Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P10 Lite apskats

    Gaidām cenas kritumu...

    Jaunākie raksti

    Ražotāji savu vārdu tirgū nes ar flagmaņu izlaišanu, piedāvājot pašu, pašu labāko par visai dullu cenu, bet īstie darba rūķi ir vidējās klases viedtālruņi. Tieši tie nodrošina lielākos pārdošanas apjomu rādītājus, iespēju pārdot dažādus aksesuārus un, iespējams, arī vērā ņemamu daļu no peļņas.

    Huawei pavisam noteikti ir viens no retajiem retajiem viedtālruņu ražotājiem, kas vidējās klases modeļos piedāvā pārsteidzoši labu tehnisko specifikāciju. Tas jau pierādījies iepriekš ar vecāku paaudžu P8lite un P9 Lite viedtālruņiem.

    Šogad Huawei P10 Lite (stilizētais nosaukums uz iepakojuma “Huawei PX lite”) izceļas ar svaigu operētājsistēmu, visai veiksmīgu procesora atjauninājumu un pavisam noteikti arī ar 3 GB RAM un 32 GB atmiņu. Te gan jānorāda, ka arī cena ir gana augsta, lai nevarētu vieglprātīgi sabāzt viedtālrunī to, kas pāris gadus aizķēries noliktavās.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat, Emotion UI 5.1
    • Ekrāns: LTPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 423 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 658, četri 2.1 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.7 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T830 MP2 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB (izmanto SIM2 pieslēgvietu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, EDR), 4G (LTE: Band 1/3/7/8/20)
    • Kameras: 12 megapikseļu sensors, f/2.2, autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera ar autofokusu, f/2.0, 1080p
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Radio: ir
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, NFC
    • Izmēri un svars: 146.5 x 72 x 7.2 mm, 146 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3000 mAh
    • Krāsas: Pearl White, Midnight Black, Platinum Gold, Sapphire Blue
    • Cena: ap 349 eiro

    Izskats un uzbūve

    Būs visai grūti noliegt, ka Huawei P10 Lite dizains vēl arvien kavējas pagājušā gada P9 sērijas atmiņās, nevis iet roku rokā ar jaunajiem Huawei P10 un Huawei P10 Plus modeļiem, kas ir noapaļotāki un maigāki. Toties asākas formas ļāvušas ietaupīt pāris milimetrus no viedtālruņa kopējiem izmēriem.

    Huawei P10 Lite ir precīzi izveidots no stikla un alumīnija, viedtālruņa aizmugurē ērtā vietā izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas jaunajai Huawei P10 viedtālruņu sērijai nez kāpēc pārvācies uz viedtālruņa priekšpusi. Ekrāna bloķēšanas pogai ir neliela tekstūra, lai to varētu atšķirt no skaļuma regulēšanas pogas.

    Viedtālruņa lejasdaļā novietots viens pats mono skaļrunītis, kas Huawei P10 Lite atšķir no dārgajiem ražotāja viedtālruņiem. Nekur nav pazudusi 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, tāpat lietotājs varēs izmantot microSD atmiņas karti un pat infrasarkano staru raidītāju, kas strādā kā tālvadības pults. Huawei P10 Lite vēl arvien izmanto microUSB uzlādes pieslēgvietu, komplektā ražotājs iekļāvis ātrās uzlādes sienas adapteri.

    Jāsaprot, ka “Lite” nosaukumā nozīmēs taupīšanu uz vairākām viedtālruņa detaļām un iespējām. Ārēji nekas neliecina, ka šis ir Lite modelis, bet ražotājs P10 Lite apveltījis ar vidējās klases procesoru, netiek piedāvāta Leica kamera, tāpat arī iekšējā atmiņa nav flagmaņu līmenī. No flagmaņiem Huawei P10 Lite pārmantoji dažādas korpusa krāsas, kas ir patīkama un pie citiem ražotājiem nepieejama nianse.

    Kopumā Huawei P10 Lite ir viens no patīkamākajiem vidējās klases viedtālruņiem. Te gan jāatzīmē, ka Huawei P10 Lite ir samērā dārgs viedtālrunis, to tikai sarunas karstumā kāds spēj nodēvēt par lētu. Atgādināšu, ka līdzvērtīgi maksāja LG Nexus 5, kad viedtālrunis iznāca 2013. gada oktobrī, kas iezīmēja Nexus sērijas pāreju uz visai augstu (un nu jau laimīgi uz ļoti augstu) cenu kategoriju.

    Ekrāns

    Huawei P10 Lite ir 5.2 collu 1080p IPS tehnoloģijas ekrāns ar ļoti plānām apmalēm vidējās klases viedtālrunim. Huawei P10 Lite ekrāna apmales ir gandrīz tikpat plānas kā divas reizes dārgākajam Huawei P10.

    Ekrāna krāsu attēlojums ir patīkams, tomēr tas jūtami atpaliek no Huawei P10 un Huawei P10 Plus modeļiem, kas manās rokās nonāca vienlaikus ar P10 Lite. Manuprāt, Huawei P10 Lite ekrāns varēja būt kādu nieku gaišāks savā maksimālajā spilgtumā. Pieļauju, ka vasaras saulē ar pieejamo spilgtumu var dažkārt nepietikt.

    Laikam jau nedaudz par daudz piesienos Huawei P10 Lite ekrānam. Tas tiešām ir lielisks, līdzvērtīgā cenā neko labāku neatrast. P10 Lite ekrāns ir optimāla izmēra, lai ar to varētu ērti apieties arī dāmas, viņām arī patiks korpusa zelta krāsa.

    Programmatūra

    Huawei P10 Lite no rūpnīcas ieguvis Android 7.0 Nougat kopā ar jau iepriekš aprakstīto Emotion UI 5.1 saskarni. Emotion 5.1 versija nevienam citam vecāka gadagājuma modelim vēl nav pieejama (tikai P10 un P10 Plus). Pie Mate 9 lietotājiem tā varētu nonākt vasaras vidū, bet, vai Huawei Emotion 5.1 saskarnes versija būs pieejama Huawei P9 un Honor 8 viedtālruņos – pagaidām nav zināms.

    Kā Emotion 5.0 saskarnes lietotājs varu teikt, ka vizuāli nekādas dižas pārvērtības no Emotion 5.1 gaidīt nevajadzētu. Vienīgā nianse, ka Emotion 5.1 versija “zina” kādā krāsā ir viedtālrunis, attiecīgi tiek piedāvāti saskanīgas krāsas fona tapešu temati.

    Zem redzamās daļas slēpjas Emotion 5.1 jaunumi – Ultra Memory un Ultra Response.

    Ultra Memory ir jauns algoritms, kas cenšas atbrīvot ierīces RAM atmiņu no veciem, nevajadzīgiem procesiem. Ultra Memory arī mācoties no lietotāja ieradumiem, uz laiku apturot vai pavisam apstādinot lietotņu darbību.

    Ultra Response atbild par ātrāku skārienu reģistrēšanu un ekrāna reakcijas laiku. Huawei apgalvo, ka P10 un P10 Plus viedtālruņu ekrāni reaģē vienlīdz labi ar jauno iPhone spējām. Šis apgalvojums gan izskanēja pirms Apple izlaida iOS 10.3 versiju, kurā ir uzlabotas saskarnes animācijas, padarot iPhone viedtālruņus vēl patīkamāk lietojamus.

    Emotion 5.1 nedaudz pārstrādāta attēlu galerijas lietotne, kas fonā pārskata attēlus, tos piedāvā sagrupēt pēc attēlu uzņemšanas vietām un tajos redzamajiem cilvēkiem.

    Huawei ir paziņojis, ka Emotion 5.0 saskarnes versiju izmanto jau 12 miljoni lietotāju. Vairums no tiem savos esošajos viedtālruņos ieraudzīšot arī Emotion 5.1 saskarnes versiju.

    Salīdzinot ar dārgākajiem Huawei P10 un P10 Plus modeļiem, Huawei P10 Lite klāt nākušas pāris reklāmas lietotnes. No tām četras ir spēles un viena ir visai uzmācīga jaunāko ziņo lietotne, kas bieži paziņojumos iemet pa kādai ziņai. Viss ir atslēdzams, bet tāpat bez tā varējām iztikt.

    Veiktspēja un akumulators

    Huawei P10 Lite pie mums pieejams 3 GB RAM versijā, kas šobrīd nav nekāds neticamais apjoms šādā cenu kategorijā. Teorētiski citviet pasaulē Huawei P10 Lite pieejams arī 4 GB RAM versijā, kas varētu būt nedaudz patīkamāk, bet visu vēlēties nevar. Nedaudz pārsteidzoši, bet no teorētiskiem 32 GB lietotājam būs pieejami tikai 17 GB atmiņas, visai daudz vietas paņem operētājsistēma, saskarne un uzstādītās lietotnes.

    Procesora veiktspēja aptuveni atbilst 2014. gadā iznākušā Samsung Galaxy Note 4 viedtālruņa ātrdarbībai sintētiskās veiktspējas testos. Jāatzīmē, ka jaunās Emotion 5.1 saskarnes darbināšana varētu atbilst tālaika Galaxy Note 4 saskarnei, tāpēc visai loģiski, ka Huawei P10 Lite nav ideāli ātrs. Ikdienā nerodas milzīgas pretenzijas pret Huawei P10 Lite darbību, bet var just, ka Huawei flagmaņi strādā daudz plūdenāk.

    3000 mAh akumulators noteikti uzskatāms par Huawei P10 Lite veiksmes stāstu. Viedtālruņa komplektā ir iekļauts 18W ātrais lādētājs. Tas atpaliek no flagmaņu (Mate 9, P10 sērijas) SuperCharge tehnoloģijas, bet vēl arvien uzlāde ir gana raita.

    Akumulators ar vienu uzlādi viedtālruni pie dzīvības “tukšgaitā” noturēs gandrīz divas reizes ilgāk par P10 sēriju. Tiesa, pieļauju, ka P10 un P10 Plus vājie akumulatora darbībās rādītāji tiks laika gaitā salaboti ar programmatūras atjauninājumu. Huawei P10 Lite par labu nāk arī nedaudz tumšākais ekrāns un taupīgāks procesors.

    Kamera

    Huawei P10 Lite kamera viesa divējādas izjūtas. No vienas puses būtu netaisni par to sūdzēties, bet atkal – par 350 eiro varēja vēlēties kaut ko nedaudz labāku. Īsti neiet pie sirds HDR darbība, bet sensora dinamiskais diapazons ir acīm redzami vājāks par P10 un P10 Plus izvietoto kameru iespējām.

    Protams, Huawei P10 Lite pieejamas gandrīz visas kameras lietotnes iespējas, kas atrodamas dārgajos Huawei viedtālruņos. diemžēl Huawei P10 Lite slimo ar to pašu vēlmi tumšu nakti pārvērst gandrīz gaišā dienā, tādējādi pamatīgi zaudējot attēla kvalitāti un detalizāciju. Bet to var daļēji novērst ar kameras lietotnes Pro sadaļu.

    Huawei P10 Lite nav divkameru Leica sistēmas, attiecīgi nebūs arī melnbaltās fotogrāfijas iespējas. Te gan jāņem vērā, ka ar Leica kameru pāri aprīkoti viedtālruņi ir dārgāki. Bet ne ļoti dārgāki! Pie operatoriem superīgais Huawei P9 viedtālrunis maksā vien 479 eiro, kas būtu dēvējama par ļoti aicinošu cenu. Ja patīk niekoties ar mobilo fotogrāfiju, Huawei P9 būs nesalīdzināmi labāka izvēle. Pat atļaušos uzskatīt, ka P9 Leica 12+12 megapikseļu kameras strādā patīkamāk par Mate 9 un P10 sērijas 12+20 megapikseļiem.

    Kopumā – ja nebūtu katrā trešajā kadrā samocīta debesu krāsa, pat varētu Huawei P10 Lite kameru dēvēt par atbilstošu cenai.

    Noslēgumā

    Huawei P10 Lite pamatīgs ienaidnieks ir visai augstā (sauksim lietas īstajos vārdos – ļoti augstā) starta cena. Jā, tā ātri vien sāks kristies, bet tāpat īsti feini tas nav. Pagājušā gada Huawei P9 Lite viedtālrunis startēja ar 50 eiro zemāku cenu, kas jau tobrīd šķita nedaudz pārspīlēta. Turklāt, salīdzinot Huawei P10 Lite ar P9 Lite, nekāda dižā izaugsme tehniskajā specifikācijā nav novērojama. Ja nav dižas ticības manis teiktajam, katrs pats var ieklabināt vecajā, labajā GSMarēnā abus modeļus un tos salīdzināt. Jāņem vērā, ka GSMarena uzrāda 4 GB RAM Huawei P10 Lite modeli, bet pie mums pieejams 3 GB RAM modelis.

    Pavisam netālu no Huawei P10 Lite cenas ir arī mans pagājušā gada vidējās klases mīlulis Honor 8. Honor 8 cena pie operatoriem ir ap 399 eiro. Tāpat nevajag piemirst tikai nedaudz dārgāko OnePlus 3T, kas ieguvis daudz labāku procesoru un divkāršu RAM atmiņas apjomu.

    Lai arī kā gribētos, Huawei P10 Lite ir šaušalīgi grūti nosaukt par vidējas cenu kategorijas viedtālruni. Te gan jāatzīmē, ka viedtālruņu cenām vispār ir tendence kāpt, ko varam vērot ar OnePlus 3T (+40 eiro, ja salīdzina ar OnePlus 3), ar Galaxy S8 (kā minimums 10% kāpums pret Galaxy S7 sēriju).

    Jau iepriekš izteicu aizdomas, ka Huawei ir iekļuvis tajā pašā ķezā, kas nogremdēja Sony Xperia Z sēriju – ražotājs sāka ar tādu vērienu un viedtālruņu modeļu iznākšanas biežumu, ka specifikāciju ziņā nespēja vairākās paaudzēs piedāvāt neko jaunu. Lai saglabātu pārdošanas apjomu izaugsmi, nākas vairāk naudas noslīcināt reklāmās un mārketinga aktivitātēs, kas atkal paceļ telefonu cenas.

    Ar pliku akumulatora darbību, vienu klāt nākušu korpusa krāsu, ātru uzlādi un ciešamu pirkstu nospiedumu nolasītāju būs par maz, lai Huawei P10 Lite “paņemtu” tirgu. Jā, viedtālrunim ir gana daudz patīkamu nianšu, bet tās ar uzviju noēd cena.

    Patika

    + glīts un labi uzbūvēts

    + svaiga programmatūra

    + akumulatora darbība

    Nepatika

    – niecīgas izmaiņas pret iepriekšējo modeli

    – augsta cena

    Gaidām cenas kritumu...

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    anonymous
    21.04.2017 13:59

    Sevi tak vajag nemīlēt lai iegādātu šādu tālruni.. tie menu ir tik drūmi un depresīvi, korpusa dizains haotiski nepabeigts, tajā iekārtā nav ne mazākās harmonijas, konkrētais modelis izskatās kā kaut kāds pagātnes rēgs. Tas tīri tāds mans subjektīvais viedoklis par šo.

    Skābene
    21.04.2017 14:27
    Reply to  anonymous

    Es arī nesaprotu, kas galvā darās tiem, kas pērk tās apgraizītās Lite versijas!?
    Tas pats, kas nopirkt 1.6 litru BMW un uzlīmēt aizmugurē uzlīmi SPORT.

    Lapsinieks
    21.04.2017 14:51
    Reply to  Skābene

    nekas nedarās galvā. vajag vienkāršu trubu ne pa 800. šos – ar vai bez “sport” uzlīmes neviens lepni neuzmet uz galda kafeinīcā vispārējai apbrīnai.

    Jānis
    21.04.2017 14:54
    Reply to  Skābene

    Nu viena Lite versija maksā tik cik 3 flagmaņi. Pie tam pircējam šī trīs flagmaņu cena nav jānoliek galdā uzreiz. Ir sava loģika neņemt kredītu, vai neatdoties verdzībā operatoram, bet iztikt ar to ko var atļauties un varbūt biežāk mainīt tālruņus. Pie tam, ja tev vajag tālruni savai atvasei – labs variants. Varbūt ne jaudīgākais – toties jauns, nevis tēta vecais ar splīsušo ekrānu un nokauto baču.. :D

    🚶🏻
    22.04.2017 15:57
    Reply to  Skābene

    Tu daudzko nesaproti 😂

    banana
    23.04.2017 19:38
    Reply to  Skābene

    Sorry, bet TIKAI pērku kkādas ‘lite’ versijas! Nesaprotu kā var lietot tos flagmeņus 6” lāpstu izmērā un kā vispār var patikt operēt viedtālruni, kaut primitīvākās iespējas ar abiem roku pirkstiem.

    Vai es tiešām esmu vienīgais uz pasaules, kurš vairak par 5” nekadīgi negrasās iet?
    Žēl, ka šim nav C usb tips… Ehhh…

    Edgars Labans
    23.04.2017 22:22
    Reply to  Skābene

    Es savukārt nesaprotu kāpēc cilvēki ņem kredītu(nomaksu) lai nopirktu dārgo flagmani,- manuprāt izcili neracionāls naudas izniekošanas veids.
    Lite versija ir optimāls variants ko cilvēkiem ar LV vidējo algu vajadzētu spēt nopirkt bez kredīta.

    Lapsinieks
    20.12.2017 21:14
    Reply to  Skābene

    nu re. xiaomi pircēj. Tu tak esi vēl lielāks kapeiku pisējs, kā Lite versiju pircējs!

    21.04.2017 14:29
    Reply to  anonymous

    Totāli piekrītu. Neglītākais šā gada telefons.

    battleborn
    21.04.2017 14:49

    interesanti ,ka veiktspējas noteikšanai vel lietojat “kvadrantu”. hehe sacenšaties ar lg optimus 2x?:D

    21.04.2017 15:05
    Reply to  battleborn

    Ko vēl vēlētos redzēt no benčiem? Ieteikumu varbūt pat ņemsim vērā, ja atcerēsimies ;)

    wils
    21.04.2017 15:14
    Reply to  Artis Ābols

    Gribētos vairāk zināt, kāda tipa atmiņu izmanto gan RAM, gan ROM. Jo tas arīdzen pietiekami ietekmē veiktspēju.

    Piem. atšķirība starp dažādiem atmiņas nesējiem –comment image

    21.04.2017 15:17
    Reply to  wils

    Huawei šādu info nesniedz! Ne oficiāli, nedz arī tas ir kaut kā izmānāms ar softiskiem trikiem.

    Reku tikko par P10 un P10 Plus bija škandāls. Bet uz kastes vai iekš telefona menu neko nevar atrast. Var palaist atmiņas benču, bet tas arī ļauj tikai aptuveni apjaust, kas par RAM un kāda atmiņa izmantota.

    https://kursors.lv/2017/04/19/testi-norada-uz-loti-atskirigu-atminu-izmantosanu-huawei-p10-modelos/

    Lapsinieks
    21.04.2017 14:49

    dizains tāds nekāds. tad jau P9Lite 2017 izskatās par kapeiku labāk. ikonas un krāsas gan Artis, laikam, speciāli uzlicis visneglītākās. bet silikona ādā visi telefoni izskatās vienādi.

    21.04.2017 15:00
    Reply to  Lapsinieks

    Defaultās, nevis “speciāli neglītākās”. Ražotāja vaina, ka UI krāsas izraisa acu gangrēnu,

    Lapsinieks
    21.04.2017 15:06
    Reply to  Artis Ābols

    značit defoltās arī ir visneglītākās :D

    Kazimirs Dundurs
    22.04.2017 11:48
    Reply to  Lapsinieks

    Ķīniešiem acis šaurākas un pasaule citādās krāsās redzama. Ari LV sominas kope nedaudz atšķirīgā krāsu gammā.

    21.04.2017 15:04

    Par neglītumu man jums visiem negribētos piekrist. Vienmuļš – varbūt. Bet ne neglīts.

    21.04.2017 15:13
    Reply to  Artis Ābols

    comment image

    x
    21.04.2017 19:05

    >Huawei P10 Lite par labu nāk arī nedaudz tumšākais ekrāns

    to taču pats var pieregulēt kā patīk…vai androidā nevar? nu neticu.

    pat ja rūpnīcā uzliek max spilgtu, cilvēki paši pavelk gaišumu mazāku, lai acis netek laukā.
    taupības režīmā, ja nākas knapināties, ekrāna gaišumu nogriež tā, ka paliek redzamība, bet nav nekāda košuma uz ko parasti stundām ilgi veras jūzeri.

    21.04.2017 19:27
    Kazimirs Dundurs
    22.04.2017 11:45

    Izskatās,ka Hujaveijs sāk sapīties trubu piedāvājumā un sāk aizrauties ar modeļu skaitu. No apskata tā arī nesapratu,kam tas domāts – Maskačkas baronam, Jūrmalas pacanam vai man latvietim vidējam. Negribu…

    ghmm
    16.05.2017 23:59

    Kuru autors ieteiktu izvēlēties ja abi maksāu vienādi? P10 Lite vai Huawai Nova? Nevaru izlemt…

    Māris Lācis
    23.05.2017 22:01

    LG k10 (2017) ir tikai nedaudz švakāks, bet maksā par € 100 mazāk- € 170!!!

    neZābaks
    24.05.2017 17:52
    Reply to  Māris Lācis

    Jābūt konkrētam zābakam lai varētu kautko tādu uzrakstīt. Visos parametros P10 lite ir divreiz labāks, kur tu izrauj, ka LGK10 ir nedaudz švakāks? Tikpat labi vari uzrakstīt, ka iP7 ir tikai nedaudz labāks kā Galaxy S5.

    Māris Lācis
    25.05.2017 17:28
    Reply to  neZābaks

    Labi, labi- es ļoti atvainojos par savu dumjumu. Bet 2x labāks man tomēr nesanāk.

    Māris Lācis
    02.06.2017 22:49
    Reply to  Māris Lācis

    Un tagad vairs maksā tikai € 145!

    Reklāma
    Gaidām cenas kritumu...Huawei P10 Lite apskats