstīju nelielu savu pieredzi par šo aproci https://amazingmrtom.blogspot.com/2018/11/xiaomi-mi-band-2-viedaproce.html

    Reklāma
    Xiaomi pārāk sarežģījis programmatūru, tomēr Mi Band 2 uzskatāms par vērtīgu pirkumu.Xiaomi Mi Band 2 apskats