Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Fenix 5 sporta viedpulksteņa apskats

    Lielisks pavadonis zinošam sportistam.

    Jaunākie raksti

    Garmin viens no pirmajiem aptvēra, ka GPS navigācijas iekārtu ražošanas laiks ir noslēdzies, tāpēc Garmin ir bijis gana ilgs laiks, lai uzaudzētu muskuļus citos (sporta aksesuāru) tehnoloģiju tirgos. Līdzīgu ceļu nedaudz vēlāk gāja TomTom, bet TomTom nav īsti spējis piedāvāt sporta aksesuāru tirgū to, par ko vienmēr slavēts Garmin.

    Šis jau būs ceturtais Garmin Fenix metiens, lai arī sporta pulksteni visai nepārprotami rotā uzraksts Garmin Fenix 5. Vienkārši nr. 4 tika izlaists. Iespējams, tas darīts, lai izpatiktu Ķīnai, jo tur cipars četri apzīmē nelaimi.

    Reklāma

    Iepriekšējās paaudzes Garmin Fenix 3 nemaz nav tik vecs – ar šo sporta pulksteni tikām iepazīstināti vien 2015. gada pašā sākumā. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka Garmin Fenix 3 no Garmin Fenix 5 pārsvarā atšķiras vien izmēra un akumulatora tehniskajās niansēs. Cik lasīts, Fenix 5 izceļas ar būtiski labāku Garmin Connect IQ (trešo pušu lietotnes) izmantošanu. “Lasīts”, jo pie manis Garmin Fenix 3 tā arī nenonāca. To pie nagiem uz visu atvēlēto laiku bija pielīmējis kāds cits. Atzīšos, ka tomēr iegāju veikalā un pusotru minūti paturēju Fenix 3 rokās.

    https://www.instagram.com/p/6SPc5LPoG0/?taken-by=krizdabz

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 47 x 47 x 15.5 mm, 85 g
    • Ekrāns: 240 x 240 punkti, Garmin Chroma Display (64 krāsas), transflektīvs, saules gaismā salasāms, pastāvīgi ieslēgts, zema energopatēriņa
    • Savienojumi: Bluetooth Smart, ANT+, GPS (QuickGPSFix), GLONASS, USB (ar speciālu spraudni pulkstenim)
    • Atmiņa: 64 MB (pieejami ir 54 MB favorītiem un atrašanās vietai, maršrutiem, 200 h treniņiem)
    • Papildus: Garmin Connect aplikācija un citu tiešsaistes servisu savienojums, skaņas un vibrācijas paziņojumi, iespēja pievienot velosipēda kadences un jaudas sensorus, iebūvēts akselerometrs soļu skaitīšanai, elektroniskais kompass, barometriskais altimetrs, termometrs, VIRB sporta kameru tālvadība
    • Ūdensdrošība: 10 ATM, aptuveni atbilst 100 m
    • Akumulators: līdz 2 nedēļām viedpulksteņa režīmā (atkarībā no iestatījumiem), līdz 24 h GPS režīmā un līdz 60 h UltraTrac režīmā
    • Cena: sākot ar 599 eiro, 699 eiro Performer Bundle ar krūšu siksniņu

    Izskats un uzbūve

    Var redzēt, ka Garmin Fenix 5 tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu, jo ir izdevies samazināt Fenix 5, kad to salīdzina ar vecāko Fenix 3. Tāpat ir krities Fenix 5 svars. Man gan jāsaka, ka Fenix 5 47 mm pulksteņa korpuss vēl arvien ir pamatīgs un jūtams uz rokas, bet tas vairs nav vājprātīgais 51 mm korpusa Fenix 3 modelis.

    Salīdznot ar konkurentiem, Fenix 5 pat varētu atsevišķās versijās ar metāla rokas siksnām dēvēt par glītu un ikdienā nēsājamu sporta pulksteni. Pie manis gan nonāca lētākais (ja šādu apzīmējumu var lietot 600 eiro elektroniskajam pulkstenim) Fenix 5 ar spilgti zaļu rokas siksnu. Kā jau tas vēsturiski ierasts, pirmo skaidu no Fenix 5 noņēma viens cits kolēģis, pie manis Fenix 5 nonāca viegli palietots. Spilgti zaļā rokas siksna izskatījās drusku nožēlojami, jāatzīst, ka tā arī ļoti ātri kļūst netīra. Noteikti izvēlies kādu citu siksnas krāsu!

    Patīkami, ka Fenix 5 varēsi ļoti ātri un viegli nomainīt rokas siksnas! Protams, katrs pats var Fenix 5 uzlikt kādu vien siksnu sirds kāro, bet jārēķinās, ka siksnām nevajadzētu aizsegt optisko sirdsdarbības sensoru.

    Fenix 5 saņēmis nedaudz uzlabotu krāsu ekrānu. Tam ir 240 x 240 punktu izšķirtspēja, bet vecajam Fenix 3 modelim bija 218 x 218 punkti. Fenix 5 ekrāns ir visu laiku ieslēgts, tomēr ražotājs apgalvo, ka ekrāns tērē niecīgu enerģijas daudzumu. Ar vienu uzlādi Fenix 5 nodzīvos līdz divām nedēļām, ja vien izvēlēsies palaisties slinkumā un nesportot.

    Nepieradušu cilvēku pamatīgi apmulsinās Fenix 5 izmantotās piecas pogas. Tās nav pārlieku loģiski izvietotas, bet te man atkal jāatzīstas, ka ikdienā izmantoju Polar pulksteni, kam arī ir piecas pogas, bet to nozīme it nemaz nesakrīt ar Fenix 5 pogām, ja neskaita ekrāna izgaismojuma ieslēgšanu.

    Kopumā Fenix 5 noteikti ir dēvējams par ļoti augstvērtīgu sporta pulksteni. Līdzvērtīgu kvalitāti un materiālu izvēli spēj nodrošināt dārgie Suunot sporta pulksteņi, bet tas arī būs viss. Fenix 5 noteikti var nēsāt ikdienā, kas šo pulksteni padara universālāku.

    Plašs iespēju klāsts

    Par Fenix 5 iespēju klāstu sūdzēties nevarētu neviens – pulkstenis seko līdzi ikdienas soļiem, tam ir iebūvēts optiskais sirdsdarbības sensors, kas arī papildinās informāciju par ikdienas gaitām. Fenix 5 var pievienot dažādus Blutetooth un ANT+ sensorus. Jā, arī pulsa jostiņu, ja ar iebūvēto optisko sirdsdarbības sensoru ir par maz.

    Fenix 5 piedāvā sekošanu dažādiem sporta veidiem – skriešanai ārā un telpās, dažādām velobraukšanas disciplīnām, triatlonam, golfam, slēpošanai un pat izpletņlēkšanai.

    Pulkstenis no savienotā viedtālruņa spēj saņemt informāciju par ienākošām ziņā un zvaniem, bet Fenix 5 nespēs attēlo ziņas saturu. Sportošanas laikā var aktivizēt Do Not Disturb iespēju, kas apklusina paziņojumus. Pulkstenis spēs parādīt kalendāra ierakstus un atgādinājumu, kā arī informāciju par laika ziņām.

    Visai plaši izreklamēta ir iespēja Fenix 5 ielādēt GPX un TCX datnes, kas paredzētas, lai izveidotu maršrutu iešanai ar kājām. Atzīšos, ka šo sadaļu tā arī līdz galam neizmēģināju, jo karšu ielāde bija pārlieku komplicēta. Cik nopratu no internetā lasītā, nāksies ielādēt atsevišķu Garmin Basecamp programmatūru. Vismaz man karšu ielāde neizdevās.

    Skriešana

    Ja atmetam standarta datu laukus par tempu, apļu laikiem, attālumu, sirdsdarbību utt., tad no Fenix 5 varam sagaidīt vēl pāris interesantus mērījumus, piemēram, Performance Condition, kas tiek parādīts pēc aptuveni 10 noskrietām minūtēm. Ja izmantosi krūšu jostiņu, nevis iebūvēto optisko sirdsdarbības sensoru, Fenix 5 mērīs arī kadenci.

    Garmin var lepoties ar VO2 Max (maksimālais skābekļa patēriņš) noteikšanas precizitāti, kas esot ļoti tuva laboratoriskiem mērījumiem. Te uzreiz atļaušos atzīmēt, ka uz VO2 Max vērtību nevajadzētu paļauties, ja izmantoji skrējienā optisko pulsa sensoru, jo tas mēdz samērā bieži kļūdīties pat par 15 sitieniem minūtē. Atliek vien sākt vairāk svīst, pulkstenis izkustēsies, un mērījumi nolēkās. Toties Fenix 5 lieliski spēj sadarboties ar dažādiem ANT+ un Bluetooth Smart aksesuāriem, tātad varēsi pievienot pulkstenim arī gandrīz jebkuru krūšu jostiņu.

    Tāpat Fenix 5 pievērš pamatīgu uzmanību atpūtai, bet ar šo parametru ir jābūt pietiekami kritiskam. Pēc ne pārāk nogurdinoša skrējiena Fenix 5 piedāvā atpūsties pat trīs diennaktis. Internetā tiek minēts, ka tas ir saistāms ar Garmin vēlmi izvairīties no tiesvedībām, ja kādam gadās pārpūlēties, sportojot ar Fenix sērijas pulksteņiem.

    Uzsākot skriet, Fenix 5 uzskatāmi ar sarkanu joslu ap ekrānu rāda, ka vēl nav noķerts GPS signāls, turklāt GPS ķeršana var aizņemt līdz pat 3 minūtēm, kas ziemā var būt visai nepatīkami. Un te es nerunāju par tā dēvēto “GPS cold start”, bet par “warm start”. Publikas mudināts atiestatīju Fenix 5, atjaunināju GPS satelītu datus un pulkstenis atrada GPS signālu 45 sekunžu laikā, kas būtu dēvējams par “cold start”. Gribētos novelt vainu uz iepriekš saņemto v3.30 atjauninājumu, kas nāca aizdomīgi ilgi un pēc tā Fenix 5 šķita it kā uzkāries.

    Uzreiz atļaušos pieminēt mūžseno Garmin niķi, kas liek skrējiena beigās pauzēt datu vākšanu, bet tikai pēc 5 sekundēm tiek piedāvāts pārtraukt sportošanas programmu, lai saglabātu sniegumu.

    Lūdzu nesist stipri – esmu traumēts un ļoti lēns svētdienas skrējējs, bet zinu, ko vēlos ieraudzīt sporta pulkstenī. Dzīve mani nav saudzējusi, skolas laika pārgalvības noveda pie pāris ceļu operācijām, pēcāk nepatīkami stiepts Ahilejs un citas ēverģēlības. Ūdens celī (3 vīri laivā) un skaidas galvā (Vinnijs Pūks).

    Velobraukšana un peldēšana arī, protams, ir iekļauta Fenix 5 iespēju sarakstā. Velosipēdu īpašnieki varēs pievienot jaudas un kadences sensorus, peldētājiem patiks paplašinātās iespējas baseinā iekštelpās. Fenix 5 vari ievadīt baseina garumu, pulkstenis spēs aprēķināt roku vēzienu skaitu un pat peldēšanas tehniku. Ja peldēšanas laikā vēlies saņemt plašāku informāciju, nāksies vēl nedaudz naudas nogremdēt Garmin HRM-Tri vai HRM-Swim krūšu jostiņās.

    Garmin Connect IQ lietotņu klāstā ir pat viena, kas speciāli paredzēta izpletņu lēcējiem, bet to atļāvos šajā reizē neizmēģināt.

    Optiskais sirdsdarbības sensors

    Fenix 5 izmanto Garmin izstrādāto optisko sirdsdarbības sensoru Elevate, kas jau izmantots citos Garmin produktos. Pavisam noteikti jāatzīmē Elevate sensora lielākie plusi – tas tērē ļoti nelielu enerģijas apjomu un mierīgos sportošanas apstākļos, piemēram, uz eliptiskajiem trenažieriem, Elevate sensors varētu darboties gana precīzi.

    Skriešana un ātra skriešana Elevate sensoru un attiecīgi arī Fenix 5 jūtami izsit ārā no komforta zonas. Stundu garā skrējienā man Fenix 5 kļūdījās aptuveni piecas reizes, parādot atšķirību starp krūšu jostu un Polar pulksteni par aptuveni 15 līdz pat 20 sitieniem minūtē augstāku. Turklāt katra no piecām reizēm ilga vismaz minūti. Nepalīdzēja ne Fenix 5 rokas siksnas atlaišana, ne arī pievilkšana vai pulksteņa atrašanās vietas mainīšana uz rokas (virs, uz un zem plaukstas locītavas).

    Cik lasīts internetā, pie ļoti augsta pulsa (virs 190 sitieniem minūtē) Fenix 5 mēdz uzrādīt pat par 20 sitieniem zemāku pulsu, kas jau var būt bīstami. Tāpēc tiek ieteikts pieturēties pie krūšu jostiņas izmantošanas, lai iegūtu precīzus mērījumus.

    Garmin Connect lietotne

    Garmin Connect lietotne nebūt nav mans mīļākais produkts, lai arī tā ir pēdējos pāris gadu laikā nedaudz gājusi uz priekšu. Variet man nepiekrist, bet Garmin Connect lietotne un tīmekļa saskarne ir tik haotiska, ka, pat ilgāk lietojot pulksteni, tajā var viegli apmaldīties. Protams, vienmēr pastāv ērta iespēja visus skrējienus un braucienus pārsūtīt uz Strava vai kādu citu populāro fitnesa datu uzkrāšanas servisu.

    Tikai Garmin Connect lietotne spēs parādīt ikdienas sasniegumus – soļu skaitu, pulsu dienas garumā, uzkāptos stāvus utt. Tāpat Garmin Connect lietotne nelaiž no sava tvēriena ārā tādus datu laukus kā kadenci, vertikālos pacēlumus un kritumus, Garmin Training Effect un citus.

    Ja vēlies saņemt pilnu informāciju, ko sniedz Fenix 5, dodies tieši uz tīmekļa saskarni. Tikai tīmekļa saskarnē pieejama visa pulksteņa savāktā informācija, var pievienot treniņu plānus, veidot maršrutus.

    Akumulators

    Fenix 5 ļoti patīkami pārsteidza ar akumulatora darbības laiku. Garmin apgalvo, ka ar vienu uzlādi pietiek divām nedēļām, ja vien nesporto. Manuprāt, pietiek arī ilgākam laikam posmam. Arī sportiskās aktivitātes noēd niecīgu daļu no enerģijas – stundas skrējiens ar GPS un optisko sirdsdarbības sensoru, kā arī pusotra stunda uz velosipēda noēda aptuveni 17% no enerģijas. Uzskatu, ka tas ir izcils rādītājs. Mans Polar būtu jau tuvu pie 35%, varbūt pat 45 noēstiem procentiem.

    Garmin sniegtā informācija norāda, ka Fenix 5 ar ieslēgtu GPS sporta režīmā darbojas 20 stundas, bet faktiski tās ir drīzāk 12 līdz 15 stundas. Samazinot GPS tēriņus ar UltraTrac, varot iegūt pat 75 darba stundas sporta režīmā.

    Noslēgumā

    Nevienam nav noslēpums, ka Garmin ražo labākos sporta pulksteņus, un Fenix 5 ir labākais no labākajiem, lai arī šis pulkstenis nav atnesis neko unikālu vai diži inovatīvu. Ļoti patīkami, ka Fenix 5 ir kļuvis mazāks, plānāks un vieglāks, pulkstenis itin labi izskatīties arī uz jaunkundzes rociņas. Pulkstenī izmantotie materiāli ir nevainojami, daudziem patiks nedaudz brutālās skrūves Fenix 5 uzbūvē.

    Ja jāmin ir mīnusi, tad vismaz man īsti nepatīk Garmin sporta aksesuārus pavadošā lietotne un optiskais sirdsdarbības sensors ir tikpat spēcīgs (vai vājš) kā konkurentiem. Par visai augsto Fenix 5 cenu varētu vēlēties arī patīkamāku komplektā nākošo rokas siksnu.

    Man ļoti ērta šķiet Fenix 5 iespēja sadarboties ar plašu ANT+ un arī Bluetooth Smart sensoru klāstu. Turklāt Fenix 5 bez lieliem iebildumiem spēj pievienot arī citu ražotāju pulsa jostas, kadences un jaudas sensorus utt. Atbalstīta pat tiek tāda nākotnes tehnoloģija kā Varia Vision – datu nosūtīšana uz papildinātās realitātes brillēm. Te gan jānorāda, ka Fenix 5 nav saderīgs ar visiem ANT+ un arī Bluetooth Smart sporta sensoriem, to saderību būtu jāmeklē tīmeklī.

    Divējādas izjūtas rada Fenix 5 ekrāns – tas nav pārlieku spilgts un kontrastains, arī izgaismojums ir blāvs, ekrāna spilgtumu gan var pieregulēt. Ekrāns ir krāsains un tas netērē lieki enerģiju. Fenix 5 ekrāns spēj attēlot 64 krāsas, kas varbūt arī viedpulkstenim būtu par maz, bet sporta pulkstenim būs gana. Fenix 5 var lejupielādēt un uzstādīt dažādas digitālās ciparnīcas, bet tās gan ir visai atbaidošas. Pēc īsiem meklējumiem paliku pie oriģinālās.

    Ja sports ir burtiski tava ikdiena, tad spēsi novērtēt ļoti ilgo akumulatora darbības laiku. Šķiet, nevienam citam sporta pulkstenim ar GPS darbības laiks ar vienu uzlādi nav tik ilgs kā Fenix 5. Varbūt vienīgi vismaz piecus gadus seniem triatlona/ multisporta pulksteņiem ar melnbaltu ekrānu un niecīgu iespēju klāstu.

    Ja gadījumā kaut kas iet greizi ar Garmin sporta pulksteņiem, internetā pieejamā informācija ir ļoti plaša un precīza. Labas atsauksmes lasītas arī par Garmin atbalsta dienestiem un kļūdu labojumiem ar regulāriem programmatūras atjauninājumiem, kas mūsdienās nav mazsvarīgi.

    Fenix 5 sērijas sporta pulksteņi pieejami pavisam trīs dažādās versijās. Mazākais ar 42 mm korpusu ir Fenix 5S, tam ir arī nedaudz zemāka 218 x 218 ekrāna izšķirtspēja. Fenix 5S tiek piedāvāts arī ar safīra ekrāna aizsargstiklu. Fenix 5S maksā tikpat, cik Fenix 5.

    Apskatītais Fenix 5 ir vidējais modelis ar 47 mm korpusu un jau 240 × 240 punktu ekrāna izšķirtspēju. Arī Fenix 5 pieejams ar safīra ekrāna aizsargstiklu.

    Dārgākais un funkcijām bagātākais ir Fenix 5X, kas ir 51 mm liels. Fenix 5X pieejams tikai ar safīra aizsargstiklu, turklāt Fenix 5X funkciju klāstu papildina dažādu karšu (arī topogrāfisko) ielāde un maršruta izveide. Fenix 5X papildus jaudas, kas paredzētas karšu ielādei, tērē par aptuveni ceturto daļu vairāk enerģiju, kad to salīdzina ar Fenix 5, tāpēc arī Fenix 5X darbības laiks ar vienu uzlādi ir par aptuveni 4 stundām īsāks sporta režīmā.

    Patika

    + superīgi materiāli
    + lielisks akumulatora darbības laiks
    + patīkams izmērs un svars
    + plašs atbalstīto sensoru klāsts

    Nepatika

    – optiskais sirdsdarbības sensors neaizstāj pulsa jostu
    – vēl arvien haoss ar programmatūru
    – ļoti augsta cena

    Lielisks pavadonis zinošam sportistam.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aigi
    29.05.2017 16:22

    Par GPS noķeršanu gan ir nepatīkams pārsteigums, manam Fenix 3 vajag max 1min, lai nofiksētu GPS.
    Bet pulstenis perfekts.
    Ar šo mantiņu varbūt Suunto Spartan var spēkoties.

    Briedis
    29.05.2017 22:56
    Reply to  aigi

    Ja skrien regulāri un sāk to darīt no vienas un tās pašas vietas, GPS signāls tiek noķerts ātri. Ja skriešana nav regulārs pasākums un GPS tiek ieslēgs dažādās vietās, tad signāla noķeršanai paiet zināms laiks. Kas man pašam nav īsti skaidrs – vai pirmais signāls labāk tiek uzķerts stāvot, vai kustoties? Manam Garminam pamācībā rakstīts, ka labāk esot stāvēt uz vietas līdz parādās signāls, taču pieredze rāda, ka kustoties, t.i. sākot skriet, tas savu atrašanās vietu saprot ātrāk. Tiec nu gudrs! :)

    KKTK
    29.05.2017 23:49
    Reply to  Briedis

    Elementāri. Ja tu esi vietā kur tie vismaz 3 satelīti tevi īsti labi neredz, vai kādi divi dod visu laiku kaut kādus šķībus atstarojošos signālus, tad izejot ārā no tās zonas viss kļūst labāk. Bet ja esi pļavas vidū, tad visātrākais protams ir nekustēties, lai pēc iespējas ātrāk noķertu pozīciju.
    Nez kā ar softiem un buferiem, bet klejo kaut kāds mīts, ka padarbinot GPS kādas 4h pie savas mājas, turpmāk viņš to pozīciju atradošot daudz daudz ātrāk.

    30.05.2017 05:51
    Reply to  KKTK

    Novērojums par 3 minūtēm ir klajā laukā, trešo reizi uzsākot fiziskas aktivitātes. Iepriekšējās 2 reizes arī gāja lēni.

    Jā, rakstīti, ka GPS jāķer stāvot uz vietas.

    aigi
    30.05.2017 09:35
    Reply to  Artis Ābols

    GPS jaķer tikai un vienīgi stāvot, jo tas arī uzlabo augstuma precizitāti.

    30.05.2017 10:32
    Reply to  aigi

    Viss ir pareizi – izej ārā, pastaipies, pa to laiku GPS ir saķerts. Bet ziemā ko? Staipies telpās, neies jau pārsalt tās 3 minūtes, bet telpās GPS nesaķers.

    Inga
    30.05.2017 13:43
    Reply to  Artis Ābols

    Klajas muļķības par ilgo GPS ķeršanu, nu jau vismaz 3 gadus Garmin izmanto satelītu atrašanās vietas priekšielādi, un, ja pulkstenim ir bijusi izdevība savienoties un augšupielādēt informāciju, satelīti tiek saķerti un fiksēti mazāk nekā 1 minūtes laikā.

    30.05.2017 14:44
    Reply to  Inga

    Vakarā izmēģināšu vēl ar velo – bet man nav nekāda saprātīga iemesla melot par 3 min. Tā sarkanā josla ap ekrānu griezās ļoti ilgi, 400… 500 m var pa to laiku nodiebt.

    Inga
    30.05.2017 15:01
    Reply to  Artis Ābols

    Nu pamēģini tā objektīvi uzņemt laiku, laiks kā zināms arī mēdz būt subjektīvs jēdziens. Mani 3 pulksteņi ar satelītu priekšielādi neviens nav ķēris ilgi satelītus. Pat aizlidojot pāris tūkstošus km atrodas ātri.

    Karlis Berenfelds
    30.05.2017 15:13
    Reply to  Inga

    Man ir pieredze ar Fenix2 un tagad ar Polar V800. Lai arī ko raksta testos, Polar visās manās lokācijas vietās (kur sāku skriet) ir atradis nesalīdzināmi ātrāk GPS signālu.
    Ziemā pat varēja nolikta Polar uz palodzes (istabas iekšpusē) un ļoti ātri atrada signālu, Garmin turpretī neko tādu nebija spējīgs izdarīt.

    Tas, protams, mans tīri subjektīvais viedoklis.
    P.S.: zināmu lietu sakritības dēļ Garmin vairs nav manu vēlamo lietu sarakstā, jo ko nespēja nodrošināt gadīgs Garminm to spēja izdarīt vecais Polar (4 gadīgs RCX5).

    Bet šis Fenix 5, protams izskatās glīts.

    30.05.2017 16:08
    Reply to  Inga

    Visu darīju objektīvi – Polars karājās uz otras rokas. Bet jau atzinos, ka tikko ieguvu 45 sek GPS startu. Tiešām nezinu kā ieguvu pie pilnīgi tukšā laukā trīs reizes pēc kārtas šādu rezultātu. Tagad noresetoju pulksteni, ielādēju visu GPS datubāzi un atrada ar pirmo 45 sek, kas būtu dēvējams par cold start. Pat ne warm start.

    Iespējams, ka problēma bija pēc programmatūras atjaunināšanas uz 3.30 versiju. Šausmīgi negribīgi uzlikās pēdējais SW apdeits.

    Ako Barons
    30.05.2017 14:00
    Reply to  KKTK

    fēnix 5 GPS signālu atrada 10 sek., tikko izmēģināju! Kur ir 3 min????
    Laikam no kastītes paņemts un ieslēgts – tad jā varētu aizņemt līdz pat 3 min kamēr atrod GPS signālu!
    Savieno ar telefonu vai regulāri sinhronizē pulksteni ar Garmin Express programmu un nebūs jāgaida tās 3 min!!!

    30.05.2017 14:44
    Reply to  Ako Barons

    Es taču rakstīju – tas NAV cold start (resetots no kastītes).

    Lapsinieks
    30.05.2017 09:06

    skrējējiem no tēta. messedzš, tā teikt.comment image

    Kristaps Skutelis
    30.05.2017 10:49
    Reply to  Lapsinieks

    Un?

    Lapsinieks
    30.05.2017 11:05

    ai nu beidz nūģoties. smieklīgi un pa tēmu :D

    30.05.2017 11:49
    Reply to  Lapsinieks
    Kristaps Skutelis
    30.05.2017 12:13
    Reply to  Artis Ābols

    Šogad sniegs beidzās līdz ar vasaru, tāpēc diemžēl nesanāks. Nekas, gaidīsim nākamo gadu.

    Lapsinieks
    30.05.2017 12:40
    Reply to  Artis Ābols

    es nekad neroku tviterī ko kas kam kā atbildējis. Bet citāts par skriešanu garām nepaslīdēja – ieliku zelta citātu krājumos

    Inga
    30.05.2017 13:51

    Dažas kritiskas piebildes – kadence tiek mērīta ar pulkstenī esošo akselerometru, tam nav vajadzīga pulsa josta, tāpat par cenu – visi bāzes modeļi maksā vienādi – 599 EUR. Nav starpības, vai tas ir 5S vai 5. Tāpat siksniņa – man ir balta, un, ja nevārtās dubļos, tā īpaši nesmērējas, kā arī – tā ir mazgājama.
    Arī par apgaismojumu – nu tiešām, tiešām likās blāvs? Sākotnēji tas ir iestatīts uz 20% no spilgtuma, ir iespējas pieregulēt.
    Course ielādei ir nepieciešams vien Connect Garmin lietotnē sazīmēt vēlamo maršrutu un nosūtīt uz ierīci, nekas papildus nekur nav jāinstalē.

    30.05.2017 14:13
    Reply to  Inga

    Mēģināšu par visu pēc kārtas. Par kadenci – iespējams, kaut ko palaidu garām, bet man izskatījās, ka kadenci mēra tikai tad, kad ir pievienota pulsa josta. Protams, kadenci mēra pats pulkstenis, nevis josta.

    Siksniņa ķellējas vietās, kur to ikdienā berzē pret galdu un drēbēm. Mēģināju mazgāt, labāk nekļuva.

    Par cenu gan ir tiesa – 5 un 5S abi startā maksā vienādi. Un došos palabot par izgaismojumu – tur Tev ir taisnība.

    Inga
    30.05.2017 14:58
    Reply to  Artis Ābols

    Nu nez, varbūt 5S siksniņa ir kaut kāda krutāka, bet man nesmērējas :D Mož rokas biežāk jāmazgā.
    Par kadenci – nu paskaties labi savas skriešanas aktivitātes, kurās nav bijusi pulsa josta, mēra kā mīlītis. Un to arī Garmin visos savos pulksteņos ir iekļāvis jau tālajā 2013. gadā (šķiet ka nekļūdos – sākot ar FR620 sēriju).

    Ako Barons
    30.05.2017 17:44
    Reply to  Inga

    Ja jau ir gatavs .gpx maršruts, tad arī var vienkārši iekopēt NEWFILES mapē un Course būs iekšā fēnix 5.
    Ja jau grib pats saplānot maršrutu, tad gan vajadzēs BaseCamp programmu instalēt uz datora! Un tur jau ar nav problēma saplānoto maršrutu ielikt fēnix 5, vienas pogas spiediens un voļā, gatavs!

    30.05.2017 16:01

    Runājot par GPS – speciāli apdeitoju satelītu datu bāzi, izgāju ārā pļavā un ieguvu 45 sekundes. Paprovēšu vēlreiz vakarā, lai nav tā, ka nākamā reize būtu dēvējama par hot start.

    Ēriks Šaltenis
    31.05.2017 00:20

    Ēriks Šaltenis
    31.05.2017 00:21

    @artisbols:disqus
    Nevar lasīt saņēmtās ziņās un e-pastus? Vai informācija nav kļūdaina? Negribētos ticēts, ka ar savu Fēnix 3 to varu, bet Fēnix 5 īpašnieki vairs nevarēs. Nešķiet pieņemami.

    Dmitrijs
    31.05.2017 09:59

    Var gan! Lasu gan sms, gan FB, gan Spotify song names, gan visu citu. Šeit noteikti kļūda aprakstā.

    31.05.2017 10:55
    Reply to  Dmitrijs

    Šī būs interesanta tēma! Man Fenix 5 bija savienots ar Huawei telefonu un izskatās, ka ir kaut kādi ierobežojumi Huawei paša radītajām lietotnēm.

    Tikko papētīju šo jautājumu dziļāk. No SMS lietotnes vispār nenāk Fenix 5 saprotami paziņojumi, tikai info, ka ir saņemta ziņa, kas arī lika nonākt pie pārsteidzīga secinājuma. Kalendāru Garmin lietotne nespēj atpazīt un pievienot Smart Notifications lietotņu listei, no kuras tiek saņemti paziņojumi. Gmail atpazīst, bet paziņojumi ne vienmēr atnāk. Iespējams, tas saistīts ar 4 pastu kontu pievienošanu Gmail.

    No WhatsApp un Skype paziņojumi nāk un ir pilnīgi.

    Protams, problēmas ir ar mīkstinājuma zīmēm – tās neattēlo nemaz. Paliek tukša vieta.

    Inga
    01.06.2017 16:32
    Reply to  Artis Ābols

    Nu nezinu, nezinu, man i kalendāru pazīst, i e-pastus var izlasīt. Par mīkstinājuma zīmēm gan taisnība – tās nesaprot.

    zuze
    19.05.2020 00:12
    Reply to  Inga

    garumzīmes??

    24.01.2019 15:28

    Vai pa šo laiku ir parādījies kāds risinājums saņemt paziņojumus pulkstenī latviešu valodā?

    zuze
    19.05.2020 00:10

    Tiešām neiedomājos ka Fenix 5 nav latviešu valodas vēl līdz šim??? Viss Super līdz brīdim kad gribu izlasīt ko draugi man raksta skaidrā latviešu valodā!! Cenā arī nav lielas izmaiņas – iegrābiens, ja tā!!!

    Reklāma
    Lielisks pavadonis zinošam sportistam.Garmin Fenix 5 sporta viedpulksteņa apskats